Karburator problem
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
-
milos026sd
- Automobil: Lada Samara 1500 '91
Karburator problem
Na karburatoru je zapusena jedan kanalcic, pokusavao sam na sve nacine da otpusim ali nisam uspeo. Pa ako neko moze da mi kaze za sta slizi taj kanalic, da znam da li da se trudim i dalje da ga otpusavam.

- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
Re: Karburator problem
potrazi na limundu budu jeftini delovi za samare ili odnesi u karburator servis da ga puste kroz ultrazvucnu kadicu da razbije taj talog, vidi sta ti je jeftinije
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
jesi potapao u razredjivac?
ako ni to nije pomoglo onda na ciscenje u servis ili drugi
ako ni to nije pomoglo onda na ciscenje u servis ili drugi
-
milos026sd
- Automobil: Lada Samara 1500 '91
Ma potapao sam i u razredjivac i u benzin, nista ne pomaze duvao kompresorom, videcu za servis koliko ce da mi traze. Ili cu da uzmem neki sa limunda kad se pojavi
- nemanjaelite
- Automobil: lada
Postovani, forumasi potrebna mi je emulsiona cevka karburatora tipa ZD, ko ima da proda neka mi javi u inbox.
- aleko-2141
Sta treba? 
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Venturijeva cev
- nemanjaelite
- Automobil: lada
Na slici u sredini oznake ZD, bez vazdusne dizne. Moze i vazdusna oznake 165, nece se baciti...
http://www.upslike.net/slika?id=79624c8s-960-be6799.jpg
http://www.upslike.net/slika?id=79624c8s-960-be6799.jpg
Ja inace vozim na plin a sad kad sam prebacio na benzin...
Na leru radi dobro ali kad mu dam gas ugasi se.Nedavno sam zamenio elektronsku diznu.Kad radi na leru skinuo sam je(samo izvokao prikljucak) i dalje radi.Sta bi moglo biti?
Na leru radi dobro ali kad mu dam gas ugasi se.Nedavno sam zamenio elektronsku diznu.Kad radi na leru skinuo sam je(samo izvokao prikljucak) i dalje radi.Sta bi moglo biti?
neispravna ler dizna ili raskokan karburator, u svakom slucaju remont bi bio pozeljan...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Meni se karburatlr drzi na dva srafa,od kojih je jedan fabricki a drugi sam ja stavio,dakle sa maticom i selnom,jer je moglo da stane u onom delu prema firewall-u,a sada prema motoru to ne mogu da izvedem jer nema prostora maticu i splentu.Upravo na tom delu vuce vazduh,pa se cuje kao da imam turbinu.Jel to fali sta oko potrosnje,znam da cu moratida razbusim rupu za veci sraf ito onaj sa plasticnim delom da se ne bi odvijao,pa rekoh da li sta fali ako se ovako vozi?
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!
- aleko-2141
Ja sam imao problem, jedan sraf nije držao, auto trokirao i svašta nešto, najviše nerviralo to što se gasio u vožnji
I na moju ladu se karburator drzi na dva srafa i tako ga vozim godinama, verovatno da lepo sve pasuje pa tako i tera.
-
masan_motor
Loktajt a može i sintelon za prvu pomoć i stvar rešena, barem privremeno do generalke