Još jedna polovna

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Ja sam pre mesec dana ubacio zadnje pojaseve zbog klinaca. Nije neki posao a dosta znace...Lepo navratis do Josifa i covek ti sve lepo sredi....
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

deckyNS

Post by deckyNS »

Gde si kupio te pojaseve?

Goxxy

Re: jos jedna polovna

Post by Goxxy »

s-lada wrote:pozz :P ,
kupila sam prosle nedelje ladu 1988. god, 1.3 ccm.
uradjena je kompletno i stvarno super izgleda, medjutim ja bih jos malo da je doteram. molim vas da mi kazete gde ima opreme za nju, krenuvsi od presvlaka, preko volana do branika
unapred hvala.

mada Goxxy, mislim da te nikad necu stici pa i da se izujem bosa, tvoja je savrsena, a ono sto me odusevljava je da si sve sam radio

poz
p.s. zaboravila sam najbitniju stvar, ima ugradjen lovato gas, za koji treba da prijavim atest da je ugradjen u auto (ni meni nije najjasnije sta mi treba), pa ako neko moze da mi kaze koliko to otprilike kosta
Neka je sa srećom, da je vozaš sa zadovoljstvom i da te služi.

A evo i par praktičnih saveta:
- Proveri sve osigurače u osiguračkoj tabli, da li su svi ok, da li drže, da nisu crkli pa da ti zato zezaju prskalice, sirena i ostalo. Ako prskalice i dalje zezaju, najverovatnije su ventili ili motorić (odmah do posude sa tečnošću - imaš dva mala metalik-žućkasta ventila).
- Proveri sve kontakte tih osigurača, da nisu korodirali, kao i kontakte džekova za zadnja svetla (ako te ne mrzi da se zaprljaš) jel Samare umeju da brljaju jako zadnja svetla i signalizaciju, i to sve samo zbog korodiralih kontakata na džeku.
- Presvlake preporučujem da se ručno naprave. Verovatno i u Rumi kao i u Pančevu imaju neke radnje koje to rade. Bude duplo skuplje od kupovnih, ali izgledaju fantastično i ne spadaju nikako. Imao godinu dana, nikako se nisu pohabale. To što sam ja posle presvukao u kožu - to je moja bahatost ;)
- Gornja maska - iliti torpedo, u Nadya auto u Novom Sadu (imaš adrese ovde: viewtopic.php?t=669 ) ili na Bubanj potoku. Oko 40 evra je nova.
- Volan trokraki, sa Bubanj potoka ili opet Nadya auto iz NS-a. Ima jako lepih, čak i "sportskih".

Eh, da - hvala na komplimentima. ;) Tek se kod mene zakuvava posao, imaću sada posla oko enterijera, uskoro postavljam svima i fotke za ovo. Čekamo fotke tvoje nove ljubimice.

Ps. Josife, ti si ženjen čovek (kao i ja uostalom), ne nudi se tako devojci sram te bilo! :wink:
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

savke

Post by savke »

Sto se tice sirene, hoce da zezaju i one cetkice koje prenose kontakt na prstenove volana....

s-lada

Post by s-lada »

GOXXY, ajde sto ste vas dvojica ozenjeni nego sam i ja vec 8 god. udata, imam i 2 klinca. stariji se zaljubio u ladu.
a sad idem da operem lajku pa cu da je slikam.

jedva cekam da cujem vase komentare :wink:

Goxxy

Post by Goxxy »

Aaaaa, pa neka je sa srećom kada su već i deca u porodici. Kako tvoj stariji sin kapira suštinu Lade - to je neverovatno. One su ti kao članovi porodice. Evo i dokaza: Meni Biljana priča - "razmišljala sam o bebi". Ja odgovaram - "šta razmišljaš, eno je parkirana ispred zgrade, mirna i spokojna". Pogledala me samo i zakolutala očima ;)

Elem, slikaj, postavljaj slike i da čuješ komentare, kritike, sve na jednom mestu.

A pošto je Samara u pitanju, imaš temu u kojoj su obrađene sve nezgodne sitnice koje mogu da iritiraju, kao i kako ih eventualno popraviti. Courtesy svih članova koji su imali priliku da voze ovaj auto.
viewtopic.php?t=133
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

s-lada

Post by s-lada »

nasla sam zadnje pojaseve, bili su ispod sedista, ventilator smo namestili, bravu smo popravili,
svetlo u kabini smo stavili novu sijalicu, ispitali prekidac na vratima i skidali celo svetlo i ne mozemo da provalimo gde je prekid.

sledece su sajla za rucnu i prskalice :wink:

Goxxy

Post by Goxxy »

s-lada wrote:svetlo u kabini smo stavili novu sijalicu, ispitali prekidac na vratima i skidali celo svetlo i ne mozemo da provalimo gde je prekid.
Neka vam je sa srećom - prekid može da bude gde mu se ćefne. Nažalost. Međutim, nije sve tako crno...

Meni je prekid bio u delu poda (?!?!?) odmah ispod vozačevih nogu. A moguće čak i da je prekid bilo gde između sijalice i osiguračke table.

Ipak, preporučujem da odšrafite komplet prekidače na vratima i da ih dobro išmirglate do poslednje trunke rđe. I ako i dalje ne radi, proverite uopšte da li su dobre žice od jednog ili drugog prekidača do sijalice. Od one tri žice jedna je napon (crna), a vrata ili kada sami uključite prekidač daju masu. Eh, sada, ako radi svetlo kada ga sami uključite onda a ne radi kada otvorite vrata ili ne valja prekidač na vratima (tj. ne daje masu sa prekidača na sijalicu) ili ne valja sam prekidač sijalice na plafonu. Dakle, ili prekidač na vratima, ili prekidač na plafonu ili žice. Treće nema šta da bude. Eventualno neki spoj na kompletnom putu, ali ako je žica ok (ispitajte sa glinericom) onda su prekidači.

savke

Post by savke »

Kada se skinu prekidaci u stubovima probaj samo zice da spojis na masu i svetlo treba da se upali. Ako to nije slucaj verovatno su zice u prekidu.

kizahood
Automobil: Lada Niva

Post by kizahood »

djape1977 wrote:bas me zanima sta napisu na priznanici kad naplate mandatnu kaznu na licu mesta?
Meni su napisali kaznu, pozvali su se na clan 229. i onaj stav gde se pominje "neispravna propisana oprema i uredjaji", sto u startu ima rupu jer: a)"neispravnost propisanih uredjaja i opreme" je moguce utvrditi SAMO na tehnickom pregledu i b)plinski uredjaj nije propisana oprema.

Posedovanje atesta se ne pominje u odredbama ZOBS-a koje opisuju kazne za vozace, tako da je to kaubojsko pisanje kazni vlasnicima plinskih uredjaja cista otimacina.

Meni su tu kaznu napisali pre tacno godinu dana i jos mi ni prvostepeno resenje nije stiglo. Verovatno su i sami svesni da protivzakonito pisu te kazne, pa ako neko nece da plati i stavi im do znanja da je svestan da ne mora da plati - pojeo vuk magarca.

Nisam platio, nisam potpisao zapisnik i to je to.

E sad, ako MOZES da uradis atest, uradi. Jeste kaubojstina, ali "sut s rogatim ne moze". Stalno cimanja sa panduracijom. Mene su cak 3 puta zajebavali za plin, dvojicu sam ubedio da nemaju pravo to da mi pisu, jednog nisam.

Pre nego sto krenes u tu komplikovanu proceduru, OBAVEZNO proveri s nekim ko se razume da li tvoja oprema ispunjava uslove za atest! Meni NPR. boca ne ispunjava i ne mogu ni da ga dobijem (atestirana na 20 bari, treba 30).

Uzmi u obzir da kriterijumi variraju od institucije do institucije, pa proveri sta prolazi a sta ne kod institucije kod koje ti planiras da radis atest.

Za sad nikakav problem nije terati bez atesta, evo ja presao na plin preko 50.000Km, po mojojracunuci napravio ustedu od preko 1500 EUR, a samo jednu kaznu od 2000 mi pisali, koju nisam ni platio.

A kakva su politicka previranja u zemlji, nece skoro taj Zakon koji ce primorati sve vozace da urade atest 8) Dotle cu i drugu Ladu da kupim, sa sve atestom :twisted:

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Nek je sa srecom ta kombinacija zena+Samara. Devojci dajem link, jer sam u procesu ubedjivanja da i ona moze lako da vozi ladu :)

s-lada

Post by s-lada »

kobac kada budes blizu rume ,zovi da te provozam :twisted: :twisted:

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Ma bio sam od petka do ponedeljka na seminaru BFPE (za mlade lidere politicare) na Fruskoj gori u Norcevu (Iriski venac). Prevoz je bio potreban jer gore nema cigareta :(

Post Reply