Rezervni delovi u gepeku ....

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Alexa
Automobil: Lada 2106

Re: Rezervni delovi u gepeku ....

Post by Alexa »

Sta fali unior-u :P

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Ja sam imao iskustvo da se homokinetički raspao na putu od 2000km, a nisam imao da kupim drugi u sred bosne gde svi voze golfove :evil: pa sam morao da stavljam polovni od felicije, a pošto idem malo malo na ture oko 2000km nije mi teško da nosim delove bez kojih ne mogu da se vratim.
Što se tiče stavi sve novo, znam mnogo tih što se vrate sa mora na šlep službi koja ih izađe skuplje od aranžmana :( .
Inača gepek mi treba pa sve delove ušuškam po kolima, najviše u deo pored makaza brisača :oops:

travelman

Post by travelman »

Nista nije off, samo razmena misljenja ... ;) ...

Da vozimo neki zvucni brend, npr passat.a, nista nam ne bi trebalo od rezerve u gepeku. Cak ni sijalice ili osiguraci jer to tamo nikada ne crkava .

Dok sam vozio yuga tj zastavu, bilo je normalno da imas samo ruku ili kapu u rezervi jer si sve drugo mogao da kupis bilo gde pa sam vodjen tom mislju pitao i za Ladu ali u kontekstu da je danas ova marka gotovo izumrla pa hteo ne hteo za Ladu nemas gde kupiti cak ni ruku a kamoli nesto drugo.

travelman

Post by travelman »

Ja sam imao iskustvo da se homokinetički raspao na putu od 2000km, a nisam imao da kupim drugi u sred bosne gde svi voze golfove
Drugaru se pre 20tak godina raspao homok. na golfu2, na ulazu u Bijelo Polje. Kaze, sreca njegova da je vozio golfa jer je tamo bilo delova samo za vw i mercedes.
Što se tiče stavi sve novo, znam mnogo tih što se vrate sa mora na šlep službi koja ih izađe skuplje od aranžmana
Pre par godina, zenina koleginica se vracala sa mora iz CG i nov auto, star 2 god, samo se ugasio u voznji. Bilo par majstora da konstatuju kvar ali samo dodju dignu haubu i slegnu ramenima. Slepovanje do Bg 600e, proklinjali su dan kada su ga kupili.

Alexa

Post by Alexa »

Upravo to,zato se nisam slozio sa tim sto je skora napisao da ti nista ne treba

Boki78

Post by Boki78 »

dejca wrote:Za rivu znam bez kugle i prateći alat za zamenu nemrdam :mrgreen:
Pa otprilike ti trebaju obadva kaiša, ulje za motor i kočnice, komutator, to je ono što mi prvo pada na pamet.
Pa kad vec nosis kuglu dobro je poneti i neki panic taster sistem, sta mislis da se desi kad ti klepi kugla na auto putu. Streses prasinu sa rukava i stavis novu? :mrgreen: Sem toga stavi krstenu kuglu pa nece, kod tebe je to deo na kome ne smes da yayaris inace eto belaja, o trosku na izlomljeno cvece i da ne pricam :mrgreen:
dejca wrote:Pa otprilike ti trebaju obadva kaiša, ulje za motor i kočnice, komutator, to je ono što mi prvo pada na pamet.
Kaisevi ti ne trebaju, ako imas gram mozga oba redovno menjas normalnim, sem toga kad ti zupcasti pukne na nizu ladaskih motora za njega ti posle trebaju ili pop ili slep, kais slabo...

Prvi put da se sa drugom Strumfom slazem skoro 100% sem u detalju da mozes i jedan auto vozili bez alata u gepeku. Tj realno mozes, ali ako si iole vest sve neke sitinice i gluposti mozes sam popeglati, a sto vise pozicija podloznih kvarovima to veca i verovatnoca kvara i teze je to sve non stop kvalitetno pratiti.
skora wrote: ali ako svi znamo da komutator (ruski) riknjava bez najave,onda i taj ruski koji se nosi u rezervi isto tako moze da rikne bez najave.......a lek je jako jednostavan jer isto tako svi znamo da neki krsten tipa Bosch ili Telefunkin NIKAD nikom nije riknuo.....
Ne riknjava bez najave. Da bi neko lajku mogao da vozi bez prekrupnih iznenadjenja mora da ume da je prati. Kad komutator krene ka vecnim lovistima pocne da srce struju sto prvo primetis na instrumentu i to tako sto ti napon pada kako se motor greje, pa potom primetis i da se on sam greje kao blesav i jbg ako tad ne odreagujes e onda i treba da ti rikne i to po mogucnosti kad si natovaren do daske u sred neke zapizdine da te nauci pameti :mrgreen:
Alexa wrote:Ne lupaj
Stavio sam original Boschove pre par godina,crkle su za 500-600km.
Sa tom "ne lupaj" ja necu da diskutujem bebecom Image politikom nikad nista neces nauciti.

Ne kupujues jeftine krs svecice ala bosna i brand svecice za koje i vrapci na grani znaju da se mnogo falsifikuju, ili ne kupujes svecice ovde vec napolju. Imas mnogo mogucnosti da kupis svecicu koja ti sigurno nece crci tokom predvidjene eksploatacije.

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Travelmane, imaju kod maka da se uzmu homokineticki za 1140 din novi....
Ako/ kad ti bude trebalo, uzecu ti...
Ali mora manzetna da se stavi nova, pogledao sam danas kada sam menjao gume, ona GKN se nije pomerila, kao da je juce stavljena....
Ruska bi vec pukla ...
Samo Samara Srbina Spasava

Alexa

Post by Alexa »

Da bas cu da kupujem svecice napolju.
Ne menjam bosnu niti planiram,samo menjam prodavnicu. (rekli su mi da ta prodavnica ne valja gde sam kupio bosnu i eto uverio sam se da nevalja,a predhodni put kad sam je uzeo u drugoj prodzi,radile besprekorno 5000km,i onda sam se napravio pametan da ih zamenim novim,pa sam dobio ovo sto sam dobio)

Boki78

Post by Boki78 »

Jes vala, zajebano kupovati napolju. Moras da kliknes jedno 20 puta i sacekas nedelju dve :mrgreen:

Alexa

Post by Alexa »

I da platis to sto ti dolazi odande,a ako je preko 25 e (pa cak nekad i manje) ocarine ti.

Boki78

Post by Boki78 »

Ne platis nista, i ne placas carinu do 70e.

Sve i da platis jebada sa crkavanjem svecica je meni daleko neprihvatljivija od placanja. Sem toga imas manje zvucne svecice koje savrseno zavrsavaju posao, sigurno su orginal i ne kostaju 100 dukata pred nosom.

Ja bosnu u kola ni u gepek ne bih stavio, kao ni bosch, ngk i sl popularne brandove kupljene u random maloprodaji...

Alexa

Post by Alexa »

Da,da,za dzabe stignu do Srbije
Pa sta da ti kazem ti kupuj tako,ja uzivam u mojim bosnama,pa crkle jos 10puta ima da ih uzmem

skora

Post by skora »

Boki78 wrote:Ja bosnu u kola ni u gepek ne bih stavio, kao ni bosch, ngk i sl popularne brandove.
Zena moze da bude sa sela ,ali svecica mora da bude iz Ceske :!:

:kez

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ma sta hvali bosni, do pre deset godina samo samo nju vozili. Kad sam u zlatnim godinama 93.94 i 95 isao za Bulgariu kupovao sam i bugarske svecice i stojadinka isla ko metak i kad bi tad dosao kod majstora i oni mi drzali predavanje koje svecice da kupim.
Sad sam kupio brisk i nikakvu razliku nisam primetio u odnosu na stare koje su presle mozda 20-30000 hiljada.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Bosni posle 1000km zazor ode preko 1mm, a ostale kad god skines isti zazor.

Post Reply