TNG u Ladi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Moze biti, moze biti.......jel' baca varnicu? Ako baca, proveri da ti nije crkla AC pumpa pa da zato nece na benzin, a na gas ces naci posle razlog zasto.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Dolazio majstor juce zamenio jednu svecicu i upalila je! Ali jutros ponovo nisam mogao na plin,pa sam upalio na benzin i posle prebacio na plin.
Samo Samara Srbina Spasava

Pera

Post by Pera »

Pera wrote:Komutator
Jos jednom :) Komutator
Isto sam to imao,uspe da upali na benzin kada se to desi

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Sta je sledeci korak,tj sta sad treba da radim kad sam uzeo ovo uverenje???

http://www.mediahump.com/image/129790/

Juznjak

Post by Juznjak »

Imam ugradjen plin u Samari 1.3 i do sada je hvala bogu sve išlo normalno. Potrošnja je bila idealna - oko 8 litra, stim što u mom kraju nema tipične gradske vožnje. Jedno desetak dana, je nisam vozio, bio sam na letovanju i sad, kad sam ponovo počeo da je vozim, troši 12-13 l, pri istoj vožnji.
Prvo sam mislio da je zbog kvaliteta plina, ali mi je sad postalo čudno!
Šta bi moglo da prouzrokuje takav nagli skok u potrošnji i na šta bih trebao da obratim pažnju?

outsider

Post by outsider »

ako je niko nije dirao onda je verovatno poludela zbog pomracenja meseca :D
koliko god da se trudim da budem ozbiljan- ne nalazim drugo resenje
da se nesto drasticno dogodilo-ne bi radila uopste
da je u pitanju neka svecica to bi osetio u voznji
10 dana ne vozenja ne moze ni da ti zapusi filter za vazduh, ni da ti presteluje smesu, niti da ti osteti membrane u isparivacu. Ako niko nije nista dirao oko vazduha i oko plina, ako nije razj*bano paljenje, ako ti ni jedan tocak ne blokira-ostaje ti samo kvalitet plina. spoljna temperatura nije se znacajnije menjala (znas i sam da je zimi malo veca potrosnja ali sada nije zima). Ja mislim da moze da bude samo ljudski faktor, ili ti je neko cackao nesto oko kola dok si bio na letovanju, ili ti na pumpi uvaljuju neko sr*nje od plina.

Juznjak

Post by Juznjak »

Neznam koj mu je đavo!
Sad ni na benzin neće da radi dobro. Pali sve normalno, na ler gas radi normalno, a kad mu dam gas, trokira, neće da primi, guši se....tako da nemogu da odem do plinske pumpe da mu sipam, da vidim kako će se ponašati na plin.

outsider

Post by outsider »

pogledaj ovo
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=80 ... c&start=15
to sto kazes ukazuje na problem sa stujom tj. paljenjem. Vakuum pumpa pomera razvodnik kad das gas da bi varnica dosla ranije, kad postoji problem sa pumpom, auto nece da primi gas ili lose prima gas (bez obzira na gorivo koje se koristi). A mozda imas i problem sa drugim grlom karburatora (ono treba da se otvori pri vecem opterecenju, vecem broju obrtaja i sl.)...
Kad Chuck Norris sece luk ne place on nego luk

Juznjak

Post by Juznjak »

Struja!
Promenio sam razvodnu kapu i palac i sad radi normalno! Neznam da li je to uticalo i na potrošnju, ali videću. Treba ovih dana da promenim i kablove, jer nisu davno menjani!
Hvala na konstruktivnoj diskusiji. :)

Dacha

Post by Dacha »

Juznjak wrote:Neznam koj mu je ðavo!
Sad ni na benzin neæe da radi dobro. Pali sve normalno, na ler gas radi normalno, a kad mu dam gas, trokira, neæe da primi, guši se....tako da nemogu da odem do plinske pumpe da mu sipam, da vidim kako æe se ponašati na plin.
Da ti prodam moju? :lol:
http://caribrod-city.myminicity.com/

http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm

Juznjak

Post by Juznjak »

Dacha wrote:
Juznjak wrote:Neznam koj mu je đavo!
Sad ni na benzin neće da radi dobro. Pali sve normalno, na ler gas radi normalno, a kad mu dam gas, trokira, neće da primi, guši se....tako da nemogu da odem do plinske pumpe da mu sipam, da vidim kako će se ponašati na plin.
Da ti prodam moju? :lol:
:D
Sad je Ok. Ide moja lajka po PS-u...
Možemo da se menjamo, a ti vidi kolko ćeš da mi doplatiš za exchange :lol:

outsider

Post by outsider »

Marko wrote:Najnovije merenje.
2103, 1600cm3, 3,9 dif
Predjeno 3400km (Vrsac- Ljubljana- Minhen-Budimpesta-Sombor-Vrsac), uz DOSTA gradske voznje.
Prosecna brzina na otvorenom 120-140km/h
2103, 1600cm3, 3,9 dif
9,7l/100km.
uspeo si da predjes ovoliko Km odjednom? sa kvarovima ili bez? izvini sto sumnjam u tvoj auto ali ja sam isao iz Nisa do Ivanjice i imao sam problem pri povratku. opet me je zajebao prekidac paljenja. i to u Ovcarsko-kablarskoj klisuri. naravno, nisam imao rezervni pa sam nastavljao zicu (uzeo sam zicu oz zvucnika jer ona ima malu buksnu, ili kako se vec zove). 600 km nisam mogao da predjem bez kvara!!!
a potrosnja TNG na tom putu bila je malo preko 7,5l/100km

outsider

Post by outsider »

nije normalno ali je (u vecini slucajeva) realno. Ili sam ja u zabludi. mislim, imao sam situaciju da sa peticom za dva dana predjem preko 1000km i promenim samo jednu gumu na njoj i jednu na prikolici ali sam to smatrao srecom (nosili smo 4 rezervne gume, 3 dizalice i sav alat koji je mogao da se ponese (osim elektricnog alata)).

Jebem li ga, kad sam polazio iz Nisa bio sam pun samopouzdanja, BAS sam verovao da necu imati problema tokom putovanja a sad sam malo... :? :( :cry: Da se nije ugasila bas ispred parkinga sada, verovatno, ne bi bilo ni mene ni nje, mislim, zamisli kako bi izgledalo popravljanje automobila NA putu, u klisuri. A, sto me nejvise nervira, taj prekidac paljenja je menjan pre 5-6000km, mislim, zar da ga menjam svake nedelje? :x
Last edited by outsider on Tue Sep 02, 2008 1:25 am, edited 1 time in total.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Koliko ja znam, prekidac paljenja je kontakt brava.

outsider

Post by outsider »

elektromagnetni prekidac paljenja, ono sto glumi platine kod elektronskog sistema paljenja. I nije TAM nego astro (www.astro-penza.ru), konkretno ovaj http://www.astro-penza.ru/description.a ... roduct=191
spremam se da na starom zamenim zice, da stavim neke deblje. Ali ima mnogo stvari na koje se ja spremam a nikad ih ne odradim... :oops:

Post Reply