Samarine kocnice

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Pera

Post by Pera »

I ja sam imao slican problem,resen je zamenom korektora kocenja i svih kocionih cevi i creva.Taj problem moze da se javi kod tebe ponovo i ako bi uradio navedeno,jer auto duze vreme koci jace jednom stranom,automatski se i dobos vise trosi na istoj.A sta su majstori menjali?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

sasar

Post by sasar »

Najbolje je da odeš u AMSS na Bulevaru Oslobodjena preko puta NIS-a dosta povoljno rade i imaju tehnički gde mogu da provere kočnice.

glisa59

Post by glisa59 »

Uglavnom su se zadržavali na kočionim cilindrima,paknama i dobošima. Meni je isto bio sumnjiv taj peti cilindar, ali kad god sam ga pomenuo majstori bi me popljuvali po sistemu "sad ćeš još i ti da nas učiš". Ako je peti cilindar, kakve to veze ima sa ručnom? Ili su to dva odvojena problema? Još nešto, kad god je vlažno vreme, prvih 5-10 min zadnje kočnice "stružu", posle rade normalno. I to struganje, ako ne haluciniram, više se čuje sa zadnjeg desnog točka.
od početka pa do kraja... LADA

Pera

Post by Pera »

To struganje se i kod mene desava cim je hladnije,pretpostavljam losiji kvalitet paknova.Peti cilindar ima veze sa radnom,ali ne i sa rucnom,to stoji.Sagni se ispod auta i povuci rucnu, i pogledaj da li onaj deo na koji se kace sajle napred ide pravo.Desava se da je jedna sajla zaribala,pa se krivi u stranu i automatski vise vuce jednu,a manje drugu sajlu.Fabricki jako lose uradjeno,malo pomaze da se on skine i sa unutrasnje strane stavi sira podloska koja ce bar malo umanjiti krivljenje,a prednju stranu kod dela koji nailazi na osovinu izravnaj brusilicom i isto stavi siru podlosku.Moguce je da ako tako radi dugo i sama sipkica iskrivljena pa je treba skinuti i ispraviti.
Ne bi bilo lose da probas da stavis neke kvalitetnije pakne,tipa Lucas iliu sl.
Ima tu mnogo stvari,po meni je najbolje ako se iole razumes u mehaniku,odvojis jedan ceo dan i ides redom.Za svaki ozbiljan remont zadnjih kocnica se podrazumevaju novi z.kocioni cilindri,korektor,creva i cevi ako su istrulili,pakne ako su istrosene i dobosi ako imaju duboke riseve.Ako su plitki uzmez smirglu i malo ih izglacas.
Kazem trebalo bi dobose da premeris da ih ne kupujes bez veze.
Obavezno proveri da li je svaki cilindar dovoljno izluftiran.
Kad sve to proveris i uradis kako treba trebalo bi da bude u redu,siguran si i ne razmisljas da li je majstor uradio ovo ili ono :wink:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

stara mo

Post by stara mo »

Opet ja korektor je krivac 70% nefunkcionisanja radne kocnice(nozne) za rucnu vec je u pitanju drugi problem Ali ja se javljam zato sto jos uvek ne nadjoh valjani korektor(u smisli da nije fenox ili mala privreda bivseg sssr).Tako drugovi ako znate gde ima MEtteli korektor budite HUMANI javite. :D
Сделано в СССР

borcham

Post by borcham »

To sto desni mnogo losije koci od levog moze da bude i los kocioni silindar. Ako curi ulje na gumisama ono podmazuje dobos i paknove, tako da dobijes mnogo slabije kocenje. To je kod mene bio slucaj dok nisam zamenio sve.
Uzgred komplet:
Dobosi(TRW), opruge(TRW), zadnji paknovi(TRW) i cilindri(METELLI) - 14000 din
Plus sam zamenio bakarne cevi od petog cilindra i sajle rucne kocnice.
Razlika u kocenju je neverovatna. Dobosi (TRW) nisu aluminijski.

Raziel

Post by Raziel »

Da li je neko video samaru koja i na zadnjim tockovima ima diskove, i da li je to uopste moguce napraviti?
[url=http://www.limundo.com/ref/Raziel38/][img]http://www.limundo.com/fajlovi/BannerAff/Limundo-468x60.png[/img][/url]

djape1977

Post by djape1977 »

video nisam ali je moguce sigurno.
btw, bio sam danas u autodiskontu i rece dragan da moze da nabavi i korektor metelli za samaru, porucio ga je vec za nekoga, pretpostavljam iz lada kluba
j***** auto bez kardana

stara mo

Post by stara mo »

Djape ako je to tacno castim pice. Taj neko iz lada kluba trebalo bi da sam ja posto citavih mesec dana jurim to govance od dela. Covek iz diskonta mi rece da ce probati ,jedina mi je on sansa ostao.
Сделано в СССР

glisa59

Post by glisa59 »

Nije me bilo par dana, ali su problemi status quo. Sasar: bio sam u AMSS kod Naftagasa i malo su neozbiljni. Radni sat im je 900 din, a na pitanje koliko im treba da urade odgovor je "mozda 3, a mozda 13 sati"??!! Morate priznati jako neozbiljno. Usto sede u "kucici" i prepricavaju "lovacke price". Ako ima neki bolju predlog za servis, svaka sugestija dobrodosla. Borcham: tog zadnjeg desnog sam se namenjao kao carapa, svaki majstor ga je manjao govoreci da on ima bolji kvalitet. Inace cilindar je suv, kao i dobos i paknovi. Jedan tip mi je rekao da negde u mehanizmu zadnje kocnice treba da se doda malo "mesa" (da se navari) ali bas ga i nisam skontao gde, a on nece to da radi jer ima poslova gde uzima vise para. I dalje vredi poziv onima koji su raspolozeni i imaju uslova za to, da odradimo kocnice. Normalno-na obostrano zadovoljstvo.
od početka pa do kraja... LADA

stara mo

Post by stara mo »

Eh ,muka se nastavlja.Metteli korektor -tesko da se nabavi.to je sto se toga tice ali sam (mozda) u mogucnosti da nadjem "SAMKO" korektor kocenja.Baja u prodavnici kaze da mu izgled deklaracije mnogo lici na LPR ,sto je meni bilo sumnjivo pa sam trazio po netu malo .Firma je italijanska ali posetom njihovog sajta vidim da je maltene doslovno isti kao LPR. I kataloski brojevi delova i izgled citavog sajta pa i slike delova cak i kad se ucitava samko sajt izbija privremeno LPR logo. Sad posto zaista nikad nisam cuo za ovu firmu ako je neko imao iskustva sa ovim italijanskim proizvodjacem delova neka kaze nesto. Sediste firme je u Pjacenci isto kao i LPR pa sad sam zbunjen ko dva ludaka u buretu.
Dijagnoza : Pomoc preko potrebna :D
Сделано в СССР

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Samko je ok proizvodjac, neces pogresiti ako uzmes to.
Inace, Samco i LPR su maltene kao jedna forma sa dva brenda, isto kao Brembo i Breco.

Vidi u CBC Store, clan sa nickom M-power, pitaj ga sta moze da ti nabavi, salje City-jem.

http://www.cannonballforums.se/index.php?f=242

stara mo

Post by stara mo »

Ma pojma nisam imao navikao sam da kupujem jeftinije(nikakve)delove pa sad kad pocnem da ceprkam malo svasta se sazna.Stvarno nisam imao pojma za firmu SAMKO i nisam upucen u njihov kvalitet al reko bih da je bar ko LPR.
Samo se bojim da ne bude da sam rknuo u auto 250 evrica samo za delove a da se i oni ponasaju kao ova maloprivredna sra.....a.
Miljane hvala puno!!!!!!!!!!! :D
Сделано в СССР

stara mo

Post by stara mo »

Lpr mi je stigao odavno, ovih dana ocekujem gumice kocionih kljesta(valjda neke nemacke, tako kazu)korektor-samko, razvodnu kapu i ruku facet pa..... videcemo
Image

Image

Image

Image
Сделано в СССР

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Da li je duzi hod papucic OK, posto sam neki dan sve izmenjao?

Post Reply