Problem sa vratima

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Jeli to tako od kad ih imaš ili si nešto čačkao pa sad zezaju.
Jedino mi pada na pamet da je neko skidao sistem pa kad je vraćao pogrešno zakačio polugice.

st@meni
Automobil: Sputnik

Post by st@meni »

Pre par dana sam i ja moju bravu cackao, pokusavao sam da shvatim kako onaj mehanizam funkcionise. Ukoliko se ne varam, trebao bi samo da dobro podmazes taj mehanizam, skini tapacir i gledaj: otvaraj-zatvaraj bravu, otkljucavaj-zakljucavaj i videces gde zapinje, tj jedan deo povlaci sa sobom drugi verovatno jer nema masti izmedju.

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Samo podmazati a ako se tesko odvajaju od stuba onda malo cekicom cuknuti po onoj hvataljci vrata na stubu malo cuknuti na dole poshto , neverujem da moze da se od shrafi !!!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Pera

Post by Pera »

Moze,samo sto uglavnom uvek treba udarni srafciger.

Elektrik

Post by Elektrik »

Cackao je majstor to pre nekoliko godina, hvala na savetima pogledacu ovog puta ipak ja sam.

iznogudovic

Re: Problem sa vratima

Post by iznogudovic »

Naucih i ja nesto do Vas, moracu ovih dana podmazati brave, ali ja imam problem i sa petim vratima i njihovom bravom, naime neko vreme nije htela da se zakljuca, kljuc isao do pola i dalje nece, uspeo ja jednom da zakljucam iz prve, ali sam posle toga isao kod majstora da mi otkljuca, sto je najgore na moje pitanje sta da radim kaze covek "pa najbolje da ne zakljucavas" :shock: tako da moram Vama da se obratim sta da radim dali pomaze neko podmazivanje ciscenje i slicno ili nova brava?

Ladilac
Automobil: Samara

Post by Ladilac »

Isti problem, ali rešio, bar za zada. Kad treba da otključam peta vrata, traje bukvalno i po pet minuta. Na pijaci, u tempu, žena i ja stojimo, natovareni, ljudi čekakaju da se isparakiram zbog mesta, žena negoduje (ko da sam ja kriv), aaaa....meeene blam! Da ne pričam da je trebalo da pokažem opremu policajcu, bilo bi:"Drugovi, ja to imam, sam mi ne rade vrata, ali bi radila kad bi mi zatrebao trougao...."

Elem, imao sam dva problema:
1) Ili ključ uđe do pola, kao da udari u metal
2) Neće da okrene bravu (ni da čuje).

Kada mi je pukao film, uradio sam sledeće:

1) Naprskao ga dobro WD40 i ostavio ga jedan dan (naravno obrišeš ono što procuri)
2) Sutradan stavio malo motornog ulja, razradio malo ključem.
3) Pritegao mehanizam brave.

Sad (kuc, kuc, kuc), samo pomislim da treba da se otvara i ona se otvara :) . Šalu na stranu radi kao nova. Kada je počela zima, stavio sam malo glicerina. Svi zadovoljni, i supruga, u i ovi što čekaju parking mesto i "drugovi".... :D
Moja Lada je naširoko poznata...uglavnom u ženskom delu populacije...

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Bravo,kazem ja taj wd je cudo! ;)
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Pera

Post by Pera »

WD samo cisti,ali NE podmazuje.
Lakse ide zbog ulja.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Samar-Guja

Post by Samar-Guja »

Kad pocne da glavi i mledi smo podmazati samascu a (bravu-kljuc) sa uljem !! Ako uspete i u nju da nagurate masti i to je u redu 1!!

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

postoji i propratni problem koji se javlja kasnije. Na mast i ulje se hvata prasina i razne necistoce i "zalepi". Nakon nekog vremena bravica prestane da odgovara kljucu pa ce je trebati zameniti, mada ni to nije neko skupo resenje.

Pera

Post by Pera »

Ne znam,imao sam i ja problem sa tom bravom na gepeku,isto nece kljuc da udje kako treba,malo ulja i resen problem.
Mada u skorije vreme (kada otopli) napravicu elektricno otvaranje gepeka,to resenje sam video na jednom ruskom forumu,vrlo je prosto,potreban je jedan ladin motorcic za centralnu bravu i ako se dobro secam,sajla haube,i jedan najobicniji prekidac,ja sam ga uzeo od Lade 111,namenski za gepek.
Kod ovog resenja kljuc uopste nije potreban,jedan klik na prekidac i gepek je otvoren,a cim se ponovo spusti opet je zakljucan.

Samar-Guja

Post by Samar-Guja »

Da ima ta fora video sam to , ja planiram da napravim na sajlu pored sedishta !!!

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Pera wrote:Ne znam,imao sam i ja problem sa tom bravom na gepeku,isto nece kljuc da udje kako treba,malo ulja i resen problem.
Mada u skorije vreme (kada otopli) napravicu elektricno otvaranje gepeka,to resenje sam video na jednom ruskom forumu,vrlo je prosto,potreban je jedan ladin motorcic za centralnu bravu i ako se dobro secam,sajla haube,i jedan najobicniji prekidac,ja sam ga uzeo od Lade 111,namenski za gepek.
Kod ovog resenja kljuc uopste nije potreban,jedan klik na prekidac i gepek je otvoren,a cim se ponovo spusti opet je zakljucan.
Video sam za standard ladu ali ne i za samaru??

Pera

Post by Pera »

Ne znam,i ja sam danas ponovo gledao i nema tog uputstva za samaru,kao da su ga skinuli sa sajta.Mada nije ni bitno,princip je prost,fiksira se motor centralne,za njega se veze sajla,a drugi kraj sajle se vezuje za onaj jezicak na bravi gepeka.

Post Reply