Kupih Samaru - problemi i pitanja

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Dacha

Post by Dacha »

`teo sam da kazem nesto al ste sve vec rekli coveku. Ej, a ima li neko ko nije imao ovakvih problema sa Samarom? :shock:
http://caribrod-city.myminicity.com/

http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm

Pera

Post by Pera »

dpavlov wrote:`teo sam da kazem nesto al ste sve vec rekli coveku. Ej, a ima li neko ko nije imao ovakvih problema sa Samarom? :shock:
Tesko :lol: :lol:

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

dpavlov wrote:`teo sam da kazem nesto al ste sve vec rekli coveku. Ej, a ima li neko ko nije imao ovakvih problema sa Samarom? :shock:
Apsolutno sve, al nisu bas toliko neresivi sem onog tockica za visinu farova. Nakon kupovine moje Samare, otac se bas mucio sta radi taj tockic jer nije radio nista! Dakle od starta, secam se kao da je bilo juce... Sve je ceo dan isprobavao, ja sam kao klinac ceo dan takodje bio u autu, ali taj tockic ni tada nije radio. Malo mnogo ce da bude da ga ja opravim, sada posle 17 godina :wink: A vredelo bi da radi :cry:

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Na novom autu nije radio ?

Pera

Post by Pera »

Sto je najgore,i ja sam se bas interesovao za to kad sam kupio Samaru,na 100 mesta sam pitao gde moze da se nadje taj mehanizam i u svim prodavnicama mi kazu da tako nesto nikad nisu imali,eventualno na Bubnju
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

pozezanin

Post by pozezanin »

Pravi problem lezi u selu - odem kod najboljeg autoelektricara, a on mi kaze - Decko, nemas motore na farovima, jedino resenje jeste da kupis nove! E, zamislite to! Odem kod automehanicara - pa znate sta je Kantova filozofija?! Mala maca u odnosu na njihovu pricu oko resavanja nekog problema na Samari!

I tu se moja prica sa "majstorima" ovdasnjim zavrsila! Sad je sam radim, malo cu se pomuciti, ali zahvaljujuci vama necu ispasti ovca za sisanje.

Nego, ovo pocinje sve gore i gore da biva! Zadnji brisac prestao da radi! Prestalo i grejanje da radi! Radio nekad radi nekad ne radi!!!! U svakom slucaju da se prvo pozabakcem sa osiguracima! I kutiju da zastitim kao sto je Goxxy rekao. Mada, pricao mi je drugar da je osigurace zamenio sa porcelanskim i da od tada nema problema. Jel' ovo moze da pomogne ili je samo 'mit'?

Pera

Post by Pera »

Nije porcelanski :lol:,nego keramicki :) Samo ti pogledaj tablu,mada ako je vec otisla malo tu sta pomaze sem zamene.Ali za brisac proveri da li je masa dobro prisrafljena (masa od motora),isto mi se desavalo,stegao sam sraf i sad radi.Grejanje isto prvo tabla,pa tek onda motor ventilatora,radio isto prvo tabla,pa onda kontakti na samom radiu.

Gde si majke ti nasao te elektricare i mehanicare :lol: Uostalom sta ce ti,imas nas :mrgreen:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

nove lade (od 96 pa nadalje ) imaju hidrokorektor farova... i radi... :lol:
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

pozezanin

Post by pozezanin »

Pera wrote:
Gde si majke ti nasao te elektricare i mehanicare :lol:
Sta cu kad su najbolji u selu :wink:

Pera

Post by Pera »

jeronimo wrote:nove lade (od 96 pa nadalje ) imaju hidrokorektor farova... i radi... :lol:
I ovim nasim Samarama je radilo,ali davno.... :lol:,a mozda ni tad :twisted:

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Miljan wrote:Na novom autu nije radio ?
Apsolutno.

Kutija mi je prva original, iako je auto non-stop po vodi, pogotovu na ovo vreme. Resenje je u sledecem: OBAVEZNO nju i onaj kabl oko nje prekri nekom gumom (kod mene je poveci deo unutarnje od ko zna cega). Na taj nacin voda ne dopire do nje. Naravno i taj ispust treba da propusta vodu koja tu upadne...

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Sto se tice grejanja, mozda je spala sajla sa slavine ili se otkacila kod poluge za povlacenje.

Ne mogu da se setim da li je kod samare isto kao kod "klasike" da grejanje ne radi ako u isto vreme ne povuces i rucicu za hladan vazduh?

Miljan

Post by Miljan »

Radi, ali mesa i hladan i vruc vazduh, pa duva mlako.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Kod 2101-2107 ne radi grejanje, ako ne pustis i hladan vazduh.

Miljan

Post by Miljan »

Pa da, ali je kod Samare za to jedna rucica, a ostale dve su da biras da li duva gore ili dole, i da li uvlaci spoljni vazduh ili ne.

Post Reply