ALTRNATOR ILI STA VEC

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
vujda

ALTRNATOR ILI STA VEC

Post by vujda »

Pozdrav svima. Odavno citam ovaj forum svaka vam cast.Pre 6 meseci sam kupio polovnu vaz 2103 i odusevio se sa njom iako tek polazem za kola i neznam nista o njima.Ucim se citajuci ovaj forum sa drugarom koji vec odavno vozi, razume se i ima ladu samaru 2109 godinu dana.

Inace ja sam iz Kraljeva jos nisam polozio i registrovao kola iz ekonomskih razloga pa nemam nekih pitanja za 2103 ali moj drug ima problem sa Samarom pa ako neko moze da odgovori.

Problem: Alternator ne puni(kad se skine minus auto se gasi)cetkice su nove,kais zategnut,Alternator nije skidan,gde se nalaze regler i relej i cemu sluze.pzdrav

Pera

Post by Pera »

Ne razumem ono cetkice su nove,gde se nalazi regler.
Pa cetkice su na regleru,ne znam na kakav relej mislis,tako nesto ne postoji na alternatoru.
Regler ti je sa zadnje strane,drze ga dva srafa.
Ja bi rekao da ti ne valja regler,ali poucen svojim skorasnjim iskustvom predlazem ti da odes do elektricara,nije skupo da se to sredi.Mozes ti sam da zamenis regler,nije frka,ali moze da bude i spoj na jos nekom delu,a pretpostavljam da nemas merne uredjaje za to,tako da ti je to moj predlog
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

vujda

Post by vujda »

hvala Pero

Sto se tice cetkica moj drug je mislio, ako sam ga ja dobro razumeo, na cetkice na alternatoru-zamenio ih je novim. a o nekom releju smo citali na temi-nepravilno punjenje alternator ok-gde neko rece:"pokusaj da ocistis releje kod osiguraca meni je to pravilo problem"

Pera

Post by Pera »

Cetkice su na regleru,ovo drugo je bila neka zabuna :)
Odnesi ti njega ili oteraj ceo auto kod elektricara,i ne mislis :)
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

vujda

Post by vujda »

hvala pero upravo mi je dosao drug izavrsio je to kod majstora bas kao sto si rekao problem je bio sto se nahvatala neka skrama preko elektronike u regleru oocistio je skramu i sad je ok.

Post Reply