Mijenjač
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- vaz_mashina
Mijenjač
U poslednje vrijeme pri jačem dodavanju gasa i prebacivanju iz prve u drugu, mijenjač otežano ulazi u drugu brzinu. Problem sa drugom brzinom se još javlja i kod prebacivanja iz treće u drugu (kazaljka je na 30 km/h ili malo iznad 30) i tad se čuje tup zvuk koji je baš izrazit. Ako je brzina manja od 30km/h, ovaj zvuk se ne javlja.
Interesuje me da li je neko imao sličan problem i šta bi moglo da bude u pitanju?
Interesuje me da li je neko imao sličan problem i šta bi moglo da bude u pitanju?
Ja jesam imao problema sa menjačem, ali sa biračem brzina i tada se samo pojavljivao problem zbog težeg i nepreciznog prebacivanja iz 2. u 3. brzinu. Nikakvih zvukova kor menjanja brzine nisam imao.
Voleo bih da mogu da ti pomognem, ali srećom nisam bio u takvim problemima. :|
Voleo bih da mogu da ti pomognem, ali srećom nisam bio u takvim problemima. :|
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- josif visarionovic
- Site Admin

Samara 1991.godiste 145000km, u menjacu uvek SAE30 i do dan danas ni jedan jedini problem. Jedino je pojela 3 korpe i lamele.
Imao sam takav problem na 2105. Crkao je zupcanik od druge brzine. Sve isto kao sto si napisao. Identicno. Nije ga tesko zameniti, jedino mora da se skida menjac, poluosovine......
Imao sam takav problem na 2105. Crkao je zupcanik od druge brzine. Sve isto kao sto si napisao. Identicno. Nije ga tesko zameniti, jedino mora da se skida menjac, poluosovine......
- vaz_mashina
- vaz_mashina
Posle strpljivog čekanja (čitaj: akumuliranja potrebnih novčanih sredstava), na mjenjačkom sklopu zamjenjen je:
- prsten blokirajući sinhrona
- zupčanik druge brzine
Zbog svoje dotrajalosti zamijenjen je i set kvačila. Rezultat je da kola znatno bolje ubrzavaju, a prebacivanje u 2. brzinu je mnogo preciznije i bez zapinjanja. I u ostale brzine mjenjač lako ulazi. Vožnja je sad sigurna, bezbjedna i prijatna.
- prsten blokirajući sinhrona
- zupčanik druge brzine
Zbog svoje dotrajalosti zamijenjen je i set kvačila. Rezultat je da kola znatno bolje ubrzavaju, a prebacivanje u 2. brzinu je mnogo preciznije i bez zapinjanja. I u ostale brzine mjenjač lako ulazi. Vožnja je sad sigurna, bezbjedna i prijatna.
[size=75]TYPE 210930-20[/size]
[size=75]ENGINE 2111[/size]
[size=75]ENGINE 2111[/size]
- josif visarionovic
- Site Admin

- vaz_mashina
Dijelovi + ruke + zadnji lonac auspuha + preštelovani ventili = 237,50 evra.
Last edited by vaz_mashina on Thu Feb 15, 2007 12:32 pm, edited 1 time in total.
- vaz_mashina
- josif visarionovic
- Site Admin

- josif visarionovic
- Site Admin

- josif visarionovic
- Site Admin