'Е л' сам близу?
Torpedo - presvlačenje skajem
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- KamAZ driver
Evo, odgovorio sam Miljanu kako ide, ali hajde - i ovde ću. Zaista, osim dubokog i brundastog zvuka Sputnik je dobio malo i na startnosti. Izprva nisam mogao da verujem da auspuh može da poboljša startnost (i verovatno da mi poveća potrošnju, grom ga spalio!
) ali eto mi dokaza.
@Josif: Veruj mi da me mrzi da ugrađujem električne podizače iz jednog jedinog prostog razloga - moram sve da rasklapam i sklapam ponovo. Jebeš ga... Ali dobro, i to je negde u planu, samo treba da se nakanim da lepo namestim levo staklo (koje maši keder sa u zadnjem uglu vrata i ulazi u kabinu umesto u keder pa se ne da zatvoriti do kraja ako se ne staklo malo ne "ubedi" na spolja). Biće i toga, eto čisto da ne bude da niste obavešteni.
@Serzas: Na sedištima su presvlake, koje su igrom slučaja slične ovoj svetloj boji tapacira. Inače, sedišta će se presvući u istu kombinaciju crno / svetlo sive kože, tako da neće promeniti izgled.
@Kamaz: jeste, pijački je volan, šta da mu radim
Ali meni se dopada, ne bih da menjam za neki "fancy", naprotiv. Ovaj bih najradije presvukao u kožuru i gotovo. Ponavljam, nije ovo racing mašina - treba da ima staru dobru Ladinu robusnost kao i uvek, da ima pouzdanost, zvuk i malo lepši izgled, kako spolja tako i iznutra. Jedino "sportsko" što ima su gume, felne i auspuh
Sve ostalo treba da bude elegantno i jako malo da naginje na sportsko.
@Esshot: koliok znam, u pitanju su 13cm zvučnici... valjda... nisu 10-ke, ali neću da te dezinformišem. Ta pozicija je meni bila savršena, ali sam posle skapirao da bi veći zvučnik kačio šipku za otvaranje vrata iznutra. Svojim magnetom, naravno. Ipak, ova dimenzija taman čuči koliko treba. Inače, menjaće se ti prednji Kenwood zvučnici za SAL - odradili su ti prvi svoje. Inače, koliko sam viđao na Samari mogu da se stave u sam donji prednji deo tapacira (ispred i ispod ručke za otvaranje prozora). Doduše, tu ne smeta nikakva šipka ali je po meni malo prostora za magnet nekog većeg zvučnika, a i ova moja pozicija je dobra sa aspekta da se tu tapacir lepo drži na žabice i šrafove, dok u toj prednjoj-donjoj poziciji i nije najsrećnije rešenje. Tu mi se tapacir uvek izvlači iz vrata i prava je sreća kada potrefim da na svim mestima, pa još i tom tapacir dobro stoji.
Elem, morao sam par prepravki da odradim, tako da tapacir nije 100% kao originalan. Po pitanju držanja za vrata, naravno. Plastika ispod kvake se ne drži više na žabicu (zbog debljine tapacira) već na šraf, a i svi šrafovi za donju ladicu su morali da budu duži. Takođe, veliko cimanje je bilo i šrafljenje ručke za zatvaranje vrata... dok sam potrefio rupe, krv sam propišao.
Biće novih slika uskoro, čim sklopim sva četiri. Mrzelo me je preko vikenda, iako auto zveči sa leve strane kao kanta
Eh da, izvinite na kilometarskom postu, nije namerno
@Josif: Veruj mi da me mrzi da ugrađujem električne podizače iz jednog jedinog prostog razloga - moram sve da rasklapam i sklapam ponovo. Jebeš ga... Ali dobro, i to je negde u planu, samo treba da se nakanim da lepo namestim levo staklo (koje maši keder sa u zadnjem uglu vrata i ulazi u kabinu umesto u keder pa se ne da zatvoriti do kraja ako se ne staklo malo ne "ubedi" na spolja). Biće i toga, eto čisto da ne bude da niste obavešteni.
@Serzas: Na sedištima su presvlake, koje su igrom slučaja slične ovoj svetloj boji tapacira. Inače, sedišta će se presvući u istu kombinaciju crno / svetlo sive kože, tako da neće promeniti izgled.
@Kamaz: jeste, pijački je volan, šta da mu radim
@Esshot: koliok znam, u pitanju su 13cm zvučnici... valjda... nisu 10-ke, ali neću da te dezinformišem. Ta pozicija je meni bila savršena, ali sam posle skapirao da bi veći zvučnik kačio šipku za otvaranje vrata iznutra. Svojim magnetom, naravno. Ipak, ova dimenzija taman čuči koliko treba. Inače, menjaće se ti prednji Kenwood zvučnici za SAL - odradili su ti prvi svoje. Inače, koliko sam viđao na Samari mogu da se stave u sam donji prednji deo tapacira (ispred i ispod ručke za otvaranje prozora). Doduše, tu ne smeta nikakva šipka ali je po meni malo prostora za magnet nekog većeg zvučnika, a i ova moja pozicija je dobra sa aspekta da se tu tapacir lepo drži na žabice i šrafove, dok u toj prednjoj-donjoj poziciji i nije najsrećnije rešenje. Tu mi se tapacir uvek izvlači iz vrata i prava je sreća kada potrefim da na svim mestima, pa još i tom tapacir dobro stoji.
Elem, morao sam par prepravki da odradim, tako da tapacir nije 100% kao originalan. Po pitanju držanja za vrata, naravno. Plastika ispod kvake se ne drži više na žabicu (zbog debljine tapacira) već na šraf, a i svi šrafovi za donju ladicu su morali da budu duži. Takođe, veliko cimanje je bilo i šrafljenje ručke za zatvaranje vrata... dok sam potrefio rupe, krv sam propišao.
Biće novih slika uskoro, čim sklopim sva četiri. Mrzelo me je preko vikenda, iako auto zveči sa leve strane kao kanta
Eh da, izvinite na kilometarskom postu, nije namerno
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- josif visarionovic
- Site Admin

Sto se tice prozora, to moze da se namesti, osim ako auto nije ranije bio lupan, pa su se vrata deformisala(iznutra).
Inace samara sa troje vrata ima probleme sa podizacima stakala, jer su stakla teska i velike su povrsine.
Hm, ugradjivao sam zvucnike u samaru sa troje vrata u prednji donji deo tapacirunga, ali samo 10cm. Nije bas jednostavno, jer su zvucnici teski(iako su 10cm), pa ih je tesko pricvrstiti, a sam tapacirung je na tom mestu slabo zakacen za vrata.
Ovo mesto gde ih je Goxxy stavio je po meni najbolje.
Na modelu sa pet vrata jedino tu mogu da stoje, a da se ne prave neki posebni nosaci i kutije.
Inace samara sa troje vrata ima probleme sa podizacima stakala, jer su stakla teska i velike su povrsine.
Hm, ugradjivao sam zvucnike u samaru sa troje vrata u prednji donji deo tapacirunga, ali samo 10cm. Nije bas jednostavno, jer su zvucnici teski(iako su 10cm), pa ih je tesko pricvrstiti, a sam tapacirung je na tom mestu slabo zakacen za vrata.
Ovo mesto gde ih je Goxxy stavio je po meni najbolje.
Na modelu sa pet vrata jedino tu mogu da stoje, a da se ne prave neki posebni nosaci i kutije.
- KamAZ driver
Ћут' бре Гокси, и мени се допао волан кад сам га вид'о код Бугара, ал' овај кога имам (фабрички) је у добром стању, па што да се трошим. Него, иди прошврљај по "бувљаку" где су Бугари и погледај навлаке за волане. Ја пазарио неки од црне коже, фино ишивен и различит од оних шарених, са шест шавова по обиму. 300 кинти су мале паре. Као знак распознавања те навлаке јесте неки баш огаван синтетички смрад (од гуме око које је кожа). После пар недеља ветрења на промају постаје употребљив.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!
Ne znam zašto? Zamenio sam zadnje Kenwood 17-ce koje su "izvozle" svoje i počeli su žestoko da duvaju, a novi SAL-ove 17-ce rade kao švajcarski... pardon, ruski sat. Isto važi i za prednje - prde sve jače i jače i verovatno će se promeniti zarad kvalitetnijeg zvuka.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
Instalacija zvucnog sistema u kola zavisi od toga koliko vlasnik moze da ulozi i sta zeli da postigne. Samara je mnogo zahvalnija od klasike po ovom pitanju.
Ako je dovoljno da nesto pisti onda moze bilo sta, ali ako se radi o ozbiljnim radovima treba poceti od postavljanja nove toplotne, ujedno i zvucne izolacije i obracunavanja zapremina i uglova pod kojim bi stajali zvucnici (vrlo vazna stvar za pravilan smer zvuka). Naravno proracuni treba da pocnu jos od generatora imajuci u vidu koliko kilovata zvuka zelite da ubacite i kakve cete kablove, komponente koristiti. i tako dalje.
Ako je dovoljno da nesto pisti onda moze bilo sta, ali ako se radi o ozbiljnim radovima treba poceti od postavljanja nove toplotne, ujedno i zvucne izolacije i obracunavanja zapremina i uglova pod kojim bi stajali zvucnici (vrlo vazna stvar za pravilan smer zvuka). Naravno proracuni treba da pocnu jos od generatora imajuci u vidu koliko kilovata zvuka zelite da ubacite i kakve cete kablove, komponente koristiti. i tako dalje.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/
Dodaj malo para?Miljan wrote:Ma koji bre SAL, nemoj da se brukas, dodaj malo para i uzmi Pioneer, ako nista bar Kenwood, malo je jeftiniji od Pioneer-a, a od SAL-a je bolji sigurno jedno 10 puta.
Pazi, dvosistemci ili trosistemci SAL 17cm koštaju - ni manje ni više - nego oko 1300 dinara. A nađi ti Pioneer ili Kenwood za te pare. Nema ih ispod 2500 dinara ili skuplje čak, ali nema. A da mi treba heavy-duty zvučnici ili da se kur**m sa brendom - ne treba mi. A još manje da pravim specijalne kutije ili kablove... Nije vredno bacanja para i truda, jednostavno nemam ni želju ni volju da se oko toga zezam. Stoga, SAL is the answer, bez ljutnje.
Evo - za sada sređeno:
- nebo
- suncobrani
- zadnja tabla
- sva četiri tapacira
- okvir instrumenta (od prave kože, kao što će biti i ceo torpedo, volan, menjač, ručna kočnica...)
Prvi preview, izvol'te.
http://www.youtube.com/watch?v=rCCQ1m76ers
Da ne otvaram novu temu interesuje me da li neko zna jel moze instrument tabla sa novijeg tipa Samare (96 pa na gore) da se montira na stari i da li je to vec neko video na otpadima?Hocu ovu moju da menjam,a ona mi se bas svidja,pogotovo sto ima i obrtomer i mesta za zvucnike 
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.