Bendiks

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

lengenda
Automobil: Dacia Sandero

Post by lengenda »

Ja sam menjao automat, kad okrenes kljuc samo cakne i nece da razgovara ni kad ga lupkas kljucem.

Dg: Posto postoji ona osovinica koja ulazi u tzv.prednju biksnu tj. biksnu u menjacu, vremenom je ta osovinica okretanjem pojela unutrasnji promer biksne, ali nepravilno, tako da je iznutra biksna postala elipticna.
To je za posledicu imalo to da je automat, odnosno onaj njegov zupcanik, dolazio u nepravilan ugao sa onim velikim zupcanikom koji zapravo treba da (p)okrene, sto je nekad proizvodilo stenjajuci, a nekad nikakav zvuk, dok na kraju automat nije crk`o.

Th: Zamenjen je automat, koji je inace bio Iskrin (od Keca nije pasovao, jer ima dve rupe, a treba tri), kao i ta biksna i sad pali kao mina i nema vise stenjanja.
Majstor kaze da samo zamenom automata problem ne bi bio trajno resen jer bi losa biksna upropastila i novi automat na isti nacin.

Najobicnije cilindricno suplje parce metala, a kakvu mi je zurku priredilo kad mi je auto bas trebao, a ono samo "cak", a za guranje nije bilo prostora.

Ovo je moje iskustvo, mozda nekom pomogne.

outsider

Post by outsider »

kod "autorusa", Obilicev Venac 84, 018/561-578
Kad Chuck Norris sece luk ne place on nego luk

3fko

Post by 3fko »

Ovako počeo me bendix zezati pa ga planiram mjenjeati ovih dana, a kad budem to vec radio zanima me dali ima jos sta tu da se mjenja, kaka vodilica ili cavura ili tome šta slicno, kad vec radim da to sve sredim.
Pozdrav 3fko
[color=blue]Forum o vojsci i oružiju[/color]
[url=http://www.paluba.info/smf/index.php][color=blue][b]PALUBA.info[/b][/color][/url]

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Nisam mogao da nađem prikladniju temu (dok ne ptvorim onu o gremlinima u ladi).
Šta se desilo? Auto krene da zavergla ali odma iskače i neće da upali. Uzmem da zamenim anlaser i opet isto. Zamenim akumulator i opet isto. Gurnem auto on upali na metar. Zona sumraka? Posle konsultacija zaključim da je do zamajca . i bilo je. Naime curi mi ulje po malo na razvodniku i čepu, pa se slivalo po menjaču i kroz onaj čep za kontrolu zamajca došlo do zubaca i napravilo zez. :mrgreen:

samara1500

Post by samara1500 »

choksi, nije valjda to onaj razvodnik koji si taman sredio? :shock:

Nego, ulje sigurno ne može da naudi zupcima zamajca, tu je nešto drugo izazvalo problem. Za početak poledaj biksnu na bloku, a posle i sve zupce zamajca...
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Nije razvodnik- treba pera da mi da oprugu (nekad), možda je ta biksna, sad pali ko lud. :roll:

Post Reply