jes, ali taj auto sto smo rasturili je presao 49.000km i jos je zasticivana limarija voskom ili smolom, verovatno kad je bio nov. i kad bi zastavu tako zastitio odmah bila bi ok posle 49.000km.
Tu školjku treba slikati za onu temu gde su pojedinci pljuvali po Samari i tvrdili kako je njena limarija jednako loša kao na Zastavinim vozilima...
naprotiv. u pitanju je bio jedan od jako retkih primeraka samare u dobrom stanju koji sam u zivotu video. isti dan sam video jos 10 samara, vasih koji ste ucestvovali u akciji, i jedino je vojvodina ok ali ni ona nije puno presla i goxyjeva a ona je radjena od glave do pete. ostale su, bez uvrede, srednje zalosne. jesu bolje od zastave, to svakako.
A i ti, Peđa, priznaj da si posle rasturanja ove Samare malo promenio svoje mišljenje o kvalitetu ovog automobila! Ovde mislim najpre na udobnost i stabilnost, jak prednji trap, precizan menjač, izdržljiv motor...
sto se menjaca tice, sedi i provozaj bilo koju staru ladu sa zadnjim pogonom pa ces videti sta je precizan menjac. i ne postoje caure koje se trose i poluge koje se krive. o menjacima u fiatima sa zadnjim pogonom da i ne govorim.
ako hoces fer poredjenje u smislu da je prednji pogon i da je sistem izmedju rucice i menjaca slicne konstrukcije, sedi u mazdu 626 staru 20 godina, kao i prosecna samara, pa ces videti sta je menjac.