Samarine kocnice

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

stefanm
Automobil: ford, lada

Re: Samarine kocnice

Post by stefanm »

kad se ugasi motor, i tek nakonm toga servo pocne da sisti i nije neka neispravnost... nediraj nista jos uvek
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"

bobans
Automobil: lada samara

Post by bobans »

Evo sada menjam prednje pločice,mada je dobro kočila ali se pitam kako je kočila kad pločica skoro i nema

bobans

Post by bobans »

Opet imam problem sa kočnicama.kada normalno kočim nekih 65 % pedale i snage koči samo leva strana,a kad ukopam do patosa koče sva četri točka i trag u mm isti svim točkovima.Nisam nikad čačkao glavni kočioni cilindar i ne zna da li je on podeljen leva i desna strana ili prednji i zadnji točkovi

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

bobans wrote:Opet imam problem sa kočnicama.kada normalno kočim nekih 65 % pedale i snage koči samo leva strana,a kad ukopam do patosa koče sva četri točka i trag u mm isti svim točkovima.Nisam nikad čačkao glavni kočioni cilindar i ne zna da li je on podeljen leva i desna strana ili prednji i zadnji točkovi
pusti ti 65% i tragove kocenja, nego lepo na valjke pa vidi stvarno kako koci, pa ces pouzdano znati gde treba da trazis kvar. ;)
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

bobans

Post by bobans »

Ma auto sam uzeo a odjavljen je,treba da ga registrujem tek,A da idem da rizikujem bez tablica samo na valjke ne ide mi u prilog nikako. :(

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

pa i onako moras na tehnicki zbog registracije :D salu na stranu, ono sto ti pokaze dijagram i subjektivni osecaj se skoro nikad ne poklapaju...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

xxx

Post by xxx »

bobans wrote:Opet imam problem sa kočnicama.kada normalno kočim nekih 65 % pedale i snage koči samo leva strana,a kad ukopam do patosa koče sva četri točka i trag u mm isti svim točkovima.Nisam nikad čačkao glavni kočioni cilindar i ne zna da li je on podeljen leva i desna strana ili prednji i zadnji točkovi
Unakrsno, prednji levi zadnji desni i obrnuto ako niko nije petljao oko kocionog. Proveri creva i da li ima vazduha u sistemu, pogledaj i u kakvom stanju su ti diskovi- dobosi

stefanm
Automobil: ford, lada

Post by stefanm »

iz iskustva ti mogu reci, da taj nazovimo ga kvar (iako nije) je najtezi za otklanjanje. na tehnickom ce ti pokazati dobro, jer ces pritisnuti kocnicu svom snagom, ali u normalnoj voznji pri laganom kocenju ces imati problem (vuci ce ti auto u levu stranu). popravka pocinje skidanjem i razradom levog klipa na koc celjusti (moras ga srediti-razraditi da ide lako kao i desni), zatim provera plocica, diskova, koc creva, dovodne cevi i na kraju koc cilindra.... uspeh...
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Kakva je razlika između zadnjeg kočionog za samaru i za yuga? Kažu mi da paše šrafa na šraf ali na Metelli sajtu vidim da ladin ima veći prečnik što mu nekom logikom dođe da isporučuje veću silu uz kraći hod? Ako je neko to tako budžio jel ima neke razlike?

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Isti su potpuno.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Pisano. Može da posluži, ali samarin ima unutra neki sistem za održavanje razmaka.......

gedora
Automobil: zil

Post by gedora »

tako je choksi... na ladama postoji unutar klipa nesto nalik na kariku metalnu i stvara taman toliki otpor da opruga nemoze da sabija cilindar u slucaju da se desi kidanje sajle za rucnu. sa koc klipom od yuga, ako se pokida sajla za rucnu (a paknovi su relativno istroseni, pa se za sirenje koristi podesavanje na sajli, i izmedju distancera i paknova se stvori luft), moze se desiti da pedala "propadne" i da hvata na drukanje iz drugog puta(sto je veoma neugodno i rizicno,kad se desi iznenada), zato sto opruga sabije taj yugov klip, a koc cilindar nemoze da potera dovoljnu kolicinu ulja da bi se ostvarilo kocenje tj trenje paknova o dobos. zato iskljucivo original...

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

OK, shvatio sam.
Zahvaljujem!

gorstak

Post by gorstak »

paknovi su itroseni,posebno desi,pa se cuje hvosh-hvosh na desnom yadnjem.
sad ce gegistracija,pa bih da to regulisem.
Preporuke ya model?
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!

Rale
Automobil: Samara 1.5 21083

Post by Rale »

gorstak wrote:paknovi su itroseni,posebno desi,pa se cuje hvosh-hvosh na desnom yadnjem.
sad ce gegistracija,pa bih da to regulisem.
Preporuke ya model?
Moja preporuka je italijanske LPR. Ja ih trenutno koristim i zadovoljam sam. Dobro koce, ne skripe i ne trose se puno. Bolje su od Cobesta i ruskih koje sam ranije koristio.
U Beogradu ih ima kod uvoznika Gazela komerc i na jos par mesta: SHOP INVEST...
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!

Post Reply