Kako srediti kocnice?
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Kako srediti kocnice?
planiram da ih sredim bas ajde da cujem preporuke sta je najbolje kompletno promeniti ?hvala unapred
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Diskove (ako su bash "pojedeni") , Plocice , paknove zameniti obavezno kocione cilindre (pozadi) ako su procureli ali ne samo gumicu nego ceo cilindar , proveriti da li su popucala creva za prednje kocnice , promeniti dihtung na servu (ako bash mora (mesto gde se spajaju glavni kocioni i servo lonac (drzi se na dva shrafa))) proveriti peti kocioni cilindar ako je na autu (poshto ga mnogi skidaju) . Eto ! 
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Kakav dihtung na servu
:
Peti kocioni cilindar ili korektor kocenja regulise silu kojom koce zadnji tockovi u odnosu na opterecenje,mnogi ga jednostavno izbace i stave racvu,ali onda zadnji koce istom silom kao i prednji (ili slicno) i postoji mogucnost zanosenja.
Peti kocioni cilindar ili korektor kocenja regulise silu kojom koce zadnji tockovi u odnosu na opterecenje,mnogi ga jednostavno izbace i stave racvu,ali onda zadnji koce istom silom kao i prednji (ili slicno) i postoji mogucnost zanosenja.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Kod mene na servu na onom mestu gde se spajaju okrugli metalni lonac i kocioni cilindar (na koji su vezana creva) koji se drzi na dva shrafa je bio dihtung . Sad sam stavio servo od Golfa 2
, a cene ne znam trazi po forumu mislim da je bilo slicnih tema , udji u prodavnicu auto delova pa pitaj naj vaznije su ti plocice , pakne i cilindri pozadi , a ostalo ako bash hocesh da sredish kocnice . 
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
ako ti nista necuri,nediraj,osim ako imas viska para,nikakve gumice nemenjaj,vec ceo cilindar,koji kod da curi,ako menjas na jednoj strani,zameni i drugi,jer nov nesto brze reaguje,to isto vazi i za creva od kocnica,koliko para toliko muzike,pogledas da li se klipovi relativno brzo vracaju nazad,kad ih rasiris dal neki tocak ne ostaje zakocen,ako je to slucaj,menjaj creva,jer zna crevo da se oljusti iznutra,pa da zacepi prolaz ulju,znaci najvaznije,paknovi,cilindri i creva.Dobose neobradjuj,veci kupu nove,ali menjaj oba,i to ako vidis vecu pojedenost
ja licno neznam nista sto se marke tice za ladu samaru,mislim da se nesto uvozi iz rusije,naravno to tamo rade privatnici,kao i kod nas,u principu kad udjes u radnju obicno ti ponude deo sa dve cene,ili vise,ja koristim pravilo da uzmem skuplje,nabavljam sve u top autu u bulevaru ili kod ruskog u dimitrija tucovica,stim da cesce idem u top auto
nisam nikad rasturao servo,ali mogu samo da iznesem moje misljenje,da je kod serva vazno da motor radi,a da nebi trebalo da ima veze dali je vruc ili hladan,vec mislim da tebi nesto glavi u samom mehanizmu,jer ti imas takvo shvatanje da je zbog motora,ali ti to nemozes znati dok auto stoji u mestu, a vec kad krenes,tada se motor i zagreje i sve se drugo razradi,mozda i gumice u glavnom kocionom propustaju,pa ti malo propadne i pedala,mozda neko drugi da ti odgovori ko ima iskustva sa tim.
- darkmensale
- Automobil: Lada 2107
Kako proveriti da li servo radi?
Vrlo jednostavno , dok je motor ugasen nadrukaj pedalu kocnice nekoliko puta I onda je pretisni jako. Zatim dok drzis pritisnutu pedalu kocnice upali auto (kocnicu drzis jos uvek). Ako pedala malo propadne kada se motor upalio znaci da je servo ispravan.
Prosto i jednostavno.
Vrlo jednostavno , dok je motor ugasen nadrukaj pedalu kocnice nekoliko puta I onda je pretisni jako. Zatim dok drzis pritisnutu pedalu kocnice upali auto (kocnicu drzis jos uvek). Ako pedala malo propadne kada se motor upalio znaci da je servo ispravan.
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]