Znam ja da ovo lici na teoriju zavere ali ja lepo rekoh da se dogovaraju. To se primecuje u gradovima gde ih ima vise na gomili i mogu lako da diktiraju svoje uslove. Cisto sumnjam da bilo ko od njih sme da promeni cenu dok se ne dogovore. Pumpe pored puteva su na vecim razdaljinama pa ne mogu da se dogovaraju lako i tu konkurencija dolazi do izrazaja.
@Marko
Ne verujem da je kvalitet losiji nego su im verovatno zaostale rezerve letnjeg gasa koje imaju malo drugaciju smesu propana i butana, koja vise odgovara toplijem vremenu. Mada nista nas ne sme iznenaditi.
za petlovo brdo istina na omv-u 46 plin a i u rusnju zna da bude jeftin, nego dosao sam na ovaj forum zbog problema koji je na pocetku a to je filter z vazduh, danas sam ga promenio i ceo jeb... dan ne mogu da nastelujem plin zatvarao sam mu i usis ali dzaba pre toga je radio kao sat.Ovo mi je drugi put da mi se to desava iz ranijeg iskustva dok mi se ne zaprlja filter nema pomoci da li neko zna resenje??
To sto je ranije radeo kao sat ne znaci da je sve bilo kako treba. Kada je zaprljan filter vazduha, onda motor radi kao pod sauhom (malim), stim sto plin moze da se steluje pa se dovede na normalan broj obrtaja bez obzira na zaprljanost filtera vazduha. Kada si promenio filter ti si mu povecao kolicinu vazduha koju usisa, znaci sada treba da mu povecas i kolicinu plina. Nikako mu ne zatvaraj usis, jer ti je to kao da povuces sauh. Ako ne mozes da povecas kolicinu plina na leru (onaj tockic-srafcic) na rasplinjivacu sa kombinacijom stelovanja srafa na crevu koje ide u motor, onda ti je ili prljav filter plina ili su membrane rasplinjivaca zrele za menjanje.
I ja sam skoro menjao filter vazduha nakon cega se auto gasio na leru (jer nije vise "povucen sauh") ali sam ga nastelovao kao sto sam opisao.
P.S. Probaj da odsrafis sraf sa donje strane rasplinjivaca koji sluzi za izbacivanje taloga. Obavezno pre toga zagrej motor i postavi neku staru krpu ili papir kako ti auto posle toga ne bi smrdeo.
Inace taj talog je supstanca koja daje miris plinu jer je plin inace gas bez mirisa. To se radi iz sigurnosnih razloga kako bi se njegovo curenje iz sistema odmah osetilo.
morace cena plina jos da padne, svi su svesni da nafta u narednim godinama nece biti skuplja od 60-70 doloresa, rusi takodje najavili pad cena plina za domacinstva u 2009, a
valjda ce samim tim i TNG da padne.
a sada kada bih kupovao auto debelo bi razmislio TNG vs. DIESEL D2
dris wrote:morace cena plina jos da padne, svi su svesni da nafta u narednim godinama nece biti skuplja od 60-70 doloresa, rusi takodje najavili pad cena plina za domacinstva u 2009, a
valjda ce samim tim i TNG da padne.
a sada kada bih kupovao auto debelo bi razmislio TNG vs. DIESEL D2
Zar tu ima sta da se razmislja?
I kada je malo skuplji za voznju dizel je ipak gorivo koje je fabricki predvidjeno za neki model automobila.
Da se ne lazemo plin je nuzno zlo. Svi mi vozimo na gas samo iz jednog razloga a to je usteda.
Ja licno ne bih vozio na gas kad bi razlika u ceni izmedju njega i benzina bila 10-15%. Ovako sta cu sipaj plincugu pa teraj.
Pitao Bog Muju
-Hoces li Mujo da budes lep ili glup?
-A Mujo mu odgovori lepota je prolazna.
Evo i ja da objavim svoju potrosnju.
Ovih dana prosto ne verujem koliko je sarolika;prekjuce trosi 12 l,juce 12.5 i danas 10.2 l/100 km sve cista gradska voznja,start i voznja iskljucivo na plin.Neverovatno,sve slican nacin voznje i relacije ALI razlicite pumpe.
Od generalne sam presao 2500 km,lepo ide,pali iz prve i na plinu izvlaci 150 km/h.U sustini zadovoljan
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Pera wrote:Evo i ja da objavim svoju potrosnju.
Ovih dana prosto ne verujem koliko je sarolika;prekjuce trosi 12 l,juce 12.5 i danas 10.2 l/100 km sve cista gradska voznja,start i voznja iskljucivo na plin.Neverovatno,sve slican nacin voznje i relacije ALI razlicite pumpe.
Od generalne sam presao 2500 km,lepo ide,pali iz prve i na plinu izvlaci 150 km/h.U sustini zadovoljan
Pumpe su cudo, meni je baja na nekoj pumpi kod velike plane u otprilike polu-punu bocu (od 40l u koju po svim zakonima fizike i onom papiru koji se dobije uz nju ne moze da stane vishe od 33l) uspeo da naspe oko 46L !!!! Po***deo sam i posvadjao sa covekom al dzaba kad nisam stajao pored njega vec pored lepe kasirke koja je sa osmehom provukla karticu, e kad sam se vratio do auta i video sta pise na automatu, pa to potvrdio i na racunu grrrrrr!!!! a ima razlike i u kvalitetu... jbg.. SVRBIJA il se naviknesh il ne vozish