Zamena sajle na rucnoj, leve spone i ne radi migavac...

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Jing_Ko

Zamena sajle na rucnoj, leve spone i ne radi migavac...

Post by Jing_Ko »

Dakle da pocnem...u subotu mi se desio peh, poslali su me na vanredni tehnicki i ustanovljeno je da leva spona ima uvecan zazor i da levi zadnji tocan ne koci uopste kada se povuce rucna... :x

Elem (LM) odem ja danas kod majstora, ispostavi se da ne valja sajla i da takodje spona ne valja. Kada sam video kako stoji spona slogirao sam se... onaj kraj gde je kao "sraf" da ga tako nazovem je bio skroz iskrivljen, pod uglom od otprilike 30 stepeni u odnosu na onaj deo na koji se "srafi". Uglavnom pomenjamo sve to, ja usput stavim originalne brisace i gle cuda sve radi perfektno, brisaci ne spadaju (na to sam se pre zalio), rucna koci ko blesava, a volan se okrece ko da ima servo!!! Neverovatna razlika, pre sam ga okretao sa obe ruke i noge, a sada u mestu malim prstom, nema ni traga od skripanja koje je pre bilo prisutno pri okretanju volana, a i letva volana na koju smo posumnjali je definitivno potpuno ispravna i ne pravi nikakve probleme... :)

U svakom slucaju ostaje mi da sredim zmigavac bocni desni...danas sam ga skinuo usput, zamenio sijalicu, ali i dalje neradi...ne znam koji mu je djavo, jedino da probam jos jednu sijalicu ako su prethodne dve crkle, ako ne moram i to da regulisem.

Eto toliko od mene!!! :)

Raziel

Post by Raziel »

super brate... eto koristi od policije... cudno, ali istinito.
[url=http://www.limundo.com/ref/Raziel38/][img]http://www.limundo.com/fajlovi/BannerAff/Limundo-468x60.png[/img][/url]

Jing_Ko

Post by Jing_Ko »

Vala bas...mislim ne mogu da se zalim, stvarno sve to nije valjalo. Jes da sam sponu unistio verovatno kada sam upao u krater na putu i da sajlu nisam mogao da bas izvalim da nevalja (mada sam pretpostavljao), ali opet barem sad to sve valja i radi. MAda u principu svi pljuju po njima, a ja jos nisam cuo da je neko platio kaznu, a da nije napravio prekrsaj i tada uglavnom pisu ne vezan pojas. Mene su do sada zaustavljali xy puta i nikada nisam imao nikakvih problema.

najoB
Automobil: Lada NIVA

Post by najoB »

vezano za taj desni bocni migavac... ako nije do sijalice onda je 99% do mase i to najcesce u samom lezistu gde se stavlja sijalica ili na kontaktima gde se leziste spaja sa kablovima, a ako si bash maler.. onda je u samim kablovima koji nekom magijom idu ispod instrument table pa je najbolje da ih zaboravish i izvucesh nove od prednjeg desnog zmigavca . toliko od mene...sto reko' Lane Gutovic: "Ne moze da skodi, a cim ne skodi znaci da koristi" ;) ;)
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

Jing_Ko

Post by Jing_Ko »

Videcemo...valjda je nesto jednostavno, a dotle ce posluziti i ostala dva migavca... :)

Jing_Ko

Post by Jing_Ko »

Nego najoB kad vec pominjes doticne probleme sa migavcem, da li bi mogao da mi pomognes oko resenja (ili neko drugi ko je strucan npr. Miljan)? Izvukao sam onaj "ulozak" i sad sta? Da ga cistim da ga testiram glinericom ili prskam wd sprejom ili...svaka pomoc je dobro dosla!!!

najoB

Post by najoB »

sa smirglom ili nekim nozicem ostruzi kontakte gde dolaze kablovi, a probaj prvo sa glinericom da li dolazi struja na kablove (vezesh jedan kraj glinerice (krokodilku) za jedan kabal, a dugi kraj pritisnesh za drugi kabal i kad dash zmigavac ako svetli ok su kablovi,
ako je ubodna sijalica probaj sa necim tankim da ocackash i potesnish, kontakte i slobodno naprsci wd-om on nikad ne skodi...
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

sasar

Post by sasar »

Na mojoj Samari taj desni bočni migavac neradi više od 15 godina, proverio sam i nema uopšte +12V tako da mi nepada napamet da menjam ceo kabel a i na tehničkom mi nisu nikad pravili problem.

najoB

Post by najoB »

pa i nema razloga da ti prave problem dokle god rade prednji i zadnji .. oni su obavezni, a ovi sa strana nisu, al znas kako je .. voli covek da mu sve radi na autu.,.. ja sam bio izludeo dok nisam nasao da kupim prekidac rikverc svetla... iako mi objektivno nije preko potreban al on mi aktivira parking senzore koji mi takodje nisu preko potrebni... al sta da se radi taki smo.. :D

samara1500

Post by samara1500 »

Taj prekidač rikverc svetla je mene jedno vreme zezao a sad već dugo više uopšte ne radi. Sećaš li se, Bojane, kada si ga menjao, da li si morao da ispustiš svo ulje iz menjača? Ako to mora, ima ta zamena još da popričeka. Mada bi mogao već da nabavim novi ako se teže nalazi...
:?
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Jing_Ko

Post by Jing_Ko »

Pa dobro, posto nisu obavezni (a pretpostavio sam da nisu) onda ih i necu ni dirati ako je neki veci "gremlin" usao u njih. Inace danas mi se najavila 1 musterija, tako da, Boze zdravlja, necu ni morati da ih ja ceprkam... :)

najoB

Post by najoB »

ma e morash da ispushtash ulje iz mejaca , popustish stari, odvrnesh ga rukom i odma ubacish novi.. cca...50ml ulja

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Pozdrav drugari, treba da menjam sajlu na rucnoj kocnici. Hteo bih da kupim sajlu sa mazalicom, video sam da ljudi kupuju takvu za jugo i druga vozila, raspitivao sam se u Vranju ali takva sajla nema u prodaji. Da li je neko mozda kupovao istu, napominjem sa mazalicom?

xxx

Post by xxx »

Sajle rucne sam proslog meseca placao 370 din po komadu, sa mazalicom za Samaru nisam vido, al za te pare se ne vredi muciti da trazis. Stavi obicne sajle samo ih pre monteze naulji i par godina nemas problema

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Za samaru nema mazalice možda da ti naprave kod bobana po narudžbini ali mislim da se ne isplati.

Post Reply