Lose(mnogo lose) paljenje

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Vladd80
Automobil: Samara 1300s

Re: Lose(mnogo lose) paljenje

Post by Vladd80 »

Fala bogu da nas ima jos na ovom nasem forumu...Imam varnicu na svecicama,a sto se tice razvodnika,vec je kasno,ja sam ga vec skinuo i cistio malo,sad znam da nisam trebo to da diram...Imao sam i ja ranije malih problema sa papucicom,onoj na razvodniku,gubila kontakt,pregledao sam i nju jedna papucica je bila pomerena malo pa sam namestao,naprskao u nju malo Wd-a,sad mi izgleda Ok,auto i dalje vergla,al neupali.Sad cu morati ponovo da stelujem razvodnik,ima 3 srafa na njemu,al mu jedno rame puklo ono slicovano,sali to ima neke veze?bio je i ranije uhvacen parcetom flaha,probusenim kao podloska.On se nekako bio pomerio izgleda u voznji ili sta se izdesavalo?da nije preskocio kajs,pa pomerio sve?Halov davac?sta je to?Konektor izgleda Ok,nevidi se ostecenje,da nije on vrisnuo?

Boki78

Post by Boki78 »

Halov davac je senzor koji komutatyoru salje signal kada da spoji bobinu sa masom. Kad otvoris razvodnik videces 3 zice, idu od konektora do tog senzora, pogledaj da nisi prekinuo neku ...

Vladd80

Post by Vladd80 »

Aha,jeste one idu do tog senzora iz razvodnika,moram jos sutra ujutru da i to proverim.Sad me najvise brine taj razvodnik,u kom pocetnom polozaju da ga zaokrenem?Dali bi auto upalio sa bilo kakvim polozajem razvodnika?pa bih ga posle stelovao levo ili desno gde pokazuje najbolji rad motora?

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Sa bilo kakvim položajem razvodnika ćeš dobiti pucanje iz karburatora ili iz auspuha.
Pošto pitaš takvo pitanje, ja zaključujem da znam zašto ti auto ne pali. Zato što si postavio razvodnik bezveze. Evo kako možeš da probaš:
Zabeleži gde ti je na kapi četvrti kabal, tj taj položaj zareži na razvodniku spolja. Okreni motor tako da četvrti klip bude gore (proveri kroz otvor za svećicu).
Onda skini kapu i probaj da usmeriš razvodnu ruku na tu stranu okretanjem razvodnika, tj prema toj oznaci koju si napravio. Ako ne može, onda izvadi ceo razvodnik, okreni kako treba i zabodi opet u motor. Izmi prob lampu, zakači na minus na bobini i na masu tj na metal neki. Onda polako zaokreći razvodnik dok ne nađeš položaj gde se lampica pali. Tu ga stegni. Vrati kapu i zaverglaj. Trebalo bi da upali. Ako neće, zameni mesta prvom i četvrtom kablu.

Boki78

Post by Boki78 »

Kod samare je razvodnik skroz fiksiran, nema sta da okrece sem celog razvodnika. Jedini nacin da poremeti polozaj gde ispucava varnicu na odredjeni cilindar jeste da skine razvodnik, i deo koji naleze na bregastu obrne za π rad (u proizvoljnom smeru :mrgreen: ) ... Naravno moze i raspored kablova da bude los, to svakako treba prekontrolisati...

Vladd80

Post by Vladd80 »

Pozdrav ljudi,uspomoc vase pomoci uspeli smo danas da upalimo samaru,pomerilo se paljenje,valjda prilikom naglog kocenja,jer sam prosle nedelje radio sa kocionim cilindrima,mora da se nekako pomerilo.okrenuli smo malo motor kljucem da namestimo ventil kako treba,posle namestili polozaj razvodnika bas kako reko Dare prema cetrvrtom kablu.Ispocetka nije upalio,ali imao volje,medjutim nije mi nas najbolja Ac pumpa (posto moram da zamenim membrane),pa sam sipo malo u karburator,i lajka kresnula na pola kljuca.Malko smo pomerili razvodnik,tamo gde najbolje radi motor i dostelovali malo ler,jer je pre bio malo jaci i to je to...Ruskaja masina haraso pali ko mina.Hvala vam drugari,mnogo ste mi pomogli da resim ovaj problem,ako se nadjete u B.Petrovcu,ja castim pice i klopu :)

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Tu smo uvek, mala ekipa al odabrana :)

Vladd80

Post by Vladd80 »

Tako i treba,nedamo se,ako treba pomoc makar i u pola noci :) Pozz,svratite na pivo u Petrovac u svako doba . . .

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Kad pocnu bazeni.....

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Bravo majstore Vladd80. Sad samo gas u patos ;)

Vladd80

Post by Vladd80 »

Haha,moze u svako doba,a i kad pocnu bazeni...Jeste Dare,gas do patasa,bio sam na kracem putu relacija B.Petrovac-Budisava i natrag,nekih 85 km u oba pravca,ruskaja masina isla dobro,jedino sad cim smanjium skroz sauk,auto se ugasi,i prilikom manjih obrtaja,ja sam mu trazio polozaj razvodnika sa najmirnijim radom motora,i sad kad se malo bolje ugreje oce da se ugasi cim stanem.Dali da pojacam malo vise ler gas na motoru,ili mogu biti svecice?kapa?I sam motor ima male oscilacije struje,kao da malkice trokira.Mashina harasho :)

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Ako imas sitna trokiranja prvom proveri neki vakum, ako vozis na benzin ler podesavaj na karburatoru

Vladd80

Post by Vladd80 »

Pa jesu sitna trokiranja,vozim na benzin,namam plin,pojacacu malo lera sutra.Taj vakum jel ta cevka sto ide iz karburatora i prisrafljena je za razvodnik paljenja,unutar ima neka polugica?

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Vakum crevo od usisne grane do serva kocnica, ako ono procuri oce fals vazduh da vuce.

Vladd80

Post by Vladd80 »

Sto se tice creva od karburatora do serva,bilo je lose,ispucalo,na jednom mestu osteceno od selne koja se nalazila ispod,sad je Ok,malo bolje radi,i cepnuo sam mnogo veci ler,sad se ne ugasi kada vratim skroz saug.Masina radi,al motor nema miran rad,ima oscilacije,sto bas i nemogu da se pozalim jer,bi lepo bilo vec kupiti nove svecice,kapu,filter kod ulja i svasta pomalo.Pa sada cu probati tako da vozim pa da vidim.U prolece cim krenu poslovi,treba se malo posvetiti motoru.Sada ima lercinu bato moj :xixi A i cuo sam da samare vole veliki ler,ne vole da budu mirne :)

Post Reply