Generalka

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Pera

Post by Pera »

Ako nije tajna koliko te je izasla generalka sa delovima i masinskom obradom.Cisto pravim poredjenje, jer i mene ceka u skorije vreme :lol:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

JozvanKg

Post by JozvanKg »

Sto se tice ulja ovo sam uzeo po preporuci drugara,al cim se bude imalo para za bolje,odma ce da se sipa nesto kvalitetnije.
A sto se tice kocnica,to mi je a priori i to svake nedelje proveravam jer prelazim dosta veliku kilometrazu nedeljno(nekih 1000-2000km),a i meni je bitnije da koci dobro a dal ce da ide 50 ili 150kmh nije toliko vazno.

JozvanKg

Post by JozvanKg »

Uh brate de me nadje....Otprilike je otislo nekih 800e al to je otprilike jer sam odradio i gomilu stvari sem motora,tako da nemogu nista konkretno da ti kazem.Mislim da je za motor otislo nekih 450-500e a ostatak na podvozje.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Da, to je prava cena.

I onda ljudi kada prodaju auto, u oglasima kazu da je uradjena potpuna generalna, a auto kosta 500 eura. :lol:

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Majstori su preskupi. Realno deru. najmanja sitnica i ode lova... Mada kada platim i na kraju opet po isto idem kod majstora e to je uzas i nervira me samo tako.

Evo, npr. dva dana auto nece da mrdne, trosi nenormalno, muvao sam sve i svasta i nista. Povecavao sam plin, dodavao, isao da mi steluju plin i nista :twisted:

A dva vikenda mi se menjaju cilindar kocioni, lamela, druk... (neko bi rekao da je uradio generalnu :D ). Kad odem kod majstora pita me sta mu je, pa mu ja kazem i on samo to zameni i to je to, drugo i ne gleda...

I sta je na kraju bilo? Ne bih ni danas saznao, ali nakon tocenja plina ni 60km/h nisam dostigao! Kasnio sam i na posao! Kuci kad sam stigao kako-tako odmah sam rasturio karburator (a nerado se u to petljam JER TU SU MAJSTORI, da osisaju ovce) i :evil: :evil: :evil:
u grlu karburatora sam nasao SRAF! Od silnog muvanja majstora, izleteo mi je staf koji drzi onaj deo sa plocicom (ima ih 4) na koji idu dva creva sa LPG, pravo u leptir na grlu i tu se zaglavio...(ako sam ja ovo dobro objasnio). Zamislite da u karburator nadjem SRAF! Cale kad je vido sokirao se. Dalje, sajla za Gas i Sauh totalno labave, pa nije ni cudo sto nije dobro hvatao.... itd. Eto da vidite kakvi sve majstori postoje :|

PS - Posto su proklizili srafovi od silnog MAJSTORISANJA, moram da menjam i karburator!

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Ne moras. Napravi ureznicom navoje i stavi za broj vece srafove.

JozvanKg

Post by JozvanKg »

Josif je potpuno u pravu.Nabavi ureznicu i broj vece srafove i sredice se sve.Meni je majstor upropastio navoje od filtera za vazduh na karburatoru pa sam sam to sredio za pola sata.Sad filter cvrsce stoji nego kad je izaso iz fabrike.

Dacha

Post by Dacha »

Ljudi, kakvi su vam ti "majstori", prosto me strah hvata kad citam sta pisete :shock: , sve ima sam da radim oko auta...
http://caribrod-city.myminicity.com/

http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm

sasar

Post by sasar »

I ja imam isti problem sa karburatorom(tj. proklizli šrafovi kad je čišćen u karburator servisu). Inače nemogu ni da upalim auto na benzin, vozim samo na plin skoro godinu dana, gde mogu da sredim karburator u NS-u?

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

To je standardno za samarin karburator i plin.

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Majstori su uzas. Urezivanje za vece srafove je jedino resenje. Moja licna preporuka je svakom ako zna da sam bolje to uradi nego da se neko uci na vasem autu.

Zato mi sad auto kada sam sa caletom sredio karburator ide bolje nego ranije i na benzin! A tak kada ga pustim na bezin :shock: A potrosnja mi je opet oko 10l...

To da nece uopste na bezin ili je pumpa ili filter. Procackaj to malo dok upali, pa onda vozi malo (15-20km) i lepo ce da radi. Poenta je da ga upalis a onda se razradi. Kod mene je radio jedva na benzin, vozio sam neko vreme i sad je OK.

Pera

Post by Pera »

Ima nesto u tome sto Sasar prica,i kod mene je slicno,karburator rastavljen i ociscen u najmanji sraf i nema sanse da radi na benzin.Bukvalno samo na plin i vozim,tako da sad kad promenim karburator moram malo vise da ga vozim na benzin :roll:
Sasar probao sam sto puta da ga cistim,menjao ainspric diznu i jos mnogo sitnica i nema mu leka,tako da je jedino resenje (bar kod mene) zamena.A da nisam rekao da je (ne znam kako i zasto) karburator pukao na loncetu (komora u koju ide plovak),pa mozda tu vuce fals vazduh.I meni sad nece ni da upali na benzin,pre je hteo,ali cim se da malo jaci gas gusi se,a kao sto rekoh sve moguce je probano.
Probano i je i sa novom i starom pumpom za benzin i filterom :?

sasar

Post by sasar »

Juče sam u vožnji prebacio na benzin i posle malo trzanja upalio je ali čim pustim gas gasi se. Vozio sam se malo ne vredi na leru neće da radi, a lepo prima gas - već sam zaboravio kako dobro vuče Samara. A kad se ugasi mogu da upalim samo ako povučem sauh skroz do kraja.

Pera

Post by Pera »

Onda proveri ler-diznu,nesto slicno sam i ja imao,kada nema ler odlicno prima gas,a kada ima ler nikako ne prima,ko bi ga znao :?

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

sasar wrote:Juče sam u vožnji prebacio na benzin i posle malo trzanja upalio je ali čim pustim gas gasi se. Vozio sam se malo ne vredi na leru neće da radi, a lepo prima gas - već sam zaboravio kako dobro vuče Samara. A kad se ugasi mogu da upalim samo ako povučem sauh skroz do kraja.
Opet ponavljam da je to standardno za samarin karburator i plin.

Tesko da ce ga vise iko ikada moci namestiti.

Kod 2101-2107 je bolja situacija i karburatori nisu tako osetljivi.

Post Reply