Kupovina samare

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Jing_Ko

Kupovina samare

Post by Jing_Ko »

Posto sam na prodaju stavio mog "starog drugara Stojadina" ('79), reko da se raspitam o jednoj od potencijalnih zamena. Posto mi u opseg interesovanja spada i Samara (po mogucstvu sa 3 vrata) interesovalo bi me da mi neko iskusan kaze nesto o potrosnji, odrzavanju, plinu, kvalitetima i manama, veku trajanja motora, koliko para za neku dobru samaru i tako to. Takodje me intetresuju i ostala vozila "lada" (znaci niva i riva) u rasponu cene od 1000 do 1500 evro-a. :D

PS. Nadam se da nisam promasio temu tj. podforum, pa ako jesam onda ne zamerite i prebacite gde treba!!! :D

Pera

Post by Pera »

Jing Ko procitaj ceo podforum Samara i sve ti tu pise :)
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

sonne

Post by sonne »

Lada je auto koji je jeftin da se kupi kao polovan.Motor i menjac su vrlo dobri,limarija je dobra ostlo je lose i cesto se kvari.Najvise ces imati problema sa stujom.Ako slabo znas oko popravki automobila cesto ces ici kod majstora.Takodje puno trose zato je pozeljno sto pre ugraditi plinski uredjaj.Imaju losu zavrsnu obradu zato joj skripi plastika, cvile kocnice,zezaju brave...Novi delovi nisu skupi ali su uglavnom loseg kvaliteta jer vecinom nisu ruski.Ukratko jeftino ces je platiti ali ces zato svake godine trositi solidnu sumu novca na odrzavanje. Jugo je jeftiniji za odrzavanje i manje trosi,manje kosta registracija.Ali je zato samara mnogo lepsa od njega i spolja i unutra.Samarin menjac i jugov su nebo i zemlja. I posto ces u proseku jednom nedeljno nesto cackati i popravljati na njoj,vezaces se za nju i zavolti je

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

:roll: :roll: :roll:
Pa čovek je već prodaje. :kez

vigmir

Post by vigmir »

Toliko ga je ocarala i zaludela da mora da je se resi.Ta ljubav se ne moze recima opisati ;) :D :D

Jing_Ko

Post by Jing_Ko »

Grijesis vigmire, nije da ne volim svoj lado-mobil, jednostavno mi trebaju pare i moram da je prodam. Inace sto se tice sonne-tovog komentara da se cesto kvari, ja bas nesto i nisam primetio da je tako. Nisam imao nekih kvarova sem sto sam zamenio sajlu rucne i jednu sponu koja je najverovatnije dobila zazor kada sam upao levim tockom u jednu neopevanu i suzom ne zalivenu rupu koju nisam mogao da izbegnem jer mi je u susret naisao kamion. :)

Sve u svemu samara je po mom misljenju jedan jako fin autic i ko god da raspolaze manjom svotom novca nece pogresiti ako je uzme!!!

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Pazi samo od koga kupujes Samaru, ako je vozio neki degenerik i skrtica imaces dosta posla, bolje je plati nesto vise i uzmi dobro odrzavan primerak nego da striktno pratis godiste-cenu. Moja Smara je 1987 godiste ali je lik pre mene dosta paznje poklanjao mehanici, trap automobila je besprekoran, jer je sve menjao kad je trebao, amortizeri besprekorni, nema lufta u volanu, godinu ipo je imam i dosad je palila uvek na prvi kljuc. ALI zato su tapaciri bili razvaljeni, morao sam srafovima da ih pricvrscujem, menjao sam zadnju i bravu na vozacevim vratima, otpao mi unutrasnji retrovizor... to su ipak sitnice,iritirajuce na momentima ali auto zbog toga nije bio nepokretan. Do sad nisam imao ni jedan kvar, kod majstora sam isao samo u okviru redovnog odrzavanja-zamena zubcastog kajsa, a kod elektricara zbog zadnjeg brisaca, dima u kabini koji je ustvari bila para od snega koji sam sam nagurao u ventilaciju i za zamenu elektronike u zanjim svetlima. Sa druge strane moj drug je kupio Samaru za 650e i posle mesec dana mu je otpao zadnji desni tocak, tako da sirom otvori oci, samara je definitivno dobar auto ali ima i jako lose odrzavanik, nadam se da sam ti pomogo u odluci. Inace ako biras izmedju Samare i Rive ipak uzmi Samaru, stabilnija, prijatnija za voznju i manje bucna.
Sledeci auto Priora coupe.

Jing_Ko

Post by Jing_Ko »

Lepo si srocio text Zlatko, ali ja sam samaru kupio jos pre skoro godinu dana i neverujem da cu je opet kupovati (nikad ne reci nikad), jer zelim da nabavim AR75. Doduse ako se desi da biram izmedju samare i nekog drugog auta u tom cenovnom rangu izabracu samaru jer mi se definitivno svidela kako radi (za te pare odlican auto).

sonne

Post by sonne »

za te pare bolji auto nema. Mnogo je bitno od koga si je kupio. Zato ja moj auto ne prodajem,jer znam da nemogu uzeti onoliko koliko zaista vredi.

zlatkodesign

Post by zlatkodesign »

JING KO izvini nisam pogledao kad je tema postavljena ali je neko skoro odgovorio na temu pa sam se ja ukljucio, u zdravlje Samara a koji je to auto AR75? Nije li mozda FIAT Kampanjola. 8)

Goxxy

Post by Goxxy »

Alfa Romeo 75
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Jing_Ko

Post by Jing_Ko »

Evo goxxy ti je rekao pa da se ja neponavljam... :)

zlatkodesign

Post by zlatkodesign »

Postoji i FIAT AR-75, kod nas poznatija kao vojna Kampanjola.
Nemoj Alfu mnogi se zale na njihov kvalitet, kod nas iz Leskovca je covek kupio novu Alfu, mislim da je u pitanju 156 model i posle 30000km prsne blok motora, zamene mu blok u garanciji, neverovatno ali istinito opet isti problem prsne mu i drugi blok i trazio je i dobio drugu Alfu. Od moje zene kolega je kupio Alfu 166 2.5 V6, do duse polovnu, ali na putu do Leskovca auto stane, crko motor, generalna radjena odmah kostala ga je oko 700e... LE je relativno mali grad i takve price se odmah rasire zbog toga su Alfe u Leskovcu redje nego Jaguari. Ako menjam moju Samaru a ne uzimam ponovo neku Ladu definitivno prelazim na nekog japanca, najverovatnije Honda ili Mazda.

Aksentije

Post by Aksentije »

Jednom razgovaram sa majstorom i spomenemo alfe, on kaze Alfa i Lancia su odlicna kola, odlicna!
Ja g pitam kako bre kad na svakom cosku cujem kako se kvare itd itd.
On kaze odlicne su jer od njih zivim :)

Jing_Ko

Post by Jing_Ko »

Lovacka prica, kao i mnoge druge (golf2 dizel i sl.). Kvare se jedino ako ih je neko akao, a nije odrzavao.

Post Reply