Koliko je presla vasa Samara
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
-
Boki78
Re: Koliko je presla vasa Samara
Pa dobro, cak i ako je radjen dva puta, to bi znacilo da je imao intervale od oko/preko 300 000km izmedju sto je lepo za lajku
Mada i ja cenim da se Rusi nece previse uzbudjivati oko ovoga, a za domace tek ne verujem ...
Ako je to kilometraza i nesto preko 300 000,ali na OTVORENOM,onda to nije nista spektakularno,pa Samara ako se dobro odrzava i normalno vozi,bez problema predje 200 000 km u gradu.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Tacno pero ali ako je motor otvaran vec 2 puta i samo menjane karike bez diranja bloka to je raspad teski !
Hilzna postane ovalna , klip pocne tuci po njoj neshto ste vi tu zajeb okok brojanja !
Nek ste presli 500000 pa uredu i da kazes !
Hilzna postane ovalna , klip pocne tuci po njoj neshto ste vi tu zajeb okok brojanja !
Nek ste presli 500000 pa uredu i da kazes !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Moja je ugazila 126 000,malo dimi na leru ali ide kao blesava ili je pri kraju pa zato vuče ili su samo tefloni na glavi,mada je i stajala dve godine nije se ni mrdnula za to vreme
138.000 km, sasvim OK vuce ko luda 
Moja predhodna 1300 je presla kod mene 125 000, za 14god jedino joj je karburator riknuo i bio za zamenu,vukla je dobro, pre nego sto sam je prodao majstor merio komresiju mogla je jos 20 000-30 000 do generalke po njegovoj proceni, a upozno sam lika koji je presao 400 000,sa dve generalke e sad dal prave il samo menjao karike ne znam.
Ja sam cuo jednu majstorsku teoriju sa kojom se slazem, odnosi se na sve marke automobila:kupis nov(tesko kod nas),redovno menjas ulje, odrzavas, vozis normalno, brzine uskladjujes sa obrtajem motora,(bez navlacenja i turiranja),bez kocenja motorom na velikim brzinama,i motor moze mnogo da traje.
Ja sam cuo jednu majstorsku teoriju sa kojom se slazem, odnosi se na sve marke automobila:kupis nov(tesko kod nas),redovno menjas ulje, odrzavas, vozis normalno, brzine uskladjujes sa obrtajem motora,(bez navlacenja i turiranja),bez kocenja motorom na velikim brzinama,i motor moze mnogo da traje.
e to se tako radi...barem ja sve sto rikne pre 300 000 smatram greskom ili u proizvodnji ili u odrzavanju/exploataciji...salekanja wrote:Moja predhodna 1300 je presla kod mene 125 000, za 14god jedino joj je karburator riknuo i bio za zamenu,vukla je dobro, pre nego sto sam je prodao majstor merio komresiju mogla je jos 20 000-30 000 do generalke po njegovoj proceni, a upozno sam lika koji je presao 400 000,sa dve generalke e sad dal prave il samo menjao karike ne znam.
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Mnogo je gresaka onda 
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
-
Boki78
Bogme ... Za 38000km mi se dalo zameniti sledece
mnostvo pumpi za gorivo
alanser ceo
alternator servisiran vise puta
set kvacila (lamela nije spaljena, vec nje odvajala kako treba)
servo
cilindri na dobosima
korektor kocenja kome se smesi ponovna zamena (jbg fenox
)
motor i posuda za tecnost brisaca
... i tako
mnostvo pumpi za gorivo
alanser ceo
alternator servisiran vise puta
set kvacila (lamela nije spaljena, vec nje odvajala kako treba)
servo
cilindri na dobosima
korektor kocenja kome se smesi ponovna zamena (jbg fenox
motor i posuda za tecnost brisaca
... i tako
Ponavljam se po ko zna koji put .
302 000 km, ja sam presao 270 000 sa njom za 11 godina,od ulaganja sem redovnog odrzavanja , kad sam je kupio zamenio sam servo i predje amortizere, pumpa za gorivo, 2x pumpa za vodu, remont alansera,prednji i zadnji lezajevi po 1x,zadnji kocioni cilindri 1x,razvodna ruka i kapa, limariju sam radio 2 puta. Od januara Lajka ima drugog vlasnika i eno cikica se vozi sav sretan i zadovoljan motor nikad nije radjen, nikad nisam kupio i ugradio polovan deo. Uvek sam kupovao vaz-ove ili duzbine delove i nikad nisam imao problema niti sam nekad stao na putu sa njom
302 000 km, ja sam presao 270 000 sa njom za 11 godina,od ulaganja sem redovnog odrzavanja , kad sam je kupio zamenio sam servo i predje amortizere, pumpa za gorivo, 2x pumpa za vodu, remont alansera,prednji i zadnji lezajevi po 1x,zadnji kocioni cilindri 1x,razvodna ruka i kapa, limariju sam radio 2 puta. Od januara Lajka ima drugog vlasnika i eno cikica se vozi sav sretan i zadovoljan motor nikad nije radjen, nikad nisam kupio i ugradio polovan deo. Uvek sam kupovao vaz-ove ili duzbine delove i nikad nisam imao problema niti sam nekad stao na putu sa njom
-
Boki78
Lade su koliko sam do sada primetio forma lutrije, na kojoj neko ima vise, a neko manje srece. Ja na prethodni spisak nisam stavljao bas sve sto je crklo, a menjane su i ravodne kape (i ruke), i podizaci petih vrata i sl, ipak su sitnice koje me nisu previse nagnjavile. Uglavnom samo ono sto mislim da nije trebalo da ugine na ovako maloj kilometrazi, a da pri tome, moj otac ili ja nismo skrivili za uginuce (kao sto jesmo za rashladni sistem koji ce u kompletu da se menja) ...
Nema tu neke lutrije samo je upitanju (ne)odrzavanje. Lade guraju oko 150k-200k a samare malo vise uz redovno odrzavanje, koliko sam razumeo tvoja je presla samo 38k za 21 godinu sto znaci da je vise stajala nego sto je vozena tako da je sasvim normalno da gumeni delovi , po neki lezaj pa i alternator alanser membrane pumpe kocioni cilindri i td stradaju. Auto vise strada kad stoji nego da se vozi. Tvoj motor je tek sad ljudski razradjen kad izmenjas sve sitnice koje su stradale od nevozenja videces da se sa ladom mozes lepo i opusteno voziti samo vodi racuna o kupovini delova nemoj uzimati polovne delove ili kinesko- turske kopije. Ruski i bugarski delovi su malo skuplji nego nemacki,poljski, italijanski...ali za razliku od njih traju
-
Boki78
To sto sam rekao da je lutrija je prvenstveno zbog par felera.
Alternator, fabricki je dosao ekscentrican.U doba kada je auto kupljen samo je otac imao vozacku, i znao da vozi, ali oko odrzavanja automobila nije imao nikakvih saznanja, ali na zalost ni previse volje da uci. Ja sam imao ~12 godina i nisam bio u formi za odrzavanje kola
To je odmah reklamirano, u tada zvanicnom servisu je alternator servisiran, znamenjeni su mu lezajevi, pri tome nalupan hladnjak (verovatno polugom gedora) i ista stvar se ponovila vise puta (doduse bez lupanja hladnjaka) ... Alternator je trebao ceo biti zamenjen, ali nije.
Termostat je crkao na manje od 1000km, a jedno crevo sa njega je spalo u prvih 100km ...
Alanser je uginuo u prvih 10000km
Menjac nikada nije radio kako valja, ali je to moj otac na zalost podveo pod ruski auto i "oni su grubi" .Odmah po izlasku iz auto kuce u kojoj je kupljen menjanje brzina je iziskivalo ozbiljniju fizicku snagu, bukvalno rvanje sa polugom.Kasnije se to malo smirilo i to se podvelo pod razradjivanje menjaca, na zalost. Ulje je menjano redovno dolivano i menjano vec treci put. Skoro je set kvacila zamenjen valeo setom, i neko vreme je mirovao, a sad ponovo grebe u prvoj, i zvekece lezaj u menjacu (na leru bez pritiska na pedalu kvacila).Pretpostavljam da ili zamajac baca ili korpa nije balansirana ...
Sve vreme, daklem od kada je kupljen neki od ventila zvekece, i jesu stelovani pri redovnim servisima, ali i dalje zvekece.Niko nije imao nameru da otkrije uzrok (soljice?) vec je ostavljeno tako kako jeste ...
E sad sredicu ja to sve jedno po jedno i dovesti je u red, ali bice ti posla i materijalnih izdataka ...
To da nije vozena si u pravu, ne sporim, i gomila ozbiljnijih problema koje sad imam jesu posledica nevozenja i neodgovarajuceg odrzavanja, ali ovo pre je sve sa njom doslo ...
Alternator, fabricki je dosao ekscentrican.U doba kada je auto kupljen samo je otac imao vozacku, i znao da vozi, ali oko odrzavanja automobila nije imao nikakvih saznanja, ali na zalost ni previse volje da uci. Ja sam imao ~12 godina i nisam bio u formi za odrzavanje kola
Termostat je crkao na manje od 1000km, a jedno crevo sa njega je spalo u prvih 100km ...
Alanser je uginuo u prvih 10000km
Menjac nikada nije radio kako valja, ali je to moj otac na zalost podveo pod ruski auto i "oni su grubi" .Odmah po izlasku iz auto kuce u kojoj je kupljen menjanje brzina je iziskivalo ozbiljniju fizicku snagu, bukvalno rvanje sa polugom.Kasnije se to malo smirilo i to se podvelo pod razradjivanje menjaca, na zalost. Ulje je menjano redovno dolivano i menjano vec treci put. Skoro je set kvacila zamenjen valeo setom, i neko vreme je mirovao, a sad ponovo grebe u prvoj, i zvekece lezaj u menjacu (na leru bez pritiska na pedalu kvacila).Pretpostavljam da ili zamajac baca ili korpa nije balansirana ...
Sve vreme, daklem od kada je kupljen neki od ventila zvekece, i jesu stelovani pri redovnim servisima, ali i dalje zvekece.Niko nije imao nameru da otkrije uzrok (soljice?) vec je ostavljeno tako kako jeste ...
E sad sredicu ja to sve jedno po jedno i dovesti je u red, ali bice ti posla i materijalnih izdataka ...
To da nije vozena si u pravu, ne sporim, i gomila ozbiljnijih problema koje sad imam jesu posledica nevozenja i neodgovarajuceg odrzavanja, ali ovo pre je sve sa njom doslo ...
Servisi su generalno problem kod nas, to sto se zovu ovlascenim ne mora da znaci da su strucni, jos veci problem je odnos samih vlasnika kao i majstora prema ladi uglavnom prepisuju nedostatke koje imaju ruskoj tehnici, to je grubo - jako vozilo , to tako treba itd a onda kukaju kako ne radi ne valja..... Ja sam imao velikih problema sa majstorima- susterima i na kraju kupio samarinu knjigu i poceo sam odrzavati nije nikakva nauka treba samo malo volje, imam jednog majstora kome sam terao kola kad nesto ne mogu sam ali sam 99% stvari resavao sam.
Da ce te malo kostati sredjivanje stoji al kad se jednom sredi posle samo redovno odrzavaj i uzivaj, auto nije za trke al ce stici gde god da krenes
Da ce te malo kostati sredjivanje stoji al kad se jednom sredi posle samo redovno odrzavaj i uzivaj, auto nije za trke al ce stici gde god da krenes