Gume
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
Slobodno stavi 175/70 imaces udobniju voznju i zanijansu vecu prohodnost kada su u pitanju visoke prepreke, inace ja sam stavio Tigar-Sigure 175/70 R13- imaju vrlo prijatnu voznju, i dobar osecaj na volanu, sto je vrlo prijatan osecaj na duzim putovanjima. Verovatno da postoje i bolje gume inostranih proizvodjaca ali ove rade svoj poso odlicno a nisu preskupe uz tri godine ogranicene garancije.
Sledeci auto Priora coupe.
- milicevicv
- zlatkodesign
- zlatkodesign
Ja sam stavio unutrasnju gumu na rezervnom tocku, jer tubeles opet to zavisi od tipa gume ali generalno tubeles ispuste malo kada nisu opterecene, odnosno kad je tubeles rezervni tocak, znam da nelogicno zvuci ali praksa...
Ne kazem da je bolje da rezervni tocak bolji da bude sa unutrasnjom, nego da je varijanta sa unutrasnjom bolja za one zaboravne, koji ne proveravaju cesto rezervni tocak.
Ne kazem da je bolje da rezervni tocak bolji da bude sa unutrasnjom, nego da je varijanta sa unutrasnjom bolja za one zaboravne, koji ne proveravaju cesto rezervni tocak.
Sledeci auto Priora coupe.
To sam i ja primetio sto se tice tubelesa,ja otisao u vojsku,keva i cale slabo vozili ladu,sednem,upalim auto,krenem i zamalo sto ne udarih u banderu na kraju ulice.Skoro da su ispustile skroz jedva sam se dovukao do vulkanizera da napumpam.Inace koristim Tigar TG621 175/70R13 a zimi Winteru i sluze me ekstra(pu,pu da ne ureknem
)
- savke
- Automobil: Samara i Laguna
Za svaku gumi je razlicit pritisak u zavisnosti od profila i dimenzija i mesta na kom se nalazi i naravno automobila.
Ako je guma preduvana, brze se trosi po sredini, a ako je slabo naduvana, brze se trosi po obodu.
Po Vivid Workshop-u, a i po AutoData 2007 ako su gume 165/70-13 pritisak treba da je 2.0 i napred i nazad. Za gume 155/80/13 treba da je 1.9 i napred i nazad.
Ako je guma preduvana, brze se trosi po sredini, a ako je slabo naduvana, brze se trosi po obodu.
Po Vivid Workshop-u, a i po AutoData 2007 ako su gume 165/70-13 pritisak treba da je 2.0 i napred i nazad. Za gume 155/80/13 treba da je 1.9 i napred i nazad.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!