Kako radi karburator?

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Vidi SOLEX...
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

kizahood
Automobil: Lada Niva

Post by kizahood »

Miljan wrote:
savke wrote:Ukoliko auto zimi pali bez sauga (ladan motor) znaci da nesto nije u redu.
Znaci da je bogata smesa.
Najverovatnije!

Meni je krajem prosle godine auto lepo palio bez sauga do +10, a onda sam mu malo osiromasio smesu stelovanjem isparivaca.

Sad lepo pali sa 1/3 sauga, ali trosi 1 do 1.5 litara manje. 8)

Tako da... Vi koji na "minusu" palite bez sauga probajte da malo osiromasite smesu, mozda se i vi prijatno iznenadite 8)

aleko_tuning

Post by aleko_tuning »

ja nemam sta prijatno da se iznenadim!!!
ako ne poznajete moskvice, da vam kazem!
oni trose isto, da li ih vi terali do crvene zone, ili ih drzite do tri hiljade obrtaja!!!
on trosi deset litara kako god!!!
i ne prelazi deset, evetualno kada je motor sjeban!
koji je to auto bolji od MOSKVICHA?

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Meni zimi moja 2105 bez sauha ni na benzin ne moze da upali (na plin necu ni da pokusavam nemam akumulator za bacanje). Na benzin mi je fora, drukam papucicu gasa jedno 20-25 puta, povucem sauh na 1/2 i pali bez daljeg pritiskanja papucice gasa. Kad upali ostavim malo da radi na 1/2 onda skinem na 1/3 sauha da se ne bi ugasila (pocne motor da mi trokira ako ostavim na 1/2)... posle opet 2-3 minuta vratim sauh skroz i cujem onaj prelep zvuk ladinog motora (tik - tik - tik - tik) :D E onda kad se lepo ugreje, na neutralni polozaj - potrosim benzin koji je u dovodu vec i kad krene da stuca prebacim na plin u pun gas da povuche... posle toga nastavljam normalno voznju :D
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

kizahood
Automobil: Lada Niva

Post by kizahood »

Tebi je nesto grdno s*ebano paljenje :shock:

Moj drugar je imao 2105 i to u Brzecu (oko 1000mnm) i zimi je palio bez anlasera, iskljucivo na gurku. Koliko god bilo 'ladno, palio je na gurku SAM - zaleti ga malo, pa uskoci i upali pri brzini od bednih 2-3Km/h. (doduse, planina je to, tamo uglavnom uvek ima mogucnost da parkira na nizbrdici, da se ne bi mucio; retko je palio na ravnom, ali gledao sam i to. Jos ga pitam "'oces ja da gurnem", a on kaze: "ma Lada je to, gledaj i uzivaj" :lol: )

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

No Comment!
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

I ja sam neko vreme gurao lajku da upali (samaru) i po ravnom ma kako god da je , palila je jer ima dobro nashtelovano paljenje dok nisam kupio akumulator , a zimi samo posmatram komsije kako prevezuju akumulatore nalivaju karburator (sipaju malo benzina) ili prskaju start sprej , povucem sauh na pola "kresnem" i vratim sauh jeste da se auto trese zato shto je hladan ali odmah krecem tako da se brzo smiri . :mrgreen:
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Post Reply