Kupih Samaru - problemi i pitanja
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Ne bi bilo lose da proveris i zadnja kociona creva.Vremenom u njima ume da se nakupi neka gusta tecnost kao slina,i tada se kocioni cilindri teze vracaju u nulti polozaj (al sam ga reko
) i dolazi do blokiranja,tj.struganja.Takodje moguce je i da su se one oprugice istegle i ne drze dobro pakne,pa dolazi do trenja paknova o dobos.
) i dolazi do blokiranja,tj.struganja.Takodje moguce je i da su se one oprugice istegle i ne drze dobro pakne,pa dolazi do trenja paknova o dobos.Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
I kod mene je strugalo a razlog je bio prilično banalan što opet ne znači da je to i kod tebe taj slučaj.pozezanin wrote: E sad,pitanje - sta struze, zasto, kako da resim stvar?
Pogledaj malo bolje doboš, kućište je od alumunijuma u koji je ubačena "gvožđušina" e na samom spoju hoće da aluminijum iskrza a komadi koji otpadnu hoće da se zaglave i prave neverovatne zvuke.
Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu
Ko mi je kriv sto sam nepazljivo gledao (a i majstor
). Dobos je bio problem, pa sam ih poskidao,obradio kod metalostrugara i sad je sve ok.
A morao sam da zamenim i glavni kocioni i servo, vakum. Sad mi se auto ponekad gasi i dok stojim u mestu "drchi", mada tako nije bilo ranije. Ako ako ovako nastavim, uskoro cu avanzovati u automehanicarskog kalfu
A morao sam da zamenim i glavni kocioni i servo, vakum. Sad mi se auto ponekad gasi i dok stojim u mestu "drchi", mada tako nije bilo ranije. Ako ako ovako nastavim, uskoro cu avanzovati u automehanicarskog kalfu
Drzace dok ne stignu naruceni, jer trenutno NEMA (kao ni brave npr., koju cekam vec sesti dan i sutra treba da stigne). Pa zamislite kad mi je u jednoj prodavnici kazu za komplet pipaka - to ti nema u celoj Srbiji, nije nikad ni bilo. E, kad to cujete dodje vam da samo zbog dunstera i nedostataka delova promenite grad.
I jos nesto: delovi koji kostaju preko 1500din ovde se smatraju za... pa, ne bas jeftine!
I jos nesto: delovi koji kostaju preko 1500din ovde se smatraju za... pa, ne bas jeftine!
- savke
- Automobil: Samara i Laguna
Ja sam moje dobose obradio, ali posto su vec presli meru imam problema sa njima, tako da moram da kupujem nove, nema mi druge, inace nasao sam u prodavnici po 1600Din komad, ali ne znam da li jos uvek imaju i da li se menjala cena.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!
- savke
- Automobil: Samara i Laguna
Kada sam moje odneo kod strugara, odmah mi je rekao da kupujem nove posto su vec preko mere i bacaju (ipak je to aluminijum a u njega je samo utisnut gus).
Poprilicno se namucio da ih uopste postavi u strug....
Definitivno preporuka za nove...
Poprilicno se namucio da ih uopste postavi u strug....
Definitivno preporuka za nove...
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!