Vakum regulator paljenja

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

ilija90
Automobil: Samara

Post by ilija90 »

Taj vakum regulator sluzi da pomeri ugao paljenja na vecem broju obrtaj jer paljenje na 1000 i 3000 obrtaja nije isto,jer na 3000 i vise obrtaja taj vakum regulator pomeri malo paljenje ranije (valda nisam siguran)!

st@meni
Automobil: Sputnik

Post by st@meni »

Ne, tu ulogu ima centifugalni regulator koji se nalazi u razvodniku (ono sa malim tegovima :) ), dok vakumski koriguje paljenje u zavisnosti od operecenja motora.

Pera

Post by Pera »

Jasno mi je sve kako to funkcionise,ali mi sad nije jasno zasto i dalje kada skinem to crevo na leru motor ne menja zvuk i obrtaje???

st@meni

Post by st@meni »

Jesi li ispitao ispravnost regulatora, ja bih skinuo razvodnu kapu i unutar razvodnika se vidi poluga vakumskog korektora, a onda bih izvukao crevo iz karba i povukao vazduh i pratio da li se pomera poluga u razvodniku.... Probaj to pa javi....

Pera

Post by Pera »

Mislim da me ne razumes,korektor je ispravan,jel kad skinem kraj creva sa karburatora i uvlacim vazduh,ili ti pravim vakum,cujem kako se poluga pomera.

Mene interesuje zasto motor ne menja broj obrtaja kada se skine kraj creva na karburatoru,kao sto je kod xxx-a i samare1500,i na mojoj staroj lajci???

ilija90

Post by ilija90 »

Pera wrote:Mislim da me ne razumes,korektor je ispravan,jel kad skinem kraj creva sa karburatora i uvlacim vazduh,ili ti pravim vakum,cujem kako se poluga pomera.
Samo ti poslusaj st@menog dzaba ti cujes dok nevidis kako to stoji unutra dzaba :D

Pera

Post by Pera »

Ne moram samo da cujem,kad probam direktno crevom na korektoru da napravim vakum,a motor je upaljen,menjaju se obrtaji,sto znaci da je ispravan.
Da li neko mozda zna odgovor na moje pitanje?

ilija90

Post by ilija90 »

Onda ti je mozda zapusen kanal na karburatoru :?

st@meni

Post by st@meni »

Sto se tice rada na ler gasu, mislim da je razlog tome samo stelovanje paljenja, tu vec sam moras da razmislis, jer ti si stelovao paljenje pri neispravnom radu korektora zbog zapusavanja vakuma, a njima je stelovanje verovatno bilo sa ispravnim sistemom. :!:

Zar ne?

I slozio bih se sa Miljanom da se pravi evekat ne vidi na leru nego u voznji pri ubrzavanju (opterecenju).

Pera

Post by Pera »

Jbg,moracu ponovo da ga skidam :?

samara1500

Post by samara1500 »

Ma Pero, ako iz nižih ortaja a pri jačem gasu sada povlači bolje nego ranije, uživaj i teraj tako, bar do sledećeg čišćenja karburatora... Jedino što bih ja na tvom mestu malo okasnio paljenje ako se pojavljuju detonacije više nego ranije (pri vožnji na benzin).
:cool
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Pera

Post by Pera »

Povlaci bolje,ali i dalje ima malu knedlu kada naglo stisnem gas.
Detonacija nema ama bas nikakvih,a tesko da ce ih i biti kada izgleda da vak.korektor ne reaguje.

st@meni

Post by st@meni »

@Sheena
Vakum razvodnika, 350 din, Mako Kraljevo.... Ru parts
Image

Coa123

Post by Coa123 »

Pera wrote: Situacija je sledeca,skinuo sam i otpusio tu rupicu iznad prvog grla,cini mi se da ide bolje,ali ponovo kada skinem crevo motor ne menja zvuk,ne trese i nista slicno:?
Pod prstom osetim vakum,rekao bih prilicno slab.
Ne verujem da se ponovo zapusilo,mislim da sam to procistio dobro,ali opet nisam 100 % siguran.
Kako si otpusio tu rupicu leba ti? Rastavio karb. i nikako da je otpusim...

Pera

Post by Pera »

Pazi spolja i ne mozes da je otpustis,jer prvo ide spolja horizontalno,pa se spusta u vertikali,mora da se skida karb.

Post Reply