TNG u Ladi
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Re: TNG u Ladi
Pa dobro kad bi se zamenile membrane sigurno ce i paliti i raditi bolje ali ako covek nije bas majstoricav onda neka zasad proba da pristeluje to malo, mozda ce dati rezultate.
pokusao vec sa stelovanjem...ali mrka kapa. mogao bih da pokusam da zamenim nije problem ...
nije mi strano rasturanje s'obzirom da radim u servisu .... gde se mogu kupiti membrana i ostalo sto je potrebno za zamenu?
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Odakle ste? Teritorija Beograda, Zarkovo, ima i u gradu al zaboravio sam gde, bubanj potok, sajtovi, kupujem prodajem i ostali, karburator se lako uradi i ne zahteva nikakvu mudroliju kao ni zamena membrana, u pakovanju za servis isparivaca nalazi se sve sto je potrebno, ja kada sam moj uradio nisam nista dirao posto je bio pre lepo nastelovan
-
desert sun
- Automobil: Lada samara
Jer moze neko ko je nedavno stvavljao plin u ladu da mi kaze koliko mu je sve skupa izaslo po ovom novom zakonu?U mom slucaju u pitanju je samara.
-
Boki78
U zavisnosti od toga kakav plin konkretno zelis da ugradis ide od 350 pa recimo do 400e ...
-
desert sun
Ok,hvala tako sam i mislio da je oko 400e.Vise kosta plin nego ceo auto 
-
Boki78
Pa, manje vise ... U principu vredi uloziti ukoliko je auto kako tako zdrav i moze jos da ide. Plin se vrati za nekih 10ak hiljada km kao investicija ...
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Mislim da je cena koju ti je Boki rekao sa uračunatim atestom jer za karburator na ruke majstoru ide do 300€
Nemoj da se rukovodiš cenom i opremom. Rukovodi se dobrim majstorom koji će sve lepo da ugradi i ušteluje.
Nemoj da se rukovodiš cenom i opremom. Rukovodi se dobrim majstorom koji će sve lepo da ugradi i ušteluje.
-
Boki78
Da, bas to cena ugranje, materijal i ruke + atest. Atest nije preporucljivo izbegavati jer su kontrole ceste i ukoliko se auto vozi veoma su male sanse da se ne popije kazna. Sto se majstora tice, sistem je prilicno prost, kao i auto na koji se ugradjuje tako da je za majstora dovoljno da bude pedantan i posten, neka posebna vestina i znanje oko samare i venturija nisu neophodni, naravno nisu ni suvisni. Na zalost danas je u zamlji Srbiji i to ne tako mali izazov za naci. Mislim da je materijal kriticniji, ljudi, a ja sam na zalost primer, cesto da bi nesto u startu ustedeli pribegnu postapalicama, bilo ugradnjom polovnih/remontovanih komponenti bilo turskih komponenti. Tu ustede nema, naprotiv, izvuce vise para a pruzi vise problema. Rezime ugraditi kvalitetan originalni sistem, naci normalan servis i bez postapalica. Cak i kad kosta 400e brzo se vrati, a nije svejedno da li mu se moze podesiti ler bez problema, da li ce paliti na plin sa malo ili mnogo verglanja, da li ce se daviti pri ulasku u krivine i sl ...
- bruyoni
U tome je i stvar sa dobrim, na glasu, majstorom. Neće ugrađivati ono što mu krade vreme, bio to Landi, BRC, neka kombinacija itd...
-
desert sun
Koji se pkinski uredjaj najbolje pokazao da znam da obratim paznju?Najverovatnije bih stavio tocak bocu.
- aleko-2141
Mislim da po novom ne može točak boca al proveri
-
Boki78
Od kada je taj novi? Prislog decembra sam bez problema atestirao tocak bocu, nije mi bas najjasnije koji racionalni razlog moze biti protiv tocak boce.
- bruyoni
Točak boca ne može samo za neke aute, tj oni kojima se ispod korita gde se smešta rezervni točak/rezervoar nalazi rezervoar za benzin pa nije moguće izvesti ventilacioni otvor iz unutrašnjosti torusa.
- aleko-2141
Moze da bude kao što i brojni kaže, treba proveriti