TNG u Ladi
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
I ja sam primetio varijacije u kvalitetu gasa na istoj pumpi, nekad auto stvarno ide a nekad ume i da se muci da predje 100 km/h sa cetiri putnika. Mislim predje on, ali potrosnja bude malo veca (malo vise) nego obicno.
Sve u svemu, ne postoji nacin da mi, kao obicni kupci, budemo sigurni sta kupujemo, jedino se mozemo nadati da ce inspekcije vremenom krajnje ozbiljno poceti da rade svoj posao i naterati prodavce auto-gasa da prodaju kvalitetniju robu.
Sve u svemu, ne postoji nacin da mi, kao obicni kupci, budemo sigurni sta kupujemo, jedino se mozemo nadati da ce inspekcije vremenom krajnje ozbiljno poceti da rade svoj posao i naterati prodavce auto-gasa da prodaju kvalitetniju robu.
http://caribrod-city.myminicity.com/
http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm
http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm
Ne izlazim iz auta po ceo dan - voznja po Nisu. Potrosnja 13 do 15 litara. Najmanje trosi i najbolje vuce kad tocim na Eko pumpi - Grci. Kazu da Mol - Madjari - nisu losi, ali nisam jos uvek probao. Najgora iskustva su mi sa Tosicem - niskim privatnikom. Ocaj. Problem je sto mu je pumpa na jako zgodnom mestu u gradu, pa mi bude zgodno da tu sipam. Nervira me to, ali nema se uvek vremena za voznju tamo-amo. Preporuka - zaobilazite ga u sirokom luku ako ste u Nisu (ima dve pumpe - kod Doma zdravlja, i na izlazu iz Nisa ka Beogradu. Kad sam ugradio plin, skoro iskljucivo sam tocio na Jugopetrolu (ulaz u Nis iz pravca Beograda), i bio sam zadovoljan. Skoro nisam svracao tamo, jer mi nije usput (iako sam cesto u komsiluku). Moram da probam ponovo. Inace, kod pomenutog Tosica mi staje najvise u bocu - redovno oko 32 litra. Jednom su nabili i svih 36 (boca 39 litara). Na Eko pumpi u 99% slucajeva 28 litara. Dakle - mutljavina!
I jos jedno pitanje: da li je neko imao sledecu situaciju:
Posle ugradjivanja plina (sve original Lovato), pojavile su mi se masne fleke na komutatoru. Posto je isparivac jako blizu, to me navodi na razmilsljanje da je u pitanju posledica curenja gasa. Medjutim, nigde nisam mogao da pronadjem to curenje. Majstori su ostali nemi. Jedan (za Nislije - Beli iz Pasi poljane, steluje paljenje, "Mi smo majka na Piksi") je imao ideju da mast izlazi iz samog komutatora. Kaze sklopovi u njemu su u masti, pa mozda curi kad se zagreje.
Sta vi kazete?
Posle ugradjivanja plina (sve original Lovato), pojavile su mi se masne fleke na komutatoru. Posto je isparivac jako blizu, to me navodi na razmilsljanje da je u pitanju posledica curenja gasa. Medjutim, nigde nisam mogao da pronadjem to curenje. Majstori su ostali nemi. Jedan (za Nislije - Beli iz Pasi poljane, steluje paljenje, "Mi smo majka na Piksi") je imao ideju da mast izlazi iz samog komutatora. Kaze sklopovi u njemu su u masti, pa mozda curi kad se zagreje.
Sta vi kazete?
- savke
- Automobil: Samara i Laguna
Gas koji se koristi za domacinstvo je u gasovitom stanju (ako mislis na gradsku mrezu a ne na boce), dok se za automobole koristi u tecnom stanju (TNG).
Cak i ako se napravi neka pumpa da komprimuje taj gas, nisam siguran da je uopste isti (odnos propan/butan itd.)
Postavlja se pitanje da li bi uopste bilo jeftinije to raditi?
....
Cak i ako se napravi neka pumpa da komprimuje taj gas, nisam siguran da je uopste isti (odnos propan/butan itd.)
Postavlja se pitanje da li bi uopste bilo jeftinije to raditi?
....
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!
Gas koji se koristi u domacinstvu (gradska mreza) ne moze da se koristi za automobile jer to nije isti gas.
A sto se tice kolicine gasa koja stane u bocu sve zavisi od pritiska pod kojom se boca puni. Kod mene u proseku stane 27l (boca je 35l) ali mi se jednom desilo da mi u tu istu bocu stane i 38l !!!
:
Problem sa masnom flekom ne verujem da je od curenja gasa jer on ne ostavlja masnu fleku prilikom curenja.
To je moje misljenje
A sto se tice kolicine gasa koja stane u bocu sve zavisi od pritiska pod kojom se boca puni. Kod mene u proseku stane 27l (boca je 35l) ali mi se jednom desilo da mi u tu istu bocu stane i 38l !!!
Problem sa masnom flekom ne verujem da je od curenja gasa jer on ne ostavlja masnu fleku prilikom curenja.
To je moje misljenje
[url=http://www.postimage.org/][img]http://s4.postimage.org/JauQ9.jpg[/img][/url]
[quote="Zeka"]Gas koji se koristi u domacinstvu (gradska mreza) ne moze da se koristi za automobile jer to nije isti gas.
Do pre par dana me ovo nije ni zanimalo, a onda su poceli, u naselju gde zive moji, da postavljaju creva za gas za domacinstva, pa reko da potrosim rec. Znas kako je - cim vidis zutu traku koja obelezava gradiliste, odmah ti padaju na pamet ilegalne gasne pumpe po garazama, podrumima...
I meni kolega danas kaze da je MOL najbolji. Definitivno idem sledeci put kod njih. I ja bi se rado vozio na benzin - volim kad lajka pici ko metak i radi kao sat, al ne mogu. Na poslu mi placaju 50eur za gorivo, a s tim ne bi sastavio ni dve nedelje, s obzirom na kilometrazu koju mesecno bijem po gradu...
Do pre par dana me ovo nije ni zanimalo, a onda su poceli, u naselju gde zive moji, da postavljaju creva za gas za domacinstva, pa reko da potrosim rec. Znas kako je - cim vidis zutu traku koja obelezava gradiliste, odmah ti padaju na pamet ilegalne gasne pumpe po garazama, podrumima...
I meni kolega danas kaze da je MOL najbolji. Definitivno idem sledeci put kod njih. I ja bi se rado vozio na benzin - volim kad lajka pici ko metak i radi kao sat, al ne mogu. Na poslu mi placaju 50eur za gorivo, a s tim ne bi sastavio ni dve nedelje, s obzirom na kilometrazu koju mesecno bijem po gradu...
- josif visarionovic
- Site Admin