Karakterističnije je recimo to što je cela plastika očajno rešena pa krcka na sve strane i lomi se samo tako. Ručice ne, ali ostala plastika - sigurno
Mane na koje treba obratiti pažnju pri kupovini Samare
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Moram da primetim da osim loše rešene mase i problema oko plastičnog poklopca kod osiguračke table, ova druga dva zaista nisu karakteristična za Samaru.
Karakterističnije je recimo to što je cela plastika očajno rešena pa krcka na sve strane i lomi se samo tako. Ručice ne, ali ostala plastika - sigurno
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
-
nikolans78
Sto se rucica za prozore tice, pucale su ti verovatno zbog toga sto nisu originalne, vec sa buvljaka, pasuju cak i od juga, sigurno je los kvalitet plastike.
Ja sa masom nisam imao problema, a ono sa lulicom mi je bilo identicno. Isto sam pritezao kao manijak i uvek je pomalo pustalo dok nisam skinuo i video u cemu je problem. Sredjeno za minut uz pomoc turpije :-) Prakticno, jedna polovina te lulice ima kao jabucicu da crevo ne spadne, a druga je skroz ravna. Svasta.
Ja sa masom nisam imao problema, a ono sa lulicom mi je bilo identicno. Isto sam pritezao kao manijak i uvek je pomalo pustalo dok nisam skinuo i video u cemu je problem. Sredjeno za minut uz pomoc turpije :-) Prakticno, jedna polovina te lulice ima kao jabucicu da crevo ne spadne, a druga je skroz ravna. Svasta.
- vaz_mashina
Čudi me da se ovoga nisam setio, pošto sam menjao oba retrovizora baš iz tog razloga!vaz_mashina wrote:Dodao bih da lako pucaju ručice za podešavanje retrovizora i da nisu baš izdržljive. Metalni dio na koji se navlači plastika izrađen je od jako lošeg materijala.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
Vidim, u dva posta se pominje pucanje dugmeta za otvaranje vrata. Opsta pojava je kod Samara da fabricki vrata nisu dobro namestena pa je potreban jak pritisak na dugme kvake da se vrata otvore. To je kod mene bilo odmah po kupovini sredjeno na svim vratima, pomeren je tkzv udarac na stubu vrata za koji mm tako da sa kvakama nisam imao problema.
Takodje, kod mene je razlog pucanja ruckica za prozore sto ceo mehanizam (svi) jako tesko radi. Pokusavao sam podmazivanja mehanizma sa WD-40, vodjica prozora sapunom. ali nije bilo od neke pomoci. Moguce da su sami mehanizmi za podizanje i spustanje prozora sami mnogo stegnuti ili mozda nisu idealno u ravni sa prozorom, vodjice na prozorima suvise tesne i sl. pa se stvara dodatno trenje.
Takodje, kod mene je razlog pucanja ruckica za prozore sto ceo mehanizam (svi) jako tesko radi. Pokusavao sam podmazivanja mehanizma sa WD-40, vodjica prozora sapunom. ali nije bilo od neke pomoci. Moguce da su sami mehanizmi za podizanje i spustanje prozora sami mnogo stegnuti ili mozda nisu idealno u ravni sa prozorom, vodjice na prozorima suvise tesne i sl. pa se stvara dodatno trenje.
- josif visarionovic
- Site Admin

Ne znam kako je kod tebe, ali se, na primer, na samari kod mog starca vrata otvaraju i zatvaraju od prvog dana tako, da bi se postideli svi opeli, VW, svi japanci...... Bukvalno ih je potrebno samo dodirnuti da bi se zatvorila.
Uzrok pucanja spoljnih ruckica je, sto veoma cesto nije nastelovana duzina poluge, koja povlaci unutrasnju bravu u vratima, pa je potreban ili veci napor ili poluga stoji ukrivo. Uostalom, veoma je slab kvalitet materijala, od koga su spoljne ruckice naprevljene.
Na modelima 2103 i 2106 i posle 30 godina i 300 000 km, ne dolazi do pucanja spoljnih brava, a vrata se najcesce tesko zatvaraju i otvaraju.
Uzrok pucanja spoljnih ruckica je, sto veoma cesto nije nastelovana duzina poluge, koja povlaci unutrasnju bravu u vratima, pa je potreban ili veci napor ili poluga stoji ukrivo. Uostalom, veoma je slab kvalitet materijala, od koga su spoljne ruckice naprevljene.
Na modelima 2103 i 2106 i posle 30 godina i 300 000 km, ne dolazi do pucanja spoljnih brava, a vrata se najcesce tesko zatvaraju i otvaraju.
-
nikolans78
Kod mene nisu pukle ruckice nijednom, ali poluga nije bila dobro namestena, pa nije moglo toliko da se stisne da se vrata otvore. Na toj polugi nije bilo dovoljno navoja da se podesi, pa sam morao da ubacujem neku specijalnu maticu da produzavam tu polugu. Posle toga, sve ok. Druga stvar sto se tice brava je da se cilindri izlizu pa mozes otvoriti cime hoces
- josif visarionovic
- Site Admin

Meni nijedan deo plastike, pa cak ni onaj oko instrumenata (ispod sofersajbne) nije pucao niti se krivio. Razlog verujem da je garaziranje.
A i na posao idem ili rano izjutra, ili poslepodne, a leti neradim
, tako da sunce ne utice mnogo na moj auto.
Ono sto me je nerviralo je vozacko sediste. Naime konstrukcija od lima se prvo pre par godina uvila, pa se polomila na pola. Pa sam to sa prijateljem 2-3 puta vario i sad je stabilno sediste.
Kod nas je inace par polovnih 40-50 E ali je tkanina mnogo losije ocivana od moje, tako da mi je jedino ostalo zavari-sam
Ima kod nas jedan tip koji tako otkupljuje slovence pa ih rastura za delove, i po mojoj proceni neki deo radije kupim kod njega nego u prodavnici (jer su mi sumnjivi da su originali). Naravno ne sve, ali recimo centralni kocioni cilindar, diskove, vise
puta pomenute rucice...
Imam utisak ili sam subjektivan da se u leskovcu vozi sve vise Lada Samara, pa me interesuje moze li nekako u nekoj statistici da se proveri koliko je registrovanih Samara u Srbiji?
A i na posao idem ili rano izjutra, ili poslepodne, a leti neradim
Ono sto me je nerviralo je vozacko sediste. Naime konstrukcija od lima se prvo pre par godina uvila, pa se polomila na pola. Pa sam to sa prijateljem 2-3 puta vario i sad je stabilno sediste.
Kod nas je inace par polovnih 40-50 E ali je tkanina mnogo losije ocivana od moje, tako da mi je jedino ostalo zavari-sam
Ima kod nas jedan tip koji tako otkupljuje slovence pa ih rastura za delove, i po mojoj proceni neki deo radije kupim kod njega nego u prodavnici (jer su mi sumnjivi da su originali). Naravno ne sve, ali recimo centralni kocioni cilindar, diskove, vise
puta pomenute rucice...
Imam utisak ili sam subjektivan da se u leskovcu vozi sve vise Lada Samara, pa me interesuje moze li nekako u nekoj statistici da se proveri koliko je registrovanih Samara u Srbiji?
- josif visarionovic
- Site Admin

- josif visarionovic
- Site Admin

Nisam imao probleme sa bravama na vratima, ali sam imao sa druk lagerom, homokinetickim zglobom (jedan promenjen pre 7 god. ali ce sad morati oba da se menjaju), termostat rashladnog sistema, pumpa za tecnost za pranje vetrobrana. Problem sa alnaserom (resava se obicnim ciscenjem od prljavstine koja se vremenom nakupi. Plus 90% stvari koje su vec navedene. Ako se setim jos necega dopisacu.
A da, pucanje drugog zupcastog na 25000 od njegove zamene i krivljenje jednog ventila tom prilikom ali bih ovo pre podveo pod kvalitetom rezevnih delova nego kao standardna mana samare.
A da, pucanje drugog zupcastog na 25000 od njegove zamene i krivljenje jednog ventila tom prilikom ali bih ovo pre podveo pod kvalitetom rezevnih delova nego kao standardna mana samare.