Kada zatvorite gepek na samari i zakljucate da li mozete vrata da otvorite ako ih malo jace povucete ne gore.
Ovo pitam iz sledeceg razloga pre neki dan na parkingu vidim da mi je neko otvarao gepek, brava naravno bila zakljucana.Iz gepeka nista nije uzeo jer nije bilo nista ali me zanimalo kako je neko imao hrabrosti da u sred bela dana na tudjem autu otkljuca gepek i da ga kasnije zakljuca.
Juce sam nesto stavljao u gepek i mislio sam da je otvoren i povucem ga na gore i on se otvori i tada vidim da je bio zakljucan, posle probam jos par puta i vidim da se ladno otvara.Nakon toga zakljucim da i onaj sto mi je otvarao gepek nije ga uopste otkljucavao nego ga samo tako otvorio. E sada kada ga je tako otvorio znaci covek zna da se to tako lako otvara na Samari pa me zanima da li se jos kod nekog tako lako otvara ili je problem kod mene.Gledao sam bravu izgleda OK.
Vrata gepeka
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
ima vec negde na forumu post oko stelovanja te brave.... ali da ne trazish mnogo imaju cini mi se dva shrafa (kljuc 10 ili tako nesto) oni drze bravu na vratima sa unutresnje strane ispod one crne plastike ... njih dotegni ako su popustili ... i na donjem delu u koji se "ubravljuje" brava imash "jezicak" njega proveri da li je ok ili se mozda istroshio... ako izgleda ok.. onda treba da ga podeshish "ucentrirash" njega kad popustish shrafove koji ga drze mozesh malo da "shetash" levo desno, napred-nazad" pa pronadji najbolji polozaj... jer bez kljuca, kalauza ili pajsera , ako je sve OK ne mozesh da otvorish gepek na samari
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)
Imao sam isti problem kad su mi limari slomili tu bravu:( Aj' sto su mi slomili, nego mi rekli da ju je nemoguce popraviti, pa ja kupio novu (a posle mi drugar inace pushkar popravio slomljenu bravu u roku od pola sata, tako da sad imam dve).
E sad, posto sam vec kupio novu bravu, u'vatim sam da je namestam i ubrzo konstatujem da je gepek moguce otvoriti i na gore opisan nacin. Obratim bolje paznju, i vidim da brava (tj. onaj deo sto ide u "vrata") moze da seta napred nazad kad se olabavi sraf, te ga ja olabavim i mrdnem malo bravu da bolje hvata, pa ga zavrnem ponovo i ljudski stegnem. Od tada brava radi bez problema (evo vec 6 godina).
A od pre dva meseca radi jos bolje: iduci u rikverc, mlatnem ulicnu banderu. Nikakve vidljive stete, azli sad brava zatvara "do daske" i popusta samo kad se pri otvaranju gurne skroz, ali SKROZ do kraja.
E sad, posto sam vec kupio novu bravu, u'vatim sam da je namestam i ubrzo konstatujem da je gepek moguce otvoriti i na gore opisan nacin. Obratim bolje paznju, i vidim da brava (tj. onaj deo sto ide u "vrata") moze da seta napred nazad kad se olabavi sraf, te ga ja olabavim i mrdnem malo bravu da bolje hvata, pa ga zavrnem ponovo i ljudski stegnem. Od tada brava radi bez problema (evo vec 6 godina).
A od pre dva meseca radi jos bolje: iduci u rikverc, mlatnem ulicnu banderu. Nikakve vidljive stete, azli sad brava zatvara "do daske" i popusta samo kad se pri otvaranju gurne skroz, ali SKROZ do kraja.
Dobar sistem ... jel to ono sto zovu "fino" stelovanje"kizahood wrote:A od pre dva meseca radi jos bolje: iduci u rikverc, mlatnem ulicnu banderu. Nikakve vidljive stete, azli sad brava zatvara "do daske" i popusta samo kad se pri otvaranju gurne skroz, ali SKROZ do kraja.
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
I kod mene je bio isti slucaj kao kod PERE, puko je taj siljti konusni deo i onda se vrata otvaraju kako hoces. Zamenom brave resen problem, ali sam ipak morao da dostelujem donji deo brave, koji nije na gepeku vec na karoseriji, morao sam da ga povucem skroz nanize do daske da ne bi mogla vrata da se otvore i kad su zakljucana. Al su je Rusi napravili svaka im cast, na caletovoj ladi iz 1979 zadnja brava na gepeku radi 30 godina i radi kao nova, a rukom da se otvori kad je zakljucana nema sanse, ni pijuk ne bi pomogo, kad oce braca Rusi da naprave oni naprave kako treba, ocigledno da su kod samare malo zurili.
Sledeci auto Priora coupe.
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
viewtopic.php?t=2236&postdays=0&postorder=asc&start=0
viewtopic.php?p=38202&highlight=#38202
evo pogledaj ovde, mozda nadjes nesto...
viewtopic.php?p=38202&highlight=#38202
evo pogledaj ovde, mozda nadjes nesto...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.