uglavnom ovako je bilo,krenem ja u proslu subotu da donesem od majstora crevo od turbine ka interkuleru za bratovljevog pasata,ja kljuc u bravu da otvorim kao ono nesto otezano ide,ne mogu da okrenem cilindar,nece da otvori i podigne unutrasnji pipak,pogledam u bravu,kao da je oneko gurao kljuc ili nesto drugo.Nekad sam imao problema sa otvaranjem vozacevih vrata,ne sa otkljucavanjem.Odem sa druge strane ubacim kljuc,ono lako se okrece ali ne otklucava ga.pogledam ispod bravae i iznad i imam sta da vidim,dve male rupe u pokusaju,donja veca,verovatno sa safcigerom,pokusali da izvedu "golf" operaciju kako mi rece majstor kad je popravljao brave.Uglavnom nisu uspeli da je obiju,verovatno su se klinci dokazivali,aj sad da vidimo dal moze da se obije,nema sta u njoj da se ukrade,jer sve iznosim iz nje a prva pomoc mi stoji na jednom neverovatnom mestu nikad se ne bi setili gde je.
rezultat,kupio sam nove cilindre,zamenio ih,na suvozacevim vratima ispravio iskrivljeni lim kojrg su iskrivili kad su pokusali da otvore.Imace mallo da se radi na tom delu limarije,cisto da ne korozira.Brat ce da mi nabavi nalpnice od zedera a drugar da namesti led indikator kao od alarma...
dakle lada se nije dala