Anlaser
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- josif visarionovic
- Site Admin

Već duži period kad palim auto ujutru, zavergla kao da je akomulator prazan. Rekoše mi da su možda četkice na alanseru zaribale ili nešto oko njega je problem. Malo pre nije mogao da okrene, već jedva kao bez duše zavergla i počeo je da "krka" u prazno, a ne da vergla.
Neznam dal' je otišao alanser ili su četkice u pitanju.
Gde da teram lajku? Kod običnog auto-mehaničara, ili kod auto električara?
Neznam dal' je otišao alanser ili su četkice u pitanju.
Gde da teram lajku? Kod običnog auto-mehaničara, ili kod auto električara?
Pre par dana sam pokušao da upalim ladu (a nije vožena nedelju dana) i od verglanja ispraznim akumulator. Pristigne buraz u pomoć pa probao sa kablovima i punim akumulatorom, međutim od silnog verglanja je počela da se dimi izolacija na onom debljem kablu (od akumulatora do anlasera)
Ispostavilo se da se istopio od silnog verglanja u prazno.
Posavetovao se s majstorom, reče da skinem kabl, išmirglam kontakt i naprskam WD-om i pokušam da upalim. Međutim, pri skidanju šrafa (koji je bio oblajznuo u samom startu) iskrivim i oštetim taj navoj na šrafu... Može li se ceo šraf zameniti ili a da se ne skida ceo anlaser?

Ovo na slici nije moj anlaser...
Ispostavilo se da se istopio od silnog verglanja u prazno.
Posavetovao se s majstorom, reče da skinem kabl, išmirglam kontakt i naprskam WD-om i pokušam da upalim. Međutim, pri skidanju šrafa (koji je bio oblajznuo u samom startu) iskrivim i oštetim taj navoj na šrafu... Može li se ceo šraf zameniti ili a da se ne skida ceo anlaser?

Ovo na slici nije moj anlaser...
Napraviću ja od babe devojku!
- lengenda
- Automobil: Dacia Sandero
Ja sam ga menjao u oktobru, oko 1500 dinara je bio, ja mislim, ali ti treba sa tri rupe, neki tvrde da pasuje sa Stojadina, ali on ima dve rupe, tako da
...
Ovaj originalni, iz prve ugradnje, koji sam menjao je imao Iskrin znak na sebi, pa sam Iskrin i kupio. Savetuje se i promena tzv. prednje biksne tj. biksne u menjacu u koju automat onom osovinicom ulazi i u kojoj se okrece (oko 50 dinara), jer je moguce da se ova malo pojela, pa iznutra nije savrseno okrugla, pa moze da se stvori ugao izmedju automata i onog zupcanika, sto je u mom slucaju i uzrokovalo kvar automata i, kasnije, zamenu.
A simptom kvara je bilo caktanje kad okrenem kljuc, kao da je akumulator prazan, a pre toga je nedeljama zavijala, zavijala, isto kao da je akumulator na izdisaju, pa je na kraju zavila nacisto...
Kada skines automat, pogledaj zupce tog zupcanika koji automat okrece pri verglanju, ako su izgrebani ili malo pojedeni, onda je najverovatnije i tebi pojedena biksna pokvarila automat.
Ovaj originalni, iz prve ugradnje, koji sam menjao je imao Iskrin znak na sebi, pa sam Iskrin i kupio. Savetuje se i promena tzv. prednje biksne tj. biksne u menjacu u koju automat onom osovinicom ulazi i u kojoj se okrece (oko 50 dinara), jer je moguce da se ova malo pojela, pa iznutra nije savrseno okrugla, pa moze da se stvori ugao izmedju automata i onog zupcanika, sto je u mom slucaju i uzrokovalo kvar automata i, kasnije, zamenu.
A simptom kvara je bilo caktanje kad okrenem kljuc, kao da je akumulator prazan, a pre toga je nedeljama zavijala, zavijala, isto kao da je akumulator na izdisaju, pa je na kraju zavila nacisto...
Kada skines automat, pogledaj zupce tog zupcanika koji automat okrece pri verglanju, ako su izgrebani ili malo pojedeni, onda je najverovatnije i tebi pojedena biksna pokvarila automat.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.
Moze da se kupi samo ta plasticna kapa na kojoj stoje srafovi (360 Din), ali moras da odlemis kontakte, pa da raspertlas kapu (tezi deo posla) t.j. ds otvoris onaj deo lima koji je drzi. Zatim je zamenis i montiras obrnutim redom. To sam ja radio pre neki dan, kupio sam automat, ali sam uspeo da sredim stari (doduse nisam menjao kapu vec ocistio kontakte unutar nje). Pa sam morao da vracam novi jer su mi trebale pare.
http://213.198.238.128/detalji.asp?sifra=131315
http://213.198.238.128/detalji.asp?sifra=131315
Re: Anlaser
Imam boschov anlaser na samari-tako su mi bar rekla 2 nezavisna elektricara. ne vidi se nijedna oznaka nesto posebno. jel neko zna oznaku tog anlasera da bih mogao traziti delove ili zna gde ima delova za boschov anlaser? trebaju mi bendiks, biksne i cetkice.
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
Re: Anlaser
skines tvoje odnes u radnju gde prodaju delove za ladu i tazis to
ja sam menjam cetkice bendiks i te stvar samo remuntj stari ne vredi uzimati nov/polovan je je to macka u dzaku...nikad ne znas sta si kupio ovako kad remuntujes znas da si miran jedno dugo vreme
ja sam menjam cetkice bendiks i te stvar samo remuntj stari ne vredi uzimati nov/polovan je je to macka u dzaku...nikad ne znas sta si kupio ovako kad remuntujes znas da si miran jedno dugo vreme