Mane na koje treba obratiti pažnju pri kupovini Samare
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Re: Mane na koje treba obratiti pažnju pri kupovini Samare
Aj kad je lepljiva tema ne ispada da je vaskrsavam 
Elem, čovek sa samarom ima problema sa manžetnama homokinetičkog tj stalno pucaju. Leti su ok ali čim dođe zima, predpostavljam da se stisnu i pucaju.
Ruske "original" su mi odma sumnjive jer su i meni pucale pa me zanima dal je istina da pašu od golfa dvojke (njh mogu da biram Swag, Lobro, GKN, Mahle...)
Hvala!
Elem, čovek sa samarom ima problema sa manžetnama homokinetičkog tj stalno pucaju. Leti su ok ali čim dođe zima, predpostavljam da se stisnu i pucaju.
Ruske "original" su mi odma sumnjive jer su i meni pucale pa me zanima dal je istina da pašu od golfa dvojke (njh mogu da biram Swag, Lobro, GKN, Mahle...)
Hvala!
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
od audija 80. i kod mene su "ruske" pucale stalno, dok cale nije upasovao ove, traju vec 5-6 godina, mozda i duze. 
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
Od dvojke, felicije.
- bruyoni
Hvala!
U pravu ste G2 i Audi odgovara čak po KGN katalogu ima iste dimenzije kao i za samaru kao i 110 jer koriste isti homokinetički.
Uzet GKN komplet, Lemforder nisam našao u NS a mrzelo me da zbog siće naručujem iz Vudima
Na gledanje deluje lošije od Pirelli koje sam sebi uzimao ali kad se uzme u ruku i prsti pređu po njoj utisak o kvalitetu je odličan. Držao sam je u zamrzivaču od jutros do malopre i nije postala kruta pa nema ni pucanja)
Ko što se sa fotki vidi dobijeno sve u kompletu za G2 (Šelne, navrtka, zeger, neke podloške i GKN mast) pa cena od 370 din nije strašna (samo za "rusku" manžetnu traže 120-150din)
Videću kako će se pokazati vremenom pa obavestim ako bude problema.

U pravu ste G2 i Audi odgovara čak po KGN katalogu ima iste dimenzije kao i za samaru kao i 110 jer koriste isti homokinetički.
Uzet GKN komplet, Lemforder nisam našao u NS a mrzelo me da zbog siće naručujem iz Vudima
Na gledanje deluje lošije od Pirelli koje sam sebi uzimao ali kad se uzme u ruku i prsti pređu po njoj utisak o kvalitetu je odličan. Držao sam je u zamrzivaču od jutros do malopre i nije postala kruta pa nema ni pucanja)
Ko što se sa fotki vidi dobijeno sve u kompletu za G2 (Šelne, navrtka, zeger, neke podloške i GKN mast) pa cena od 370 din nije strašna (samo za "rusku" manžetnu traže 120-150din)
Videću kako će se pokazati vremenom pa obavestim ako bude problema.

nisam siguran, ali mislim da ruska ima bar jedno rebro harmonike vise pa i tim bolje "radi". inace sto se tice talijanaca naravno da je spolja gladac, oni su majstori sminke...(a unutra...) 
inace nisi lose uzeo, gkn je jedan od lidera u tom segmentu...
inace nisi lose uzeo, gkn je jedan od lidera u tom segmentu...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- bruyoni
Znam da GKN/Spidan/Lemfoder valja li eto nisam znao da manžetna sa AUdi/VW ide i na ladu. Isti je broj nabora, 4. Rukovodio sam se sa time da identična ovakva, po GKN katalogu, ide na Samaru s tim da kad bi negde u NS tražio GKN za samaru rekli bi da ne drže ili bi morali da naručuju pa da čekićam... ovako je mnogo lakše tražiti za golfa ali eto nisam dobio navrtku pa sam morao da vratim staru koja je bila ko nova jer je predhodni majstor nije ni raspalio kirnerom. Što se italijana tiče ove Pirelli se dobro drže, ne pokazuju nigde da su krenule da se cepaju
Ne pominjite rsuke manzetne ni pod razno,namenjao sam ih se u pm 
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Ne pominjite ruske manzetne ni pod razno,namenjao sam ih se u pm 
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
-
Boki78
Meni je jedan primerak "originalne ruske" potrajao fantasticnih ~400km 
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Takodje !Pera wrote:Ne pominjite ruske manzetne ni pod razno,namenjao sam ih se u pm
Ako vec menjate kupite od golfa 2 ali i za njega imaju 2 vrste :
-kad vidite da je manzetna glatka i sjajna odmah je vratite
-ako je hrapava i mracna i vidite da je onako malo zilava (ko sirova guma) e nju uzmite jer duze traju , mnogo duze !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
pih, moji gumeni elementi cukaju vec 151 200 km pa vidite(ali svake godine se peru i premazuju silikonskim sprejom,pre i posle zimske sezone), doduse niva je ipak malo tvdji orah ali zato ramove tablica menjam bar jednom nedeljno.sad sam resio da izvarim od prohromskih L profila 3,5 mm debljine zida pa da vidim kako ce sada da ispadne kad grunem smet trecom sporohodnom sa 40 na sat.... 
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Ja moje tablice prisafio za brank (napred) i pozadi sam napravio nosac , sad ako neko hoce da ih krade mora i branik da skine !zato ramove tablica menjam bar jednom nedeljno
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)