Problem sa vratima
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Pre par dana sam i ja moju bravu cackao, pokusavao sam da shvatim kako onaj mehanizam funkcionise. Ukoliko se ne varam, trebao bi samo da dobro podmazes taj mehanizam, skini tapacir i gledaj: otvaraj-zatvaraj bravu, otkljucavaj-zakljucavaj i videces gde zapinje, tj jedan deo povlaci sa sobom drugi verovatno jer nema masti izmedju.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
- iznogudovic
Re: Problem sa vratima
Naucih i ja nesto do Vas, moracu ovih dana podmazati brave, ali ja imam problem i sa petim vratima i njihovom bravom, naime neko vreme nije htela da se zakljuca, kljuc isao do pola i dalje nece, uspeo ja jednom da zakljucam iz prve, ali sam posle toga isao kod majstora da mi otkljuca, sto je najgore na moje pitanje sta da radim kaze covek "pa najbolje da ne zakljucavas"
tako da moram Vama da se obratim sta da radim dali pomaze neko podmazivanje ciscenje i slicno ili nova brava?
Isti problem, ali rešio, bar za zada. Kad treba da otključam peta vrata, traje bukvalno i po pet minuta. Na pijaci, u tempu, žena i ja stojimo, natovareni, ljudi čekakaju da se isparakiram zbog mesta, žena negoduje (ko da sam ja kriv), aaaa....meeene blam! Da ne pričam da je trebalo da pokažem opremu policajcu, bilo bi:"Drugovi, ja to imam, sam mi ne rade vrata, ali bi radila kad bi mi zatrebao trougao...."
Elem, imao sam dva problema:
1) Ili ključ uđe do pola, kao da udari u metal
2) Neće da okrene bravu (ni da čuje).
Kada mi je pukao film, uradio sam sledeće:
1) Naprskao ga dobro WD40 i ostavio ga jedan dan (naravno obrišeš ono što procuri)
2) Sutradan stavio malo motornog ulja, razradio malo ključem.
3) Pritegao mehanizam brave.
Sad (kuc, kuc, kuc), samo pomislim da treba da se otvara i ona se otvara
. Šalu na stranu radi kao nova. Kada je počela zima, stavio sam malo glicerina. Svi zadovoljni, i supruga, u i ovi što čekaju parking mesto i "drugovi".... 
Elem, imao sam dva problema:
1) Ili ključ uđe do pola, kao da udari u metal
2) Neće da okrene bravu (ni da čuje).
Kada mi je pukao film, uradio sam sledeće:
1) Naprskao ga dobro WD40 i ostavio ga jedan dan (naravno obrišeš ono što procuri)
2) Sutradan stavio malo motornog ulja, razradio malo ključem.
3) Pritegao mehanizam brave.
Sad (kuc, kuc, kuc), samo pomislim da treba da se otvara i ona se otvara
Moja Lada je naširoko poznata...uglavnom u ženskom delu populacije...
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Bravo,kazem ja taj wd je cudo! 
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
WD samo cisti,ali NE podmazuje.
Lakse ide zbog ulja.
Lakse ide zbog ulja.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
- Samar-Guja
Kad pocne da glavi i mledi smo podmazati samascu a (bravu-kljuc) sa uljem !! Ako uspete i u nju da nagurate masti i to je u redu 1!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
postoji i propratni problem koji se javlja kasnije. Na mast i ulje se hvata prasina i razne necistoce i "zalepi". Nakon nekog vremena bravica prestane da odgovara kljucu pa ce je trebati zameniti, mada ni to nije neko skupo resenje.
Ne znam,imao sam i ja problem sa tom bravom na gepeku,isto nece kljuc da udje kako treba,malo ulja i resen problem.
Mada u skorije vreme (kada otopli) napravicu elektricno otvaranje gepeka,to resenje sam video na jednom ruskom forumu,vrlo je prosto,potreban je jedan ladin motorcic za centralnu bravu i ako se dobro secam,sajla haube,i jedan najobicniji prekidac,ja sam ga uzeo od Lade 111,namenski za gepek.
Kod ovog resenja kljuc uopste nije potreban,jedan klik na prekidac i gepek je otvoren,a cim se ponovo spusti opet je zakljucan.
Mada u skorije vreme (kada otopli) napravicu elektricno otvaranje gepeka,to resenje sam video na jednom ruskom forumu,vrlo je prosto,potreban je jedan ladin motorcic za centralnu bravu i ako se dobro secam,sajla haube,i jedan najobicniji prekidac,ja sam ga uzeo od Lade 111,namenski za gepek.
Kod ovog resenja kljuc uopste nije potreban,jedan klik na prekidac i gepek je otvoren,a cim se ponovo spusti opet je zakljucan.
- Samar-Guja
Da ima ta fora video sam to , ja planiram da napravim na sajlu pored sedishta !!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Video sam za standard ladu ali ne i za samaru??Pera wrote:Ne znam,imao sam i ja problem sa tom bravom na gepeku,isto nece kljuc da udje kako treba,malo ulja i resen problem.
Ne znam,i ja sam danas ponovo gledao i nema tog uputstva za samaru,kao da su ga skinuli sa sajta.Mada nije ni bitno,princip je prost,fiksira se motor centralne,za njega se veze sajla,a drugi kraj sajle se vezuje za onaj jezicak na bravi gepeka.