Evo ja imam jedan problemcic do skoro mi nije smetao ali sada para oci naime:
Desni far mi je nov (5 gofina star) dok je levi star koliko i auto pa me nervira razlika u boji farova jedan beo drugi zut .
Da li bi ako bih otvorio i jedan i drugi far i plastiku obojio u belo bili isti ??? Ako ste vec videli nesto na ovu temu ili radili PLZ recite ili iznesite vashe misljenje !!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Tu plastiku sam ja prešao srebrnom bronzom i izgleda ekstra, a reflektori su mi dobri - samo sam na par (manjih) oštećenja intervenisao. Inače, u Merkuru ima da se kupi sprej "hrom-efekt" sa kojim bi se mogao preći i ceo reflektor, mada ostaje pitanje koliko je on postojan na temperaturu. Probaću to na farovima kod jednog drugara (njemu su skroz pocrneli reflektori) pa ako uspe javljam...
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
i ja sam isto presao tu plastiku srbrnom bronzom i lepo izgleda. e sad, sto se tice "ogledala" ne znam kako stoje stvari ali znam da je cale dok je farbao tu plastiku, slucajno zakacio malo ogledalo i pokusao krpom da obrise i bukvalno je obrisao ogledao ( skinuo se sjaj). morali smo posle na tom delu da lepimo alu-foliju. i to tako funkcionise vec godinu dana skoro i nemam primedbi, svetli dosta dobro...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
Imam jedan predlog za Aleksandar82 i samar guja zamenite medjusobno po jedan far, naravno ako uspete da se dogovorite kome beli, a kome zuti farovi...
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)
najoB wrote:Imam jedan predlog za Aleksandar82 i samar guja zamenite medjusobno po jedan far, naravno ako uspete da se dogovorite kome beli, a kome zuti farovi...
Neka !!! Sociva su mi ekstra vec sam to pomenuo samo je plastika ispred sociva na jednom lepa i bela a na drugom zuta zestoko zuta !!!
"Samara1500" javi kako ako uspe i okaci sliku da vidimo !!!
najoB wrote:Imam jedan predlog za Aleksandar82 i samar guja zamenite medjusobno po jedan far, naravno ako uspete da se dogovorite kome beli, a kome zuti farovi...
svaka cast za ideju,kako mi to nije palo na pamet
nego Guja nece pa cemo ipak da ostanemo sareni
BokeYGTi wrote:i ja sam isto presao tu plastiku srbrnom bronzom i lepo izgleda. e sad, sto se tice "ogledala" ne znam kako stoje stvari ali znam da je cale dok je farbao tu plastiku, slucajno zakacio malo ogledalo i pokusao krpom da obrise i bukvalno je obrisao ogledao ( skinuo se sjaj). morali smo posle na tom delu da lepimo alu-foliju. i to tako funkcionise vec godinu dana skoro i nemam primedbi, svetli dosta dobro...
evo resenja za tebe Gujo prefarbaj obe plastike sa tom bronzom,samo pazi da ne zakacis sociva.Verovatno je najbolje da skines i rasklopis farove pa onda polako...
BokeYGTi wrote:i ja sam isto presao tu plastiku srbrnom bronzom i lepo izgleda. e sad, sto se tice "ogledala" ne znam kako stoje stvari ali znam da je cale dok je farbao tu plastiku, slucajno zakacio malo ogledalo i pokusao krpom da obrise i bukvalno je obrisao ogledao ( skinuo se sjaj). morali smo posle na tom delu da lepimo alu-foliju. i to tako funkcionise vec godinu dana skoro i nemam primedbi, svetli dosta dobro...
evo resenja za tebe Gujo prefarbaj obe plastike sa tom bronzom,samo pazi da ne zakacis sociva.Verovatno je najbolje da skines i rasklopis farove pa onda polako...
Jeste li vi kad culi za papir (novine) i papirnu traku - oblozim socivo i mogu da radim shta hocu .