Ovakav je bio i moj mesac i nikakvih problema nisam imao.Nisam stavljao nikakav dihtung, jer u principu nema potrebe. Naravno cevi idu na dole a ne kroz filter (Kako li samo lik menja filter da mi je znati:lol::?:)outsider wrote:imas ovde sliku.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=48 ... &start=285
naravno, creva NE idu kroz filter kao kod ovog indijanca a mesac izgleda skoro identicno
Prvo sam probao onaj plasticni sto ide na karburator pa onda na njega filter, pa malo cese kuciste filtera o haubu.....Sve jedno nije nikako isao na benzin, a na plin slabo, a uz to je trosio puno.
Inace sto se tice te slike, cini mi se da se radilo o nivi kojoj je ugradjen gas u nekom ovlascenom servisu da ne bi izgubio garanciju.....
P.S. Umalo da zaboravim na problem...
Predpostavimo da ti je paljenje na 0 ako kazes da ti je razvodnik na onoj srednjoj crti, to bi trebalo da bude OK (mada knjige kazu -1 a ja sam ga nasao na -0.5). Mozda da ga probas pomeriti makar malo u predpaljenje. Slobodno malo popusti sraf i na upaljenom autu pomeri paljenje za jednu crticu. Trebalo bi da ti se ler malko pojaca tada. Za motor 1500 je cini mi se propisano nesto vece predpaljenje (-4) ali nisam se nesto igrao sa njima, ali za 1300 bi to trebalo biti to. Pogledaj da ti nije razvodnik Made In Hungary. Oni hoce da prave problema, jer im je caura na kojoj stoje centrifugalni tegovi plasticna pa se razjebe. Naravno treba proveriti i da li ti vakuum pomera paljenje na vecim obrtajima....Za gas, ako je sve kako treba, lako se nasteluje, dobro ide i malo trosi....