Termostat

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Rale
Automobil: Samara 1.5 21083

Post by Rale »

samara1500 wrote:
A sećaš li se gde si kupio taj termostat?
Izvini, nisam nekoliko dana bio na forumu pa sam tek veceras video tvoje pitanje. VERNET termostate i termoprekidace mozes da kupis u EUROAUTU. U Bg imaju dve radnje: u Vojv.Stepe i u Ugrinovackoj, u Zemunu. Ako hoces mogu ti poslati telefone od radnji.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!

Ladilac
Automobil: Samara

Post by Ladilac »

Kad sam ja imao problem sa termostatom, razvijao sam čitavu teoriju :shock: :
viewtopic.php?t=2861&start=0&postdays=0 ... highlight=
Moja Lada je naširoko poznata...uglavnom u ženskom delu populacije...

iznogudovic

Re: Termostat

Post by iznogudovic »

I moj termostat je crko posle 21 godinu i 120.000 km e sad koji uzeti i da li je zamena za ebana ili je izvodljivo kuci odraditi uz naravno kucni alat, gedore, kljucevi, srafcigeri... nista profi?

ilija90
Automobil: Samara

Post by ilija90 »

iznogudovic wrote:I moj termostat je crko posle 21 godinu i 120.000 km e sad koji uzeti i da li je zamena za ebana ili je izvodljivo kuci odraditi uz naravno kucni alat, gedore, kljucevi, srafcigeri... nista profi?
Koji uzeti ja neznam jer mi nije crkavao na mojoj samari! A sto se tice zamene sigurno moze kuci popustis selne sa njega skines creva i stavis novi termostat,nalazi se ispod razvodnika paljenja!

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Sve to odradiš naravno na hladno, ja sam stavio SBR i radi ok već 2 god za nekih 10e.

Pera

Post by Pera »

Svi ti termostati za Samaru su cista lutrija,ja sam jednom vracao dva Master-sporta i treci je tek bio dobar,SBR sam jednom montirao,crko je posle godinu dana,a skoro (letos) sam uzeo Vernet u Auto disku,cak je i bio jeftiniji nego neki,za sad da ga ne ureknem radi dobro.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

iznogudovic

Post by iznogudovic »

Promenio termostat. Radi, uzeo neki poljski "Metal Incar" u Gemaxu, nekih 780 dindzi, to mi je bio jedini izbor, e sad dokle ce videcemo. Bitno je Ladja opet greje kao nekad, posle 15 min voznje, smanjuj grejanje 8)

[quote="choksi"]Sve to odradiš naravno na hladno,/quote]

odradio ja to na mlako, posle nekih pola sata voznje, mogu ti reci da je tako verovatno najbolje, jer su creva bila koliko toliko topla pa samim tim i ne jako kruta, kao kada su hladna (pretpostavljam), a i prijalo je za ruke posto je napolju bilo oko -5 kad sam radio.

Pera

Post by Pera »

Nikad cuo za taj termostat,ali bas nikad.Preneces iskustva kako se pokazao.

Ja sam kod mene spremio jedan projekat sa termostatom od 11x 16 v,gde je promenjen raspored creva,pa cemo videti kako ce se pokazati :)
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

travelman

Post by travelman »

Danas zamenim termostat, mislim da je Vernet ili tako nesto...francuz 1200 din.

Sve je ok ali prilikom zamene sam primetio da su ona 2 mala kratka crevceta sto se kace za termostat u ne bas sjajnom stanju.

Moje pitanje glasi, da li su oba ista pa da kupim bar jedno da mi stoji u rezervi jer mi se ne rastura sad sve nanovo kada mi nigde ne curi antifriz na spojevima. Inace, napatio sam se dok sam poskidao stare selne, ne znam kako se zovu ali bile su one sto se namotavaju kao kada se otvara konzerva sardine. :evil: .

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Sta se desavalo, pa si se odlucio na zamenu termostata?
Samo Samara Srbina Spasava

skora

Post by skora »

travelman wrote:ali bile su one sto se namotavaju kao kada se otvara konzerva sardine. :evil: .
Jao daaaa :mrgreen: ....kakva je to koska :evil:

travelman

Post by travelman »

Malo je falilo da radi brusilica i sve pokidam, saka mi ko lopata a prsti ko cevapi pa nema sanse da pridjem od razvodnika ... :evil: ...

Drzao je stalno otvoren, nisam hteo preko leta da ga menjam zbog boljeg hladjenja motora ali kako ide zima a ja navikao da u prosloj Samari vozim u kratkim rukavima kada je napolju minus, doslo je i to na red za zamenu.

Procitao sam celu temu, vidim da je dosta njih iscupalo stari termostat iz kucista i tako ga drzalo u kolima za rezervu ako sadasnji blokira i nece da otvara. Tako cu i ja da uradim.

skora

Post by skora »

travelman wrote:Danas zamenim termostat, mislim da je Vernet ili tako nesto...francuz 1200 din.
Sledeci put lepo reci na vreme....jer smo mogli da kupimo dva za te pare http://www.kupindo.com/Automehanika/169 ... at-za-ladu .....pa pre neki dan ja pumpu a ista prica .... :evil:
travelman wrote: nema sanse da pridjem od razvodnika ... :evil: ...
Pa sto ga nisi skinuo da mozes lepo da pridjes.... :?

travelman

Post by travelman »

U jeeeee, isti takav i u istoj takvoj kesici ... :evil: ... Kupio sam ga jos letos kad sam bio pri parama a sad znam za jadac pa kad mi nesto treba saljem tebi trebovanje .... :) ...

Mislio sam i da vadim razvodnik ali mi bilo zao jer lepo ide, pali i prima gas pa nisam hteo da se zezam i rastelujem ga.

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Za delove samo pitaj Skoru, zna Limundo, Kupindo i KP napamet...
Je l' moze na Kupindu da se prate novi delovi koji su izbaceni... Tipa da svaki dan udjem i vidim sta je novo izbaceno u odnosu na prosli put? Ovako mi je malo glupo da stalno moram da pretrazujem... Nisam nasao da sortiram po datumu kao na KP...
Samo Samara Srbina Spasava

Post Reply