Nastanio mi se izgleda gremlin u autu, imam problem sličan kao ranije, samo što sada seca bilo kada, nije vezano za režim vožnje.
Elem,
Sve je radilo OK dok nisam vršio servis TNG uređaja zbog re-atesta. Od prvog starta, auto se tresao i štucao, komentar servisera je da je do struje...
Kasnije utvrdim da je vakum crevo do isparivača loše stegnuto na usisnoj grani. Zamenio crevo i lepo ga pričvrstio da ne vuče falš vazduh i problem se rešio.Međutim,
Posle kratkog vremena pojavio se ponovo isti problem, možda manjim intenzitetom, samo što je počeo i na benzinu isto da seca. Takođe, razlika u odnosu na stari problem, je što se secanje dešava sporadično, na trenutke seca pa posle po ceo dan radi lepo, i tako u krug. Čini mi se da je pojava češća kada je hladan auto.
Pošto nisam bio kući, ćale oterao auto do električara koji je konstantovao da je sve OK.
Potom sam ga ja malo pogledao, u mraku sam primetio da baca varnicu između stubica gde je VN kabl bobine i NN priključaka
OK, sada sumnjam na vakum. Proveravao servo po principu auto ne radi, nadrukam kočnicu da postane tvrda, palim auto postaje meka. Ler ne varira. U toku ove probe, inače je auto lepo radio.
Potom malo gledao pod haubom i pronađem da je onaj konektor, čep ili kako ga već po forumu zovete, kojim se crevo spaja sa servom, labav i kada ga pomeram čuje se ispuštanje vakuma.
Čitam po forumu da to može da se zameni - sredi. Kako? Ima li da se kupi samo taj deo?
Predlažete li još šta da proverim? Problem mi je što nisam često kući pa da više vremena mogu da posvetim samari
Pozdrav
. Dosta manje seca ali i koči znatno boje.