Napukao volan!?! Koji volan kupiti?

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

chiki

Post by chiki »

Evo ga i skuplji volan (3000 dinara). Da li neko zna zasta sluzi ona sipkica sto izlazi iz ovog kruznog dela sa bakarnim prstenovima za prenos signala sa sirene (druga slika)? Svemi je vec bilo raskupusano na polomljenom volanu pa nisam mogao da skapiram do kraja kako da vratim tu sipkicu i cemu ona sluzi. Okrenuo sam je naopacle a tek sam sad prebacivao fotke sa telefona i video je kako viri :(
Image

Image
pozdrav!

Pera

Post by Pera »

Sipkica sluzi da vraca prekidac migavaca u neutralni polozaj, ima svoj zljeb na onom plasticnom prstenu, samo ga ubaci tu i nema problema
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

chiki

Post by chiki »

Ej to sam i pomislio danas ali nisam bio siguran. Vracanje prekidaca mi ne radi vec duze vreme, mozda je jos tada napukao volan. Nisam bio siguran a kad sam spomenuo danas liku u Auto Ladi taj problem (video sam na rafu polugu prekidacamigavaca) da mi se ne vraca prekidac migavca on mi rekao da treba da zamenim celu plasticnu kutiju iz koje izlaze poluge za migavce i brisace :roll: Nista bez foruma ;) HVALA!!!!!
pozdrav!

Pera

Post by Pera »

Vracanje migavaca moze da ne radi (i verovatno) zbog polomljenog mehanizma na samom prekidacu za migavce tako da ja tipijem na to, jer sam imao isti.Stavi novi i resio si problem :D Plasticna kutija moze biti ako je polomljen onaj plasticni prsten sa zljebom,a sanse za to su jako male.Proveri prekidac :!:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

chiki

Post by chiki »

Odlicno!!!! Danas cu probati. Posto su mi sad komande malo dalje, znacilo bi mi da se prekidac migavca sam vraca, tj bar malo bi smanjio potrebu za pomeranjem poluge ;)
pozdrav!

chiki

Post by chiki »

Nisam se odavno javljao posto sam unapredio vozni park u Fiat Stilo... ali morao sam da obnovnim ovu temu. Naime volan od 1700 dinara iz oktobra prosle godine, cija se slika nalazi na prethodnoj strani je napukao :( . Postoje tri vara kojim je tocak volana pricrvrsen za cilindar koji ide na sipku volana.
Jedan var je otisao tako da se volan malo klati.
Samaru ne vozim od februara ove godine, vec je moji voze. Izgleda da je od ulazenja i izlazenja iz kola, verovatno se mahinalno covek pridrzi za volan posto je sediste nekako nisko postavljeno, mada je i propalo.

Ili ce na varenje ili po novi volan na, ovaj put, Bubanj Potok.
pozdrav!

Post Reply