Termostat
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Termostat
izgleda da cu morati nesto da budzim na temu termostata na mom f131, a samarin je najblizi originalnom koji sam do sad uspeo da nadjem. e sad, zanimaju me vasa iskustva na temu kvaliteta delova. koji su se termostati pokazali dobro, koji lose, koje izbegavati?
pitam jer sam na 2104 menjao termostate na svakih 2-3 meseca dok najzad nisam nasao dobar koji evo vec godinama radi...
pitam jer sam na 2104 menjao termostate na svakih 2-3 meseca dok najzad nisam nasao dobar koji evo vec godinama radi...
j***** auto bez kardana
Jesi li probao sa "vatanjem" za crevo koje vodi iz te "budze" u kojoj je termostat, dok ne postigne temp, ono bi trebalo da bude hladno, tj. mlako, a kad postigne temp, naglo da se zagreje, ako je i dalje mlako, onda opet sistem "vatanja", samo ovaj put umesto za crevo, za vrat prodavca 
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)
Da dignem i ovu temu iz mrtvih. Menjao sam termostat u novembru i prosao isto kao i Pedja menjao termostat 4 puta i svaki put ista situacija termostat ne propusta vodu ( prokuvam ga, izvadim klestima iz lonca zatim sipam vodu al on ne mrda) Kad sam se 4-ti put vratio u radnju sa namerom da je zapalim decko pozove nekog majstora koji ima dil sa njima i covek na licu mesta taj isti termostat montira u lajku i gle cuda on radi normalno.Naime covek mi lepo objasnio (a i u knjizi pise ) da termostat otvara na odredjenoj temperaturi pod odredjenim pritiskom tako da meni ostade poslednji i najgori (Poljski plastikaner) montiran i za sada radi
- Rale
- Automobil: Samara 1.5 21083
I ja sam prosle godine imao problem sa termostatom na Samari. Originalni je bio zaglavio u poluotvorenom polozaju, pa sam kupio ruski Elektromas ili tako nesto. Medjutim, on je dosta kasno otvarao. Na kraju sam problem resio ugradnjom termostata marke VERNET, pa bih i drugima preporucio ovog proizvodjaca.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!
-
samara1500
I meni kasnije otvara termostat na ovoj novoj Samari, kada je malo duža uzbrdica a napolju hladno, on drži zatvoreno sve dok se kazaljka ne počne opasno približavati crvenom polju...
A sećaš li se gde si kupio taj termostat? Na staroj Samari sam davno promenio orginalni (koji je takođe zaglavio u poluotvorenom položaju) i tada je bio da se kupi neki metalni na izgled identičan prvoj ugradnji i nikad posle s njim nije bilo problema (a sad ima već 10god od tada).

A sećaš li se gde si kupio taj termostat? Na staroj Samari sam davno promenio orginalni (koji je takođe zaglavio u poluotvorenom položaju) i tada je bio da se kupi neki metalni na izgled identičan prvoj ugradnji i nikad posle s njim nije bilo problema (a sad ima već 10god od tada).
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
Moj kum vise nije imao zivaca da se bakće sa kupovnim novim termostatima na samari. Leti čim naiđe uzbrdica ili ga natera preko stotke on prokuva, i sta smo uradili: napravili sami letnji termostat. Iz kucista izbili sve ono sto ima i stavili čep u ono kratko crevo tako da on stalno vrti u veliki krug. Zimi je mogao da stavi koji hoće termostat jer nije imao problema. Mozda je budž ali mu je to bilo jedino rešenje. I dan danas se tako vozi. Svako proleće i jesen menjaža i teraj. Ja sam na mojoj staroj takođe imao taj VERNET i radio je besprekorno dok kod kuma nije bas.