Peta vrata hoce da se i otvore i zatvore, ali nece da stoje u podignutom polozaju, izgleda da su oni drzaci popustili, isprva malo po malo, a na kraju skroz.
Mogu li se zameniti, ako mogu, onda kako (jer ja nisam uspeo da provalim kako ) i ima li ih u prodaji?
Unapred zahvalan na svakoj pomoci ili obavestenju.
To su amortizeri,skidaju se lako samo zavuces srafciger i malo napnes i spada sa nosaca. Mozes i da ih punis(servisiras) ali su novi oko 10e par pa mislim da se ne isplati zezati se.
Kad vec pomenu peta vrata i ja imam problema sa njima.Otvaraju se i zatvaraju lepo, i stoje kad ih podignes, ali je problem malo drugaciji.Cale kad je vozio samaru udario je u nesto ili ga je nesto udarilo (metal je iskrivljen tako kao da je neko pucao u vrata) i desava se sledece: provozam se malo i vrata se otvore!Ne skroz ali lupkaju kao da ih neko malo otvara i zatvara.Kad se parkiram obavezno moram da proverim i ta vrata da mi neko nebi oladio zvucnike i alat.Dal je to do bravice ili su se cela vrata iskrivila, pojma nemam, dajte neki predlog sta da se radi, nemam para sad da menjam cela vrata, da li da je teram kod limara da ispravlja to ili da menjam?
@lenqenda
Zameni amortizere,ali nikako ne uzimaj Delphi jel su mnogo jaki,ja ih imam i skoro mi je puko nosac na vratima od snage amortizera-kada se podizu gore vremenom hoce da ga odvali.
@JozvanKq
Do bravice je verovatno,ali se verovatno istrosila i ona plocica na sasiji na koju uskace bravica,tako da ne znam da li ce pomoci sama zamena bravice,a mozda cak i nije otisla nego je treba nastelovati i plocicu i bravicu.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
JozvanKg wrote:Kad vec pomenu peta vrata i ja imam problema sa njima.Otvaraju se i zatvaraju lepo, i stoje kad ih podignes, ali je problem malo drugaciji.Cale kad je vozio samaru udario je u nesto ili ga je nesto udarilo (metal je iskrivljen tako kao da je neko pucao u vrata) i desava se sledece: provozam se malo i vrata se otvore!Ne skroz ali lupkaju kao da ih neko malo otvara i zatvara.Kad se parkiram obavezno moram da proverim i ta vrata da mi neko nebi oladio zvucnike i alat.Dal je to do bravice ili su se cela vrata iskrivila, pojma nemam, dajte neki predlog sta da se radi, nemam para sad da menjam cela vrata, da li da je teram kod limara da ispravlja to ili da menjam?
2 srafa drze usicu u koju ulece zub brave odvrni ih podmetni podloske i povuci je malo ka spolja ako nije previse istrosen zub nece se vise otvarati
u Nisu su fenox 350 din, pristinski 550 a master sport valjda 650din/kom. fenox su uljani a ovi drugi gasni. istina, pristinski nusu bas iz Pristine (ovaj u radnji mi je rekao da je proizvodnja premestena u Rasku ili Kraljevo ili tu negde, nije bio siguran) ali nisu losi. mozda previse jaki ali kome to smeta moze da montira jedan stari i jedan novi.
sad jos samo da nadjem vremena i da stare amortizere nabudzim napred, da me ne nervira ona sipka svaki put kad podizem haubu...
lengenda wrote:Peta vrata hoce da se i otvore i zatvore, ali nece da stoje u podignutom polozaju, izgleda da su oni drzaci popustili, isprva malo po malo, a na kraju skroz.
Mogu li se zameniti, ako mogu, onda kako (jer ja nisam uspeo da provalim kako ) i ima li ih u prodaji?
Unapred zahvalan na svakoj pomoci ili obavestenju.
Ako ne mozesh da nadjesh Ladine imash Golfove (golf 2) potpuno isti cak su i bolji nego ladini ja sam stavio oba golfova drze vrata vec 5-u godinu
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Nije problem u vratima nego u lošim gasnim amortizerima. Recimo, našao sam slovenačke (polovne) i bolje rade nego novi koje sam kupio pre njih. Drži savršeno vrata u podignutom položaju čak i zimi.
JOZVANKG mislim da nije problem u amortizerima negu u bravici, i ja sam imao isti problem kod tebe se izgleda polomio onaj klin na gornjem delu bravice koji kada se vrata zatvore ne dozvoljava da vrata idu levo desno, kada vozis kola a nemas taj klin bez obzira na amortizere vrata ce uvek da ti se otvaraju posle par drmusanja, imao sam isti slucaj, jedva sam nasao novu zadnju bravu, cale je slucajno nasao na pijaci za 850din, covek koji mu je prodao rekao mu je da je tu bravu vukao mesecima i da nikako nije mogo da je proda pa vise nece da ih nabavlja, sa novom bravom problem resen.
LEGENDO jasam kupio dva nosaca-amortizera Ukrainski su po 750 din komad lako se montiraju za par minuta i vrata stoje ko nova. Ako se ne snadjes kako se montiraju samo napisi i poslacu ti sliku koje srafove treba da odvrnes, pozdrav.