TNG u Ladi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

drakal

Post by drakal »

I moja 21013 trosi oko 13l gradske voznje.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

razdešenost ventila(mala) je glavni razlog zašto lade počinju da "loču" :D na karb nivama ovakva mala razdešenost dovodi do skoka potrošnje na čak 18-19 litara :shock:
naštelovan motor sa novim filterima i svećicama (isti taj) ne prelazi 13 :wink:
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Voznja u Nisu je ubistvo za potrosnju, bilo koja Lada nema sanse da sidje ispod 12-13 lit. i to sa super motorom i u odlicnom stanji, inace, prosek je oko 15-16 lit.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

pa pobogu ja vozim moju po centru grada(beograd) kneza milosa-okolina hrama svetog save 50% voznje....nije valjda da je naisus gori :shock:
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

@miljane, nemoj pricati, znam koliko trosi lada mog caleta, po gradu. jeste 1200ccm, ali opet ne moze da potrosi 13 ni u centru Nisa. Moja ok, to je druga prica.

Dobra samara mora trositi manje. Znam iz iskustva.

vigmir

Post by vigmir »

Vozim Samaru vec dve godine na gas i nikad mi potrosnja nije presla 10 litara.Po gradu trosi 9 , na otvorenom 8 a jedino kad su "ljute" zime dodje na 10 litara.Samo redovna kontrola svecica,kablova i filtera i nema greske.Svakih 10 000 odem da mi promene filter za gas i pregledaju gasnu instalaciju(naravno u ovlascenom servisu).

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

To i ja pricam. :D

Miljan

Post by Miljan »

Dobro, trosi kao Golf II dizel, u gradu 2,2 a na otvorenom 1,9 a kad to potrosi, onda pocne da stvara gorivo, moras da istaces kad se prepuni rezervoar. :lol:

Znam puno ljudi koji imaju Ladu, drugar ima 1200 i nece ispod 14-15 pa da je molis.

SERZAS

Post by SERZAS »

vigmir>> ja tu puno verujem u potrosnji jer zaista sam se vozim i veoma jeftino. Za plin je najvaznije da sve buve utegnuto ir narihtovano kako treba, a i glava je vazna ako ume da kontrolise ruku i nogu...
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Miljan wrote:Dobro, trosi kao Golf II dizel, u gradu 2,2 a na otvorenom 1,9 a kad to potrosi, onda pocne da stvara gorivo, moras da istaces kad se prepuni rezervoar. :lol:

Znam puno ljudi koji imaju Ladu, drugar ima 1200 i nece ispod 14-15 pa da je molis.
Stvarno sam se nasmejao. :lol:
Miljane ti si lood. :lol:

Gde nalazis te drugove sa ladama. Onaj prvi ima samaru koja trosi 13l po gradu, ovaj drugi 1200ccm i trosi 15l po gradu..... Jel to ekipa sa ciganmale? Kakve to krseve voze? :lol:

Pa meni Merc sa 1800ccm trosi 13,5l po gradu, a zenin 2000ccm jos manje.

Mozda ti tvoji drugovi imaju ugradjene neke Voltrane, kopije Lovato i ostalih pravih uredjaja.... Ako je tako, nije ni cudno sto je velika potrosnja.

Da mi je da se dokopam tih lada, da licno nastelujem plin i struju(zazore svecica, platine, ugao paljenja,...) garantovano bi trosile ispod 10l. :D

Moj motor na 2103 nije nikada otvaran, presao je nesto vise od 80 000km i trosi po gradu do 13l plina.

Caletov 1200ccm ima novu glavu, bregastu, klackalice, ventile, sve VAZ original, kao i novi karburator. Potrosnja plina u gradu je ispod 10l.

Kada je nekoliko dana vozio moju ladu, dok sam mu menjao menjac, korpu i lamelu, auspuh..., kukao je kako ne moze da se naplaca plina.

Goxxy

Post by Goxxy »

Evo, ja da se oglasim... pa da li ja vozim krš ako kažem da meni u gradu sa nenaštelovanim plinom troši 16 litara na 100km??? A imam 185 60 R14 gume i sportski zadnji lonac i - opet napominjem - nenaštelovanim plinom :)

Zimi je pre ovog auspuha i na gumama 175 70 R13 trošio maksimalno 13,5lit na 100 kilometara... a sada... sada će uskoro na čišćenje karburatora i štelovanje plina i benzina, da bi malo smanjili potrošnju :) Eto šta rade veće gume... ;)
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Moja samara trosi po lokalu do maksimalnih 9l i to kada je voze sogor ili moja zena... meni je uglavnom po lokalu oko 8,5 (Zimi i meni ode do 9)

Otvoreni put sa voznjom do 100 (mozda 120) potrosnja pada i do 7l

Maltene isto vuce i na benzin i na gas.
Sto se tice guma imao sam 175/70/13 a sada su 165/70/13 i nema razlike sto se tice potrosnje.

Inace presla je 130000 i jos nije radjenja generalna..

Pozdrav
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

Miljan

Post by Miljan »

josif visarionovic wrote:
Miljan wrote:Dobro, trosi kao Golf II dizel, u gradu 2,2 a na otvorenom 1,9 a kad to potrosi, onda pocne da stvara gorivo, moras da istaces kad se prepuni rezervoar. :lol:

Stvarno sam se nasmejao. :lol:
Miljane ti si lood. :lol:

Gde nalazis te drugove sa ladama. Onaj prvi ima samaru koja trosi 13l po gradu, ovaj drugi 1200ccm i trosi 15l po gradu..... Jel to ekipa sa ciganmale? Kakve to krseve voze? :lol:

Pa meni Merc sa 1800ccm trosi 13,5l po gradu, a zenin 2000ccm jos manje.

Mozda ti tvoji drugovi imaju ugradjene neke Voltrane, kopije Lovato i ostalih pravih uredjaja.... Ako je tako, nije ni cudno sto je velika potrosnja.

Da mi je da se dokopam tih lada, da licno nastelujem plin i struju(zazore svecica, platine, ugao paljenja,...) garantovano bi trosile ispod 10l. :D

Moj motor na 2103 nije nikada otvaran, presao je nesto vise od 80 000km i trosi po gradu do 13l plina.

Caletov 1200ccm ima novu glavu, bregastu, klackalice, ventile, sve VAZ original, kao i novi karburator. Potrosnja plina u gradu je ispod 10l.

Kada je nekoliko dana vozio moju ladu, dok sam mu menjao menjac, korpu i lamelu, auspuh..., kukao je kako ne moze da se naplaca plina.
Ma toliko trose benzina, ne plina, nemaju ugradjen plin ni jedan ni drugi, a brat ima 2103 1500 S sa plinom, skoro uradio generanu, treca specijala, sve novo, ide super i trosi oko 13-15 lit na 100 km.

Ovom drugaru je 1200 trosila 20-21 litar, pa je posle sredjivanja karburatora spala na 15-16.

Miljan

Post by Miljan »

Nemam slike, ali lepo izgleda, crvena, skoro sredjena limarija i ofarbana.

Miljan

Post by Miljan »

Ide super od kad je uradjena generalna, a pre je bas duvala, nisam siguran tacno koliko je presla, ali znam da je mnogo.

Post Reply