Dizna - Mikser
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Dizna - Mikser
Interesuje me jedna stvar, na mojoj Samari je ugradjen Lovato plinski uredjaj,ali nema mikser (mesac) za plin na karburatoru, nego je on izbusen i ima dve uvodne dizne,sto mi se nikako ne svidja. Da li se to odrazava na potrosnju i performanse i koliko,jer bas nisam zadovoljan istim
Takodje me interesuje koji vi mikser imate na vasim samarama
:
- josif visarionovic
- Site Admin

Josife stvarno su divljaci
(uredjaj je mesavina lovata i kar-gasa),nego tad bas nisam bio informisan o plinu ,a posto i meni malo zeza karburator,sad kad uzmem drugi ide i mikser s njim.Miljane cudno je sto i ovako sauh radi dobro :shock:Moj utisak je da,u odnosu na druge samare koje sam vozio,smesa tesko moze da se nasteluje ovako sa diznama,a da potrosnja bide pristojna
, tako da ide mikser
.Hvala!
(uredjaj je mesavina lovata i kar-gasa),nego tad bas nisam bio informisan o plinu ,a posto i meni malo zeza karburator,sad kad uzmem drugi ide i mikser s njim.Miljane cudno je sto i ovako sauh radi dobro :shock:Moj utisak je da,u odnosu na druge samare koje sam vozio,smesa tesko moze da se nasteluje ovako sa diznama,a da potrosnja bide pristojna Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Ljudi POMOC HITNO POTREBNA
Postavio sam mesac, nisam mogao da nadjem cepove,pa sam prosto na kraj creva stavio srafove i stegao selnom,rezultat trosi 15-17 litara u gradu, a pre 11-13
Prosto ne mogu da verujem i slabije prima gas.Ispod mesaca sam postavio zaptivac (rucni rad
) od hamer papira i dobro je stegnut.Da nije nesto do mesaca,uzeo sam ga na Bubanj potoku,valjda je to onaj bugarski,inace svi prodaju isti,filter za vazduh je cist,kablovi i svecice su da kazem novi-NGK,sta moze biti,kakve vi mesace imate na svojim Samarama,stvarno sam pop...,jos sam mislio da ce bolje ici sa mikserom
Filter za plin redovno cistim (Kargas je i ne mogu nigde da nadjem ulozak),pa cu morati da stavim Lovato elektroventil,paljenje redovno stelujem stroboskopom.
E sad motor nije bas u sjajnoj formi,tako da i on malo doprinosi potrosnji,ali mi i dalje nije jasno kako toliko veliki skok?
Inace isparivac je Lovato, s njim presao oko 40000 km.
Svaki savet je dobrodosao
Postavio sam mesac, nisam mogao da nadjem cepove,pa sam prosto na kraj creva stavio srafove i stegao selnom,rezultat trosi 15-17 litara u gradu, a pre 11-13 Filter za plin redovno cistim (Kargas je i ne mogu nigde da nadjem ulozak),pa cu morati da stavim Lovato elektroventil,paljenje redovno stelujem stroboskopom.
E sad motor nije bas u sjajnoj formi,tako da i on malo doprinosi potrosnji,ali mi i dalje nije jasno kako toliko veliki skok?
Inace isparivac je Lovato, s njim presao oko 40000 km.
Svaki savet je dobrodosao
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.