Drzači petih (trećih) vrata i mogu li se zameniti?
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- lengenda
- Automobil: Dacia Sandero
Hvala, koliko sam shvatio, amortizeri na krajevima imaju kao maticu i ona se odvija (nekim vecim) kljucem dok ne izadje iz nosaca. Pretpostavljam da nosaci iznutra imaju navoj (loz) i da se tu usrafljuju krajevi amortizera.
A 1500 din nije puno ako posao vrse par godina i ne propadaju zimi. Gasni ili uljani?
A 1500 din nije puno ako posao vrse par godina i ne propadaju zimi. Gasni ili uljani?
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
nisu svi amortizeri isti. To sam licno iskusio kada sam kupio nove i tek kuci video da nemaju srafove. Vretio sam se u radnju a onaj mi kaze "skini iz starih". Ali u starima su fiksirani tj. mogu da se izvade samo ako izlomim onu kao soljicu u kojoj se nalaze. Jedva smo u radnji nasli 4 takva srafa...
znaci, obojica ste u pravu tj. postoje i ovi sa nabijanjem o kojima prica Guja i ovi bez nabijanja (samo sa srafljenjem) o kojima prica Goxxy.
@lengenda
1500 din je mnogo za samo dva amortizera. Master sport kostaju 650 din/kom a fenox 350din/kom. Gasni bi, kao, trebali da budu bolji ali mislim da nije naucno dokazano

znaci, obojica ste u pravu tj. postoje i ovi sa nabijanjem o kojima prica Guja i ovi bez nabijanja (samo sa srafljenjem) o kojima prica Goxxy.
@lengenda
1500 din je mnogo za samo dva amortizera. Master sport kostaju 650 din/kom a fenox 350din/kom. Gasni bi, kao, trebali da budu bolji ali mislim da nije naucno dokazano
Kad Chuck Norris sece luk ne place on nego luk
JA sam to resio tako sto sam izbusio klip amortizera kad je potpuno izvucen.Normalno to sam uradio na onom koji je procureo(kad ga skinem mogu rukom komotno da ga sabijem). Iznenadio sam se koliko je bilo lako da se izbusi rupa kroz klip jer sam ocekivao da je to neku celik do jaja,medjutim mirna ruka mala burgijica kirnerisem prvo i lagano sam probusio klip.Sad otvorim gepek kroz rupu provucem ekseric i drzi samo tako a od parceta starog buzira inapravio sam futrolu za ekser
crnom izolirkom zalepio na amortizer
i kad otvorim gepek izvucem ekser stavim ga kroz rupu na klipu i ko dusa
Izgleda sasavo al ja pare vise ne dajem za amortizere

Izgleda sasavo al ja pare vise ne dajem za amortizere
Сделано в СССР
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
- lengenda
- Automobil: Dacia Sandero
Onda ja tvrdim da su ovi fabricki na navoj, tj. srafe se u nosac.
Obraticu paznju pri kupovini, ne bi smelo da se desi da u pakovanju nemaju i te "matice" koje se hvataju kljucem, pa usrafljuju, mada znaju prodavci da od jednog artikla naprave cetiri...
Koliko sam shvatio, ti Fenox su beloruski, valjda ce biti dobri, za 350 din/kom mogu na dve godine da ih menjam.
Hvala, ljudi.
Obraticu paznju pri kupovini, ne bi smelo da se desi da u pakovanju nemaju i te "matice" koje se hvataju kljucem, pa usrafljuju, mada znaju prodavci da od jednog artikla naprave cetiri...
Koliko sam shvatio, ti Fenox su beloruski, valjda ce biti dobri, za 350 din/kom mogu na dve godine da ih menjam.
Hvala, ljudi.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.
- zlatko83vr