veoma vickasto nema shta, nego da ne pashe i neki maserati? svidja mi se njihov zvuk
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)
Ja sam mislio da ubacim neki motor od MAN -a samo me muci sto je malo veci i tezi .U prolece imam u planu da radim generalnu motora mislio sam da kupim samarin motor od 1500 kubiga i da se njemu uradi generalna komplent i da ga ga ubacim umesto mog 1300 kubika.Opet ima vremena pa cu razmisliti.
Verovatno pase Pezo-Citroen 1.5 diesel, vidjao sam takve samare, inace nisu ruske nego su navodno samo motori ugradjivani u Bugarskoj. Inace da ovaj model postoji-postoji video sam ga svojim ocima. E sad da li je i koliko takva Lada modifikovana da primi takav motor to vec ne znam.
Motor 1500, 8V je sasvim dobar za Samaru, mislim da ništa jače nema ni smisla stavljati. Ko želi da eksperimentiše može da pokuša turbom da podigne snagu tog motora do nekih 100-120 konja, ali od tog sporta stradaće transmisija, lamela i ovako riknjava brzo na 1.5, homokinetički joj isto nisu jača strana...
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
Misljenja sam da Samari 1,5 fali jedno 20 konja, ne zbog brzine nego samo zbog preticanja.
Da se nadovezem na temu da li je iko radio nesto na Samarinom 1,5 motoru u tom smislu, ne interesuje me stavljanje novog motora
da se uradi kao i sa svakim motoom. da se uradi glava motora, veci usisni i izduvni kanali, veci ventili, sira usisna i izduvna grana i veci karb. jos ako bi iz rusije porucio "sportsku" bregastu napravio bi joj i tih 20 konja i to bez mnogo uticaja na trajnost motora.
borcham wrote:A sta mislite da se stavi glava, usis i izduv od 110-tke 16v, a da se umesto dizni usis prepravi da primi neki veci karburator.
Moze samo shto je problem namestiti razvodnik jer je na samarama 1.3 1.5 razvodnik na glavi , dok je na 16v motoru na bloku pa je malo veci problem namestiti palenje !!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)