dobro je da menjac jos radi
Mijenjač
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Ok moze da se menja a i ne mora ja npr. nisam menjao Lajka je 17 godina stara (i ko zna josh koliko pre kupovine) nikad nisam menjao mejacko ulje , a shto se menjaca tice moze da se shalta kako god hocete iz prve u trecu pa u drugu pa u petu ... raznih kombinacija ima . Shto bi znacilo da je menjach odlichan cak mi i rucica nije olabavljena (sheta levo desno) .

Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Da se pozalim ili pohvalim, danas sam jedva nasao Lamelu i druk lager. Sa majstorom smo se navozali do svih prodavaca u Leskovcu (jes da je nedelja al na kucu
). Na kraju sam kupio nove kod jednog prijatelja za 2050din (1500+550).
A sve je pocelo, mojom zeljom da se okrene zamajac anasera, posto je unistiojedan bendix (ili obratno
).
Sad ce biti kao nova. Odnosno ovo je poslednja priprema pred generalno sredjivanje limarije, koje pocinje za vrme jesenjeg raspusta (tako zovemo 1. i 2.11. kada inace neradimo pa i vikend iza toga...
PS - tek da se zna da i ja ponesto muvam na autu
A sve je pocelo, mojom zeljom da se okrene zamajac anasera, posto je unistiojedan bendix (ili obratno
Sad ce biti kao nova. Odnosno ovo je poslednja priprema pred generalno sredjivanje limarije, koje pocinje za vrme jesenjeg raspusta (tako zovemo 1. i 2.11. kada inace neradimo pa i vikend iza toga...
PS - tek da se zna da i ja ponesto muvam na autu
- josif visarionovic
- Site Admin

Svuda uhvatila korozija ljudi, da ne poverujete. Skinuo sam tapacir u prtljazniku, katastrofa. Ispod lajsni (ispod zadnjih vrata, lom bozji). Pre farbanja cu skinuti i sedista i tapacir odozdo, i osecamm da ce biti neprijatno iznenadjenje... Neka zastita ce morati i iynutra ispod tapacira da ide (da ne lupim, preporucio mi majstor...)
Postujem Josifove savete, vise puta su mi pomogli. Cak i nije svestan da nesto odradim po njegovom savetu, na koji naletim po forumu. Cak sam verovao da je po ozbiljnosti i smirenosti mnogo stariji, pa sam se iznenadio kada sam video da smo tu negde
Medjutim, tesko da ce ostati ova crvena boja jer, je auto ispada kupljen jos 1990. kao havarisan! O ovome nisam pisao dosada jer sam smatrao nevaznim ali, je razlog vise da se sve prefarba opet... Naime, marta 1990. bila je kako kaze cale, nestasica Samara u Nisu, pa su imali samo ostecene, koje su ispale sa nekog vucnog voza, na putu za SFRJ. Nasi su ih ovde sredjivali i prodavali po nesto nizoj ceni. Ako se on dobro seca (umesto 12-13000DM, za nekih 1000 DM manje).
Vremenom je jasno izbledelo to sto je kod nas prefarbano (cela leva strana, sem krila koje je verovatno original). Tako da me to dodatno nervira. Auto mi ima dve nijanse. Razmisljam o farbanju u crno. Imam jos 7-10 dana da odlucim o boji, a crna ce bas biti lepo osvezenje...
Postujem Josifove savete, vise puta su mi pomogli. Cak i nije svestan da nesto odradim po njegovom savetu, na koji naletim po forumu. Cak sam verovao da je po ozbiljnosti i smirenosti mnogo stariji, pa sam se iznenadio kada sam video da smo tu negde
Medjutim, tesko da ce ostati ova crvena boja jer, je auto ispada kupljen jos 1990. kao havarisan! O ovome nisam pisao dosada jer sam smatrao nevaznim ali, je razlog vise da se sve prefarba opet... Naime, marta 1990. bila je kako kaze cale, nestasica Samara u Nisu, pa su imali samo ostecene, koje su ispale sa nekog vucnog voza, na putu za SFRJ. Nasi su ih ovde sredjivali i prodavali po nesto nizoj ceni. Ako se on dobro seca (umesto 12-13000DM, za nekih 1000 DM manje).
Vremenom je jasno izbledelo to sto je kod nas prefarbano (cela leva strana, sem krila koje je verovatno original). Tako da me to dodatno nervira. Auto mi ima dve nijanse. Razmisljam o farbanju u crno. Imam jos 7-10 dana da odlucim o boji, a crna ce bas biti lepo osvezenje...
- josif visarionovic
- Site Admin

Nisi me skapirao, šalio sam se na sopstveni račun - jer sam ja stavio kožna sedišta u mog Sputnika, a on, naravno, nema klimu.Kobac SPO wrote:A kozna sedista hlade leti?Goxxy wrote:Crnu? Na auto koji nema klima uređaj (sada će da me "opale" svi koji kažu - koža, na autu koji nema klima uređaj?)? Nemoj, crći ćeš od vrućine!
![]()

[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
-
turbo dvigatelj
Od menjača odoste na farbanje!Na jednom ruskom sajtu(www.vaz-autos.ru)kažu da ulje treba menjati na 5 godina ili 75000 km,a pomonje se viskozitet 80W.Treba da proverim nivo pa ili da ga manjam ili da dolijem ali ne vidim gde se sipa.Samara je 1993.god.,a što je najveći fazon ja sam to jednom već radio ali sad nema šanse da nađem štopli.Ako može pomoć, valjalo bi!