Ugradnja motora?

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
zorzpapadubi
Automobil: Lada samara

Ugradnja motora?

Post by zorzpapadubi »

Pozdrav,imam samaru ocuvanu ali je motor pri izdisaju,pa me zanima da li moze da se ubudzi ladin 1.2 motor i uz kakve prepravke?Imam komsija takav motor u dobrom stanju,pouzdan covek tako da mogu da mu verujem ili da trazim neki polovni za samaru al sve mi je to macka u dzaku.Hvala...

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: Ugradnja motora?

Post by dejca »

zorz dobro dosao na forum. Red je prvo da nam se pretstavis ovde viewforum.php?f=2
Onda otvori novu temu i za tvoju ladu, to ces uraditi ovde viewforum.php?f=15
Mislim takav je red, pa ondak idemo redom.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Nije isti raspored srafova a ne mozes tako da prodjes tehnicki, trazi samarin, samarini motori su bolji tako da koji god nadjes sigurno ces bolje proci nego sa klasičnim ladinim motorom

zorzpapadubi

Post by zorzpapadubi »

Znam da nije isti raspored srafova i polozaja motora ali sam mislio mozda moze uz neke ne velike prepravke da se ubaci,ne znam samo da li dolazi na menjac sraf na sraf sto se kaze?Pitanje je i kako bi isla samara sa 1,2 motorm,mozda i pojurim neki samarin koliko sam video nisu mnogo ni skupi 50-60e.

Boki78

Post by Boki78 »

Sasvim sigurno ti ne pasuje menjac sraf na sraf. Sem toga samarin motor je bolji od motora lada klasike pa nemas interes da resavas probleme koje ne moras da bi u rezultatu dobio nesto gore.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Na srafove menjaca i motora sam mislio, razlika nije velika jedan ili dva srafa se ne gadja al to se lako resi, trazi samarin motor i vozi se ko covek

zorzpapadubi

Post by zorzpapadubi »

Hvala na savetima,trazicu onda neki samarin.

Mark
Automobil: Lada Samara

Post by Mark »

Ja sam sve sabrao i izracunao,nov motor kosta oko 65000rsd.Znaci blok,radilica,klipovi,karike,glava,ventili,bregasta i jos neke sitnice.
blok-27000rsd
karike i klipovi -oko 8000rsd
glava-oko 15000rsd
bregasta-2900rsd
radilica-15155rsd
ventili usisni 250x4 -1000rsd
ventili izduvni 350x4 -1400rsd
dihtubg glave-600rsd
Polovan se moze naci jeftino ali pitanje kakav je.Najbolje je imati merac kompresije i izmeriti.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Uh mnogo, za te pare komplet samare da biras, ali je novo novo.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Blok obradis na specijalu, druge klipove, radilica isto na obradu ako je potrebno, glava na ravnanje i obrada ventila, sta ti vise treba, sa ovim sto sam ti naveo ima da se navozas, to sto si ti naveo ne rade ni oni sto restauriraju auta, kvalitet delova je slab tako da zadrži sto vise originala.

Mark

Post by Mark »

Samara se vec par godina neproizvodi.Ali delovi da.Mislim najmanje 7 godina tako je kod svakog auta,kasnije to proizvode razni mali privatnici tako da ko zna kakvog bude kvaliteta.
Sto se tice radjenja bloka i radilice,ravnanje glave...Koliko to sve na kraju kosta?Sigurno 300-400 eura.Zar onda nije bolje kupiti nove delove,naravno ako su dobrog kvaliteta.
Sto se mog motora tice dosta je dobar.Kompresija 8.5 ,netrosi ulje,lepo radi,nedavno mi majstor nastelovao ventile...A star je 25 godina.
Sto se tice radjenja bloka tu je najbolji auto kao reno 4.Nemora se razbusivati hilzne nego se mogu izvaditi i staviti druge.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Sto onda radis motor ako ne troši ulje? Obrada bloka na specijalu je oko 50e, radilica je oko 30, obrada glave, ravnanje, obrada ventila sa gumicama ne verujem da je vise od 30e, rekao si sam da su klipovi 80e, a mozes da prodjes sa samo zamenom karika i da se opet vozis.

Mark

Post by Mark »

Neradim,nego kad mi nije radio 3.klip razmisljao sam o svakakvom mogucem kvaru.Medjutim potrebno je bilo samo nastelovati ventile.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Meni je bio izgoreo ventil pa sam za 50e resio sve, kad se motor jednom otvori to posle krene u naviku :-)

popaj81
Automobil: lada samara 2108

Post by popaj81 »

Cisto da podelim ovo. Meni je otiso taj treci klip, i hteli su da mi uvale neproverene motore od 60 i 100 e pozlusao sam iskusnije ljude sa ovog sajta. Nasao garazu i pouzdanog coveka,skinuo glavu video da je klip jedan otiso. kupio sam gumice ventila, klip doobar polovan original od samare. kupio karike. lezaje isve ostalo sto ide,glava je bila odlicna kao i radilica...auto mi je sastavljen i sljaka odlicno,da ga ne urocim pa da kazem da je kao nov.nije pouzdan polovan motor osim ako nije uradjena generalka. a za nov...mislim da niko nece da baci toliko para kad samara moze solidna da se nadje za 250e i da sluzi za delove.pozdrav svima

Post Reply