Loš rad na srednjim obrtajima
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Re: Loš rad na srednjim obrtajima
Takodje bi bilo dobro premeriti kompresiju.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Uspeo sam da otklonim loš rad na benzinu. Pošto sam ja vraćao mikser za plin postavio sam ga direktno na karburator (majstori su izgleda bili stavili na onu gumu u unutrašnjosti nosača filtera) što je dovelo da se začepe dve rupice na centru karburatora zbog kojih je na pola gasa počinjao da se trese i izbacuje crni dim (prebogata smeša).
Evo ove rupice

A rešeno po naški brusilicom.

Sad, ono trešenje na plinu na srednjem gasu ostaje, ali moguće i da nova korpa stvarno ne valja ili dok malo sve legne (prešao 100 -tinjak km od zamene).
Evo ove rupice

A rešeno po naški brusilicom.

Sad, ono trešenje na plinu na srednjem gasu ostaje, ali moguće i da nova korpa stvarno ne valja ili dok malo sve legne (prešao 100 -tinjak km od zamene).
te dve rupice su dizne za vazduh tako da je sasvim normalno da nije radio dobro na benzinu.
Ako ti na benzinu sad radi normalno gledaj sta moze da te zeza oko podesavanja na gas nema sta tu da legne ili set kvacila valja ili ne, ako ne trese na benzinu ne sme ni na gasu.
Ako ti na benzinu sad radi normalno gledaj sta moze da te zeza oko podesavanja na gas nema sta tu da legne ili set kvacila valja ili ne, ako ne trese na benzinu ne sme ni na gasu.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Zbog ovih miksera redovno crkavaju karburatori odnosno zapusvaju , ja sam komsiji na na jugicu lepo zabusio karb stavi cevkicu unutar tik do leptira , kaze da se preporodio nikada bolje auto nije ishao !!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Nije tacno da zbog miksera crkava karburator.Crkava samo ako se ne vozi dugo i ne pali bar povremeno na benzin.
A kako ide auto zavisi od miksera i kako je postavljen.Moje iskustvo je da samara ide isto i sa ovakvim mikserom i sa ubusenim diznama,a sa diznama se javlja problem da sauh ili ne radi nikako ili jedva,sa mikserom nema tih problema.
A kako ide auto zavisi od miksera i kako je postavljen.Moje iskustvo je da samara ide isto i sa ovakvim mikserom i sa ubusenim diznama,a sa diznama se javlja problem da sauh ili ne radi nikako ili jedva,sa mikserom nema tih problema.
Da ali saug sa mikserom nema efekta ispada da je saug kao rucni gas dok sa diznom mislim da bi bilo mnogo bolje samo sto bitrebalo da se usteluje koliko maksimalno da se zatvori!
Ima efekta i te kako,sa mikserom motor lepo reaguje na sauh,dok sa diznama reaguje ili malo ili ni malo,vozio i sa jednim i sa drugim.
Upravo i zbog toga reaguje dobro sa mikserom,pri hladnom startu na plin smanuje kolicinu plina,dok je sa diznom smesa prebogata,i uglavnom reaguje na malo povlacenje sauha,dok se sa vecim gusi jer mu fali vazduha.
Upravo i zbog toga reaguje dobro sa mikserom,pri hladnom startu na plin smanuje kolicinu plina,dok je sa diznom smesa prebogata,i uglavnom reaguje na malo povlacenje sauha,dok se sa vecim gusi jer mu fali vazduha.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Kad je zabusen karb sauh ti i ne treba pali ko mina bilo +40 ili -40
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Pa sa sauhom se ne pali nikad i kad imas mikser,nego ti sauh treba da odrzis ler prvih par minuta,jer se drugacije gasi.
Isto tako pali i sa mikserom,ako je sve ispravno.
Isto tako pali i sa mikserom,ako je sve ispravno.
Evo da se pohvalim, sredio sam i našao koji mu je q... bio. Isti slučaj kao sa vladistom, verovatno je nekad bio pregrejan i puštao je minimalnu količinu vode u cilindre 1i4, tako da je vremenom oštetio ventile. Urađena glava (ravnanje, zamena gumica,štelovanje - 3000din), gumice 280din, ventili 2 kom (600din),semering bregaste, dihtung grane,guma dekla,antifriz i ruke majstora - oko 6500din sve zajedno. A sad lajka leti kao da je gorska vila.
A evo i jednog od ventila

A evo i jednog od ventila

trebao si sve ventile da mu zamenis (ne samo dva sto su ostecena) i da budes miran... jes da je kriza i ali su relativno jeftini, tako da je i to trebalo odraditi. neznam da li vozis samo na benzin,ili koristic i plin, ali ovakve pojave su dosta ceste kod motora kojima je siromasna smesa, tako da ne bi bilo lose nakon remonta glave izvrsiti podesavanje smese.
PS pre neki dan (skoro iz istog razloga-progoreo diht glave), skinuo i verovao ili ne coveku su na sva cetiri klipa bile takve pukotine da je odustao od remonta. ubacen drugi motor,tako da se takvi problemi moraju urgentno resavati da ne bi doslo do trajnih ostecenja motora. evo slika, nadam se da ce se lepo videti

Uploaded with ImageShack.us

pozzz
PS pre neki dan (skoro iz istog razloga-progoreo diht glave), skinuo i verovao ili ne coveku su na sva cetiri klipa bile takve pukotine da je odustao od remonta. ubacen drugi motor,tako da se takvi problemi moraju urgentno resavati da ne bi doslo do trajnih ostecenja motora. evo slika, nadam se da ce se lepo videti

pozzz
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"