Kupovina samare

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

JING KO svakog dana prolazim pored Lancia karavan, sa okruglim svetlima napred,stade mi mozak koja je oznaka modela, ali je motor sigurno 2.0JTD, covek je kupio novu i drzi prodavnicu za auto delove na veliko i malo, pre par dana sam primetio da mu je zastita ako je uopste bili, sa pragova skinuta i ima RDJE, to je mesto odmah iza prednjih tockova, auto je crni metalik a vlasnik nije neka budala vec vrlo kulturan covek, ako te bas interesuje zamolicu coveka da slikam pragove i pitacu ga koliko je preso sa njom. RDJA na oba prega na istom mestu na autu starom 2-3 godine kod prvog vlasnika tu nema sta da se prica, inace FIAT grupacija generalno ima losu anti-korozivnu zastitu, dosta cesto ih gledam odozdo zato sto moj prvi komsija drzi servis i prodavnicu rezervnih delova iskljucivo za FIAT, kupi japanca da te glava ne boli.
Sledeci auto Priora coupe.

lengenda
Automobil: Dacia Sandero

Post by lengenda »

zlatkodesign wrote:kupi japanca da te glava ne boli.
E, to jeste...

Samo meni uvek padne na pamet kad u SAT-u, kad opisuju neki model i cene delova koji se najcesce menjaju, to bude zezanje tipa za VW prednja svetlosna je 12000-15000 dinara, a za Toyotu oko 30000 dinara.

To je ono, retko se kvari, ali kad se pokvari, rodis mecku dok skupis pare.

Neki dan sam se vozio taksijem, Honda Accord, ali ona starija, oko 2000.-2002. godista, kaze covek da nije siguran jeste li kilometraza bila tacna kad ju je uvezao, ali je sa njom istaksirao jos 300.000 km i sad se nesto razmislja da li da je prodaje, ali kaze "Znas, nije meni hitno da je prodam, moze ona jos, nego cisto onako, dosadila mi je...".

Motor je 2,0 V-TEC.

A u Grckoj sam isto usao u taksi, E klasu, kaze covek, uzeo je na kredit pre cetiri godine, do sad je presao 833.000 km, kako on kaze "sa jednim motorom". A pre toga je isto imao E klasu i za sest godina presao 1.300.000 km, isto sa jednim motorom.
Ali je isto kao kod nas, ovlasceni servis je preskup, pa ga odrzava u neovlascenom, ali sa originalnim delovima.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

Jing_Ko

Post by Jing_Ko »

Neka, ja bas hocu da uzmem taj model (tj. za pocetak skoljku) i da je sredim za sebe. INace video sam gomilu Alifi 75 i na 99,9% nema rdje, a stare su 20+ godina. Isto sam se vozio juce sa pomenutim lancia karavanom, koji se zove libra (sa okruglim farovima), lik prelazi sa njim minimum 200 km dnevno i auto posle 8 godina izgleda kao nov.

Inace da sam hteo da se "samo vozim", ne bih ni prodavao ladu, nego bi doterao malo limariju i par sitnica u red, a onda se vozio bar jos nekih 4, 5 godina.

zlatkodesign

Post by zlatkodesign »

Jeste Libra

samara1500

Post by samara1500 »

Bojim se samo da nam ne presedne vožnja u ovim našim "punoletnjacima" kad krenu sad da nas zezaju sa 2 tehnička godišnje, pa dodatna papirologija i čekanje u redovima, pa dodatnih 4-5000din povrh redovne registracije koja će takođe poskupeti...
:roll:
PS samo se pitam što lepo nekom uredbom ne oduzmu svoj sirotinji kola pa da završimo jednom sa tim nego nas sve ovako jebučkaju na "sitno" te gorivo te gas te sad tehnički...
:x
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

zlatkodesign

Post by zlatkodesign »

SAMARA 1500, to sa tehnickim i poskupljenjem registracije nam ne gine, sto se sirotinje tice jasno je da samare stare 15-20 godina ne voze bogatasi, isto vazi i za zastave... mislim da ce ovakve odluke samo povecati broj ne registrovanih vozila koja ce defakto biti u saobracaju. Resenje je u falsifikovanju dokumenata ili nabavkom drugih novijih, svi znamo da se to stalno radi, uglavnom ljudi rade to sa skupljim zapadnim modelima ali izgleda da smo sada i MI na udaru ili na potezu. Ja licno nemam nameru da menjam moju Samaru za bilo sta novije, ne bacaju mi se pare na bilo sta novije, jedino ako bog da para i srece da se za par godina pazari jedna polovna Kalina 1.4 to ce biti potez, a do tad kadija te tuzi... Da ce bog da jednom udjemo u EU i tada nema ogranicenja za euro 3 ili 4, tad mozes da kupis-uvezes sta hoces, jer ce mo svi biti jedna velika EU Srbija :D

samara1500

Post by samara1500 »

Da, EU Srbija... a jednog dana i do Tokija :D
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Post Reply