Menjanje antifriza

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

ZLATKO83VR imenjace, nisi rekao gde ti curi korsantin, ako je na hladnjaku ili letovanje istog ili novi. Neko je gore napisao i sipanje aleve paprike, moze i kafa :D ,, to moze da bude samo prinudno i privremeno resenje ako pocne da curi na putu, ili si daleko od servisa, jedna do dve kafene kasicice zaustavlja curenje na hladnjaku, proverena tehnika funkcionise 100%, ako nije neka velika rupa i kao sto sam vec napisao to je samo privremeno resenje u slucaju nuzde. Namerno sam napisao i kolko se sipa ako se nekom desi slican problem na putu, ja sam sa mojim ocem sipao u hladnjak kafu na ladi 1500 specijalki i bogami mesecima nije curilo, onda je ponovo procurilo pa je moj cale opet dodao kafu :D :D i tako tera vec 10-12 godina. Ne daj boze da kod mene procuri ja cu da stavim novi hladnjak, ali moj tata jok, po njemu to su ruska kola i ona mogu da trpe SVE :D :sad: :D :sad: .
Sledeci auto Priora coupe.

Pera

Post by Pera »

Kafu skuvaj sebi,a pravi lek je samo novi hladnjak :)

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Hladnjak je ok, curi na sastavima, pored creva gde ih drzi selna, pristezao sam i opet nista.

samara1500

Post by samara1500 »

Ako je tako, često su u pitanju i trula creva, dakle pogledaj ih dobro pod jakim svetlom i ako su ispucala hitno menjaj...
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Na tržištu je manjak dobrih creva po razumnoj ceni. Za naše oldtajmere jedino pravi inđija i to dva modela (glatka i ona kao pojačana) koja su go q... A kad pitate za original creva za vw ili sl cifre su ihaha za naše pojmove (po par hiljada za komplete). Ja sam kupovao ova inđija i nisu izdržala 15 meseci (žali bože antifriza). Alternativa su rusi na bubnju i sl, ali i tamo je upitan kvalitet.

pesadinac

Post by pesadinac »

choksi wrote:Na tržištu je manjak dobrih creva po razumnoj ceni. Za naše oldtajmere jedino pravi inđija i to dva modela (glatka i ona kao pojačana) koja su go q... A kad pitate za original creva za vw ili sl cifre su ihaha za naše pojmove (po par hiljada za komplete). Ja sam kupovao ova inđija i nisu izdržala 15 meseci (žali bože antifriza). Alternativa su rusi na bubnju i sl, ali i tamo je upitan kvalitet.

čekaj malo, sad si me sj...o u pojam,
mesec dana sam tražio creva, i jedva nađoh, jedino ta UNA Inđija
kupio sam ih, nisam još ugradio.
tebi su pucala ili propuštala, ne razumem, i da li su pucala sva redom ili određeno crevo
ako moram posle godinu dana da menjaj creva, onda do qrca
:(
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Sjebala su mi se ono od posude do termostata, a posle mesec dana ona velika od hladnjaka do termostata. Veliko sam skratio (puklo kod šelne),a manje sam zamenio sa glatkim. (ali i ono ima različitu debljinu zida)

Post Reply