TNG u Ladi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Re: TNG u Ladi

Post by Gago »

Samo Samara Srbina Spasava

skora

Post by skora »

:D :D :D ......pa kolko ima plina u boci na snimku ???? Litar ili vise ??? Sta je uradio sa tim plinom ??? Bacio ga u vetar !!!! Jel tako breee :evil:

Ja da citam ??? Jel ??? ...... :-x .....sta da citam ??? Da citam da je Dora koji drzi servis za plin 20godina napisao da se ne vatas tog posla ako neznas !!!!!

Ako ne znaš kako da izvadiš MV nemoj ni počinjati, bez preterivanja mogu nastati ozbiljne posledice ako se uzmuvaš, pukne šraf ili krene odjednom nenadano da šiklja.

MAJSTOR GAGO !!!!! ...ne pravi se pametan :mrgreen:...rekoh PRAZNA BOCA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Ne, nego ovo nije tacno : bacanje u vetar tih 20tak litara plina (jer ga je nemoguce sacuvati)...

u servisu je moguce zameniti MV bez prosipanja i pretakanja plina. To tamo pise.
Samo Samara Srbina Spasava

skora

Post by skora »

U krstenom servisu DA

drdejanm
Automobil: Lada

Post by drdejanm »

Zatvorili smo ventil koji ide od ventila ka motoru! Malopre sam čačkao malo, odmah ispod tog šrafa se nalazi matica i kada odvrnem šraf plin izlazi na spoju matice i celog tog velikog uređaja - multiventila. Kažem, uređaj je star 8 meseca, imam neki garantni list bez pečata, račun mi u servisu nisu dali jer majstor kao majstor nikakve račune ne daje, verovatno mi, znači, garanciju neće ni uvažiti. Dakle mora cao multiventil (multivitamin ga ja zovem) da se menja! I ode plin u vetar, na ovu krizu! :-(

skora

Post by skora »

drdejanm wrote: Malopre sam čačkao malo, odmah ispod tog šrafa se nalazi matica i kada odvrnem šraf plin izlazi na spoju matice i celog tog velikog uređaja - multiventila.

Pa stegni maticu !!!! :?
drdejanm wrote:Kažem, uređaj je star 8 meseca, imam neki garantni list bez pečata, račun mi u servisu nisu dali jer majstor kao majstor nikakve račune ne daje, verovatno mi, znači, garanciju neće ni uvažiti.
Ko si ,odakle si ,koji servis ???? Nista ne znamo .....ni koja lada ,ni koji plinski sistem ..... :? .....Slobodno ti idi tamo gde su ti ugradili plin ,i kazi im da ti sacuvaju taj plin i nameste to da ne sisti ....Sve oni znaju - ne brini se .....

A ti otvori svoju temu u podforumu vozila clanova ,pa predstavi svoj auto u slici i reci .....i naravno predstavi sebe ako hoces da se druzis sa nama ......Ako ne ,nikom nista .... :D

drdejanm

Post by drdejanm »

Zdravo, Dejan Milovanović sam, iz Kruševca! Lada Niva automobil. Sistem Okcan homologation nummber multivalve e37 67r-1 0023-2, filling valvee37 67r-01 0025-01. Evo bacio sam ponovo pogled na uređaj. Plin curi na spoju celog tog metalnog dela sa nekim plastičnim plavim delom u koji ulaze dve žice. Dakle taj plastični deo je spojen sa onim velikim metalnim ventilom jednom maticom i kroz tu maticu plin izlazi kada odvijem šraf koji sprečava gorivo da ide iz boce u motor!

drdejanm

Post by drdejanm »

skora wrote:
A ti otvori svoju temu u podforumu vozila clanova ,pa predstavi svoj auto u slici i reci .....i naravno predstavi sebe ako hoces da se druzis sa nama ......Ako ne ,nikom nista .... :D
Otvoriću, čekaj prvo ovo da sredim, samo o tome razmišljam!

skora

Post by skora »

:D :D ma opusti se ....nije to nikakv strasan kvar ...ili ti labava matica ili los odlivak .Kod Turaka je to standardna pojava .....Sutra svrati do servisa gde si ugradjivao ,to im je 10min posla ......Garanciju imas bez ikakvog papira .....secaju se oni tebe ,budi bez brige .Vise im se isplati da to srede nego da im zatvorimo servis ;)

drdejanm

Post by drdejanm »

skora wrote::D :D ma opusti se ....nije to nikakv strasan kvar ...ili ti labava matica ili los odlivak .Kod Turaka je to standardna pojava .....Sutra svrati do servisa gde si ugradjivao ,to im je 10min posla ......Garanciju imas bez ikakvog papira .....secaju se oni tebe ,budi bez brige .Vise im se isplati da to srede nego da im zatvorimo servis ;)

Haha, hvala!

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

To plavo ti je elektro ventil, kljuc 12 ili 13 i stegni to i resen problem.
Da si slikao problem i ovde postavio sliku dosad bi ga vec i sam popravio :!:

Ja kad sam ipostao plin iz staru bocu da bih je odneo u otpad, skinuo sam polako pokazivac plina i sto je tad izaslo ja sam misleo da je to to. Ali kad sam video unutra plina u tecnom stanju je imalo jos i morao sam polako bocu da okrenem i taj tecni plin prospem. Znaci deo plina ostaje u tecnom stanju.

pure
Automobil: samara

Post by pure »

pozdrav.... pokusacu da objasnim :)... samara nece da upali na plin sve dok na "dugme" na isparivacu ne ispustim plin. onda verglam oko ~5 sekundi i upali. na 40stepeni nije bilo problema palila. ne radi na gorivo ...zezaju me ventili na pumpi goriva :P .... da zovem popa da ocita i poprska molitvom ili mogu da cacnem :)

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

otisle membrane, kupiti nove i zameniti, oko 1000din su a prosto je za zamenu

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ja bih prvo probao stelovanje. Pomeri malo razvodnik u smeru kazaljke na satu ili zašrafi neki krug onaj šraf na isparivaču ako postoji.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Djeca pa ja nisma mogoa da palim cim je malo pala temperatura i cim isprazni plin i malo izvergla auto pali normalno, zamenio membrane i sad opet sve normalno

Post Reply