Dizna - Mikser

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
Pera

Dizna - Mikser

Post by Pera »

Interesuje me jedna stvar, na mojoj Samari je ugradjen Lovato plinski uredjaj,ali nema mikser (mesac) za plin na karburatoru, nego je on izbusen i ima dve uvodne dizne,sto mi se nikako ne svidja. Da li se to odrazava na potrosnju i performanse i koliko,jer bas nisam zadovoljan istim :( Takodje me interesuje koji vi mikser imate na vasim samarama :?:

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

U covece, koji su divljaci ugradjivali taj uredjaj? Karburator se busio osamdesetih godina proslog veka.

Skidaj to, cepiraj rupe i kupi mesac.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Ne mora da znaci, radi se i jedno i drugo, i obe varijante imaju svoje prednosti i mane, dizna ima prednost da je na mestu iznad leptira i tu je najbolji vakum,
mešač ima prednost da je iznad pa radi sauh normalno što je bitno zimi.

Pera

Post by Pera »

Josife stvarno su divljaci :twisted:(uredjaj je mesavina lovata i kar-gasa),nego tad bas nisam bio informisan o plinu ,a posto i meni malo zeza karburator,sad kad uzmem drugi ide i mikser s njim.Miljane cudno je sto i ovako sauh radi dobro :shock:Moj utisak je da,u odnosu na druge samare koje sam vozio,smesa tesko moze da se nasteluje ovako sa diznama,a da potrosnja bide pristojna :mrgreen:, tako da ide mikser :P.Hvala!
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Ubusivanje dizni moze da bude podjednako dobro kao i stavljanje mesaca, ako je uradjeno kako treba i sa odgovarajucim diznama...

Ipak, moj izbor je mesac....
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

Pera

Post by Pera »

Ljudi POMOC HITNO POTREBNA :twisted: Postavio sam mesac, nisam mogao da nadjem cepove,pa sam prosto na kraj creva stavio srafove i stegao selnom,rezultat trosi 15-17 litara u gradu, a pre 11-13 :evil: Prosto ne mogu da verujem i slabije prima gas.Ispod mesaca sam postavio zaptivac (rucni rad :mrgreen: ) od hamer papira i dobro je stegnut.Da nije nesto do mesaca,uzeo sam ga na Bubanj potoku,valjda je to onaj bugarski,inace svi prodaju isti,filter za vazduh je cist,kablovi i svecice su da kazem novi-NGK,sta moze biti,kakve vi mesace imate na svojim Samarama,stvarno sam pop...,jos sam mislio da ce bolje ici sa mikserom :(
Filter za plin redovno cistim (Kargas je i ne mogu nigde da nadjem ulozak),pa cu morati da stavim Lovato elektroventil,paljenje redovno stelujem stroboskopom.
E sad motor nije bas u sjajnoj formi,tako da i on malo doprinosi potrosnji,ali mi i dalje nije jasno kako toliko veliki skok?
Inace isparivac je Lovato, s njim presao oko 40000 km.
Svaki savet je dobrodosao :)
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Post Reply