Amortizeri
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Ja sam pre nekih mesec dana kupio obadve solje, cena im je bila 790din komad ruske, kako pishe na kutiji, i to u Shabcu, dok je genije, prodavac, kod mene u Loznici trazio 1990din za komad nije znao ko je proizvodjac posto mora da ih naruci....
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)
Celo je skupo,mislim da kosta oko 1800 din,mogu da se menjaju caure,ali onu manju ja stvarno vise ne bih ni pokusavao da zamenim,to je toliko tvrda guma da jednostavno ne mozes da je nabijes,a da ne pukne.
A sto ti lepo ne uzmes dizalicu,klocnu,pajser u ruke i mrdas sve i sam ces lepo videti gde ima luft.
A sto ti lepo ne uzmes dizalicu,klocnu,pajser u ruke i mrdas sve i sam ces lepo videti gde ima luft.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
- Rale
- Automobil: Samara 1.5 21083
Re: Amortizeri
Menjao sam ovih dana sajle rucne kocnice na Samari, pa mi majstor rece da mi je los levi zadnji amortizer. Primetio sam i da se “cuje“ ovaj amortizer kada predjem levim tockom preko neke vece neravnine.
E sad, raspitivao sam se koliko kostaju zadnji amortizeri:
- Monroe i Kayaba oko 6200/kom (to mi je malo skupo),
- Optimal 3000/kom,
- Master sport 2300/kom,
- SBR 2300/kom,
- VAZ (original?!) 2400/kom,
- Pristina (stara zaliha?) 2000/kom.
Sta mislite koji od ovih amortizera da ugradim? Citao sam na forumu da su neki ugradjivali Master sport i da su zadovoljni.
Da li je neko imao iskustva sa nekim od ovih drugih amortizera koje sam naveo?
Unapred hvala na odgovorima.
E sad, raspitivao sam se koliko kostaju zadnji amortizeri:
- Monroe i Kayaba oko 6200/kom (to mi je malo skupo),
- Optimal 3000/kom,
- Master sport 2300/kom,
- SBR 2300/kom,
- VAZ (original?!) 2400/kom,
- Pristina (stara zaliha?) 2000/kom.
Sta mislite koji od ovih amortizera da ugradim? Citao sam na forumu da su neki ugradjivali Master sport i da su zadovoljni.
Da li je neko imao iskustva sa nekim od ovih drugih amortizera koje sam naveo?
Unapred hvala na odgovorima.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!
nisam neki poznavalac amortizera, ali sam pre 2 i po godine ugradio zadnje master sport amortizere. ne lupa, auto podignut. ne vidim sta je lose. mozda nesto i jeste, ali ja ne znam. kupovao je kod ruskinje nadje na buvljaku (u stvari dostavila mi aks ekspresom)
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
jedno pitanje jer su samaraši brojniji 

Ova guma nad oprugom pod oznakom 10 jel paše sa nekog drugog auta?

Ova guma nad oprugom pod oznakom 10 jel paše sa nekog drugog auta?
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Do sam i ja mislio ali na G2 je konusna na oba kraja
Da malo ozivim temu
Dali je neko menjao amortizere i opruge u zadnje vreme i kako se krecu cene?Primetio sam da mi je procureo prednji desni a pre jedno mesec dana pocelo je neko lupanje u zadnjem delu kad prelazim preko neravnina mislim da je i zadnji desni otisao a cini mi se da su i opruge vec gotove.presli su 200 000 a nije nista menjano predpostvljam da je vec sve komplet zrelo za zamenu pa bi menjao sve amortizere i opruge
Dali je neko menjao amortizere i opruge u zadnje vreme i kako se krecu cene?Primetio sam da mi je procureo prednji desni a pre jedno mesec dana pocelo je neko lupanje u zadnjem delu kad prelazim preko neravnina mislim da je i zadnji desni otisao a cini mi se da su i opruge vec gotove.presli su 200 000 a nije nista menjano predpostvljam da je vec sve komplet zrelo za zamenu pa bi menjao sve amortizere i opruge
Samara 4ever