Taj vakum regulator sluzi da pomeri ugao paljenja na vecem broju obrtaj jer paljenje na 1000 i 3000 obrtaja nije isto,jer na 3000 i vise obrtaja taj vakum regulator pomeri malo paljenje ranije (valda nisam siguran)!
Ne, tu ulogu ima centifugalni regulator koji se nalazi u razvodniku (ono sa malim tegovima ), dok vakumski koriguje paljenje u zavisnosti od operecenja motora.
Jesi li ispitao ispravnost regulatora, ja bih skinuo razvodnu kapu i unutar razvodnika se vidi poluga vakumskog korektora, a onda bih izvukao crevo iz karba i povukao vazduh i pratio da li se pomera poluga u razvodniku.... Probaj to pa javi....
Mislim da me ne razumes,korektor je ispravan,jel kad skinem kraj creva sa karburatora i uvlacim vazduh,ili ti pravim vakum,cujem kako se poluga pomera.
Mene interesuje zasto motor ne menja broj obrtaja kada se skine kraj creva na karburatoru,kao sto je kod xxx-a i samare1500,i na mojoj staroj lajci???
Pera wrote:Mislim da me ne razumes,korektor je ispravan,jel kad skinem kraj creva sa karburatora i uvlacim vazduh,ili ti pravim vakum,cujem kako se poluga pomera.
Samo ti poslusaj st@menog dzaba ti cujes dok nevidis kako to stoji unutra dzaba
Ne moram samo da cujem,kad probam direktno crevom na korektoru da napravim vakum,a motor je upaljen,menjaju se obrtaji,sto znaci da je ispravan.
Da li neko mozda zna odgovor na moje pitanje?
Sto se tice rada na ler gasu, mislim da je razlog tome samo stelovanje paljenja, tu vec sam moras da razmislis, jer ti si stelovao paljenje pri neispravnom radu korektora zbog zapusavanja vakuma, a njima je stelovanje verovatno bilo sa ispravnim sistemom.
Zar ne?
I slozio bih se sa Miljanom da se pravi evekat ne vidi na leru nego u voznji pri ubrzavanju (opterecenju).
Ma Pero, ako iz nižih ortaja a pri jačem gasu sada povlači bolje nego ranije, uživaj i teraj tako, bar do sledećeg čišćenja karburatora... Jedino što bih ja na tvom mestu malo okasnio paljenje ako se pojavljuju detonacije više nego ranije (pri vožnji na benzin).
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
Povlaci bolje,ali i dalje ima malu knedlu kada naglo stisnem gas.
Detonacija nema ama bas nikakvih,a tesko da ce ih i biti kada izgleda da vak.korektor ne reaguje.
Pera wrote:
Situacija je sledeca,skinuo sam i otpusio tu rupicu iznad prvog grla,cini mi se da ide bolje,ali ponovo kada skinem crevo motor ne menja zvuk,ne trese i nista slicno:?
Pod prstom osetim vakum,rekao bih prilicno slab.
Ne verujem da se ponovo zapusilo,mislim da sam to procistio dobro,ali opet nisam 100 % siguran.
Kako si otpusio tu rupicu leba ti? Rastavio karb. i nikako da je otpusim...