Ne rade ni oborena ni duga svetla!?!?!?!?!(a nije osigurac )
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- savke
- Automobil: Samara i Laguna
Skoro sam od dve table pravio jednu...Obratiti paznju da postoje table Made in Yugoslavia, i mogu vam reci da uopste nisu lose. Same ploce i kontakti relea su mnogo bolji nego na ruskoj koja mi je bila u autu, ali su zato kontakti koji drze osigurace bili katastrofa. Usledila je operacija menjanja kontakata osiguraca sa ruske na nasu plocu, posto su tamo ti kontakti jedini bili odlicni. (Sreca)
Predpostavljam da se tebi desilo upravo to sto ti je receno, da je negde + spojen sa masom na nezgodnom mestu gde nema osiguraca i da je stradala ploca. Posto ti je ploca relativno nova, predpostavljam da je ipak bolje da nekom das da ti je sredi kako valja, i da malo pregledate instalaciju, nego da kupis novu pa da i ta "Zasvetli"....
Ako se nadje sta je prouzrokovalo pregorevanje, onda ima smisla traziti i novu plocu, da budes miran....
P.S. Postoji i sansa da nije bilo nikakvog problema sa instalacijom, vec da je sama ploca lose osmisljena i da preko nekog slabog voda prolazi jaka struja.
Bilo bi dobro da oni koji su kupovali nove ploce ili cele table i zadovoljni su njima, da pogledaju koje su marke i ko je proizvodjac, pa da ljudi znaju sta da traze.....
Predpostavljam da se tebi desilo upravo to sto ti je receno, da je negde + spojen sa masom na nezgodnom mestu gde nema osiguraca i da je stradala ploca. Posto ti je ploca relativno nova, predpostavljam da je ipak bolje da nekom das da ti je sredi kako valja, i da malo pregledate instalaciju, nego da kupis novu pa da i ta "Zasvetli"....
Ako se nadje sta je prouzrokovalo pregorevanje, onda ima smisla traziti i novu plocu, da budes miran....
P.S. Postoji i sansa da nije bilo nikakvog problema sa instalacijom, vec da je sama ploca lose osmisljena i da preko nekog slabog voda prolazi jaka struja.
Bilo bi dobro da oni koji su kupovali nove ploce ili cele table i zadovoljni su njima, da pogledaju koje su marke i ko je proizvodjac, pa da ljudi znaju sta da traze.....
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!
Savke te made in Yug pravio je 21.Oktobar iz rodnog mi mesta Kragujevca. Isao sam i kod njih medjutim oni su zabatalili odavno. Pravo da ti kazem delovala je vrlo kvalitetno
(kako ovo glupo zvuci sada)
. Moguce da je sam vod na stampanoj ploci izgoreo. Sada mi je krivo sto nisam sam rasturio odnosno odlemio ploce od table da vidim sta je pa gde treba zicom da premostim. Ali niti sam imao vremena niti sam hteo jer sam kontao daj bre jednom ne cackaj ti nego odnesi kod majtora i miran si .E DJOKA batooooo . Sada ona sto je bila stoji vidi se da je cackano po njoj sva usljiskana tinolom tako da mi se dize kosa na glavi kad pomislim na sta lici ona karakondzula sto je prikacena sada . Nista sad za neki dan palim za Bg ponovo pa na Bubanj. Samo mi recite posto nisam isao tamo nikada , znam gde je ali je li to u fazonu buvljaka ili ima nekih radnji i u koje vreme radi gospoda koja bi eventualno imali koju plocu na prodaju 
(kako ovo glupo zvuci sada)
. Moguce da je sam vod na stampanoj ploci izgoreo. Sada mi je krivo sto nisam sam rasturio odnosno odlemio ploce od table da vidim sta je pa gde treba zicom da premostim. Ali niti sam imao vremena niti sam hteo jer sam kontao daj bre jednom ne cackaj ti nego odnesi kod majtora i miran si .E DJOKA batooooo . Sada ona sto je bila stoji vidi se da je cackano po njoj sva usljiskana tinolom tako da mi se dize kosa na glavi kad pomislim na sta lici ona karakondzula sto je prikacena sada . Nista sad za neki dan palim za Bg ponovo pa na Bubanj. Samo mi recite posto nisam isao tamo nikada , znam gde je ali je li to u fazonu buvljaka ili ima nekih radnji i u koje vreme radi gospoda koja bi eventualno imali koju plocu na prodaju Сделано в СССР
- zlatko83vr
Drugari potrebna mi je pomoc, pre neki dan sam menjao sijalice na zadnjim svetlima, nakon promene nekih pregorelih sijalica otkazalo mi je zadnje svetlo za maglu, koje je pre toga radilo. Odmah da kazem da nije u pitanju osigurac. Sta bi moglo da bude?
Takodje skinuo sam masku, onu na kojoj se nalaze prekidaci za svetlo, grejac zadnjeg stakla itd. i video da su tri zice "visak", sto ne bi smelo da bude. No nezavisno od toga sve je funkcionisalo kako treba.
Takodje skinuo sam masku, onu na kojoj se nalaze prekidaci za svetlo, grejac zadnjeg stakla itd. i video da su tri zice "visak", sto ne bi smelo da bude. No nezavisno od toga sve je funkcionisalo kako treba.
Prvo uzmi probnu lampu za 12V i ispitaj da li dolazi struja do konektora na zadnjim farovima, jer je sama plocica veoma nezna i tu moze da se izgubi kontakt. Ukoliko se dobro secam upitanju je drugi provodnik odozgo, sto mozes proveriti prateci magistralu na plocici od sijalice za maglu ka konektoru.... Najverovatnije je problem tu, jer si to morao da skines da bi zamenio sijalice... Kada pritisnes prekidac za svetla za maglu, da li ti se pali signalna sijalica na instrument tabli, naravno prvo su ukljucena oborena svetla.
- zlatko83vr
Pa vece su sanse da je ploca, ali probaj da li ti dolazi 12V na jednom kraju prekidaca, i tako bar sto se zica tice mozes da eliminises da li kvar na crnim ili crvenim provodnicima shodno slici. A ako ne dolazi 12 V, probaj da dovedes od nekud 12V na suprotanu stranu prekidaca ( crvenu), pa ako ti rade svetla znaces koji deo el. kola je u kvaru, a sada za detaljnije moras sam da potrazis.

- zlatko83vr
- savke
- Automobil: Samara i Laguna
E da.....zlatko83vr wrote:..... Inace mislim da je elektrika lose uradjena kod samare.
Ako se ne varam, na kabelu koji vodi do prekidaca postoji jos neki plastican nastavak. Nikad nisam rasturao, ali da nema tu jos jedan osigurac?
Nalazi se na nekih 10-ak cm od konektora za prekidac.... proveri da li ima struje pre toga...
- zlatko83vr
- zlatko83vr
Samo da obavestim da sam i ovaj problem resio. Usput mi je pregorela i stampana ploca, kupio sm novu zajedno sa plastikom i odlicna je. Sada nema nikakvih prekida. Savke ti si mi rekao gde je problem, ali ja i pored tolikog gledanja nisam video odma taj osigurac koji se nalazi unutra. Hvala svima na pomoci...savke wrote:E da.....zlatko83vr wrote:..... Inace mislim da je elektrika lose uradjena kod samare.
Ako se ne varam, na kabelu koji vodi do prekidaca postoji jos neki plastican nastavak. Nikad nisam rasturao, ali da nema tu jos jedan osigurac?
Nalazi se na nekih 10-ak cm od konektora za prekidac.... proveri da li ima struje pre toga...